Stiri

Deron Williams - premiul de consolare pentru Dallas Mavericks, după ”telenovela” DeAndre Jordan

Eduard Popa

Eduard Popa
16.07.2015

deron_dirk

Deron Williams se va alătura de sezonul viitor celor de la Dallas Mavericks după ce a semnat un contract valabil pe două sezoane, cu o opțiune a jucătorului pentru cel de-al doilea, în valoare de 10 milioane de dolari.

D-Will, care a crescut în cartierul ”The Colony” din Dallas, a fost o țintă a texanilor și în urmă cu trei ani, dar atunci a preferat să rămână cu Brooklyn Nets, care la acel moment i-au prelungit contractul pe 5 ani și i-au oferit 98 de milioane de dolari. Totuși, după trei sezoane cu cifre tot mai slabe (de la 18,9 pct și 7,7 pase decisve în sezonul 2012-2013 la doar 13 pct și 6,5 pase decisive în 2014/2015) și cu încă 43 de milioane de dolari datorie față de jucător pentru următoarele două sezoane, cei de la Nets au decis să îi rezilieze contractul lui Williams (care își va primi în continuare banii, dar această înțelegere va face ca Nets să scape de taxele pentru depășirea spațiului de salariu). 

Acordul cu conducătorul de joc, votat de 4 ori în All-Star Game și de două ori în 2nd Team All-NBA, vine pentru Dallas într-un moment în care texanii încearcă să trecă peste șocul încasat după ce l-au văzut pe DeAndre Jordan semnând cu Los Angeles Clippers, deși căzuseră la un acord verbal cu acesta pentru 4 ani și 80 de milioane de $

Faptul că Jordan promisese că va semna cu Dallas a făcut ca echipa lui Mark Cuban să cedeze în căutarea altor opțiuni pentru poziția de pivot din această vara, precum Roy Hibbert, care a semnat cu Lakers, sau Robin Lopez, noua achiziție a celor de la Knicks. Totuși, după ce au aflat de ”trădarea” pivotului votat în 3rd Team All-NBA în sezonul recent încheiat, Mavs au reușit să îl aducă pe Zaza Pachulia de la Milwaukee Bucks. Gruzinul a înregistrat sezonul trecut 8,3 puncte, 6,8 recuperări, 2,4 puncte și 1,1 intercepții în doar 24 de minute pe meci. Deși este un jucător apreciat în NBA, fostul jucător al lui Atlanta Hawks cu siguranță nu se apropie de dinamismul pe care l-ar fi adus DeAndre Jordan, cel puțin din punct de vedere defensiv.

zaza_pachulia

Tot de lipsă de dinamism poate fi acuzat și Deron Williams, care în sezonul trecut a adus rare ori aminte de jucătorul pe care Dallas a dorit să îl transfere în urmă cu trei sezoane și cel care în perioada Utah Jazz era considerat, alături de Chris Paul, drept cei mai buni conducători de joc din NBA.

Ajuns la 31 de ani și încetinit de numeroase accidentări, D-Will a reușit doar 13 puncte pe meci sezonul trecut, în mare parte din cauza unui procentaj dezastruos din acțiune (39%), chiar dacă s-a descurcat decent de la 3 puncte (38%). De asemenea, Deron a suferit și de lipsă de încredere în ultimul sezon, presiunea din New York fiind poate prea mare pentru conducătorul de joc, după cum a afirmat fostul coleg din sezonul 2013-2014, Paul Pierce

„Înainte să ajung acolo (n.r. la Brooklyn Nets), credeam că Deron e candidat la titlul de MVP. Dar când am ajuns acolo am simțit că el nu își dorea asta. Cu siguranță nu voia acest lucru. Cred că presiunea din New York l-a afectat. Presa din Utah este mult mai diferită decât cea din New York”, a declarat Pierce într-un interviu acordat pentru ESPN în luna aprilie. 

dwill_pierce

De altfel, D-Will a și recunoscut că nu se simțea în apele sale în Brooklyn. Dar întoarcerea în orașul său natal ar putea însemna un nou început pentru el și pentru Dallas. Faptul că va putea evolua cu un om mare cu precizia legendarului Dirk Nowitzki va elibera drumul spre coș pentru Williams, care cu siguranță își va îmbunătăți procentajul din acțiune. Iar dacă va fi ferit de accidentări, atunci chiar nu va avea niciun motiv pentru care să nu joace la nivelul care l-a consacrat. 

De asemenea, Dallas reușește să își completeze primul 5 prin aducerea lui Williams. Astfel echipa lui Mark Cuban suplinește plecările lui Rajon Rondo (la Sacramento Kings), Monta Ellis (la Indiana Pacers) și Tyson Chandler (la Phoenix) prin aducerile lui Deron Williams, Zaza Pachulia și Wesley Matthews, alături de care vor evolua Dirk Nowitzki și Chandler Parsons. Totuși această formulă de start s-ar putea să se lase așteptată din pricina accidentărilor pe care le-au suferit Parsons, în playoff, și Matthews în luna martie, chiar într-un meci împotriva lui Dallas.

Cu toate acestea cei de la Dallas Mavericks se pare că au reușit să rămână relevanți pentru Conferința de Vest, în ciuda șocului pe care l-au încasat după „afacerea DeAndre”. De asemenea, Deron Williams are din nou șansa să strălucească într-un mediu în care așteptările sunt mai mici asupra lui față de cât erau în Brooklyn. 

Sursa foto: Fox Sports/ USA Today/Slam Online

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!