Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Despărțire cu scântei la Timișoara: „Un club profesionist nu poate funcționa așa”

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
06.01.2017

Foto: Ștefan Constantin / sportpictures.eu

Abia intrat în noul an calendaristic, clubul SCM BC Timișoara se confruntă cu un nou scandal. Tehnicianul Nenad Mandic și-a dat demisia de la cârma clubului deoarece conducerea bănățenilor a luat decizia de a-i rezilia contractul sportivului Nikola Otasevic și a preparatorului fizic Branko Karalejic, fără a-l consulta pe „principal”.

Într-o conferință de presă susținută săptămâna aceasta, Ilie Trițoiu a recunoscut că a fost decizia conducerii să renunțe la Otasevic, pentru a-i face loc lui Flowers, și la preparatorul fizic. De asemenea, președintele secției de baschet masculin a clubului s-a arătat surprins de decizia lui Mandic contestând în același timp faptul că Rambo a fost lăsat prea mult timp în afara lotului.

Nu clubul l-a dat afară pe Nenad Mandic, a fost decizia lui în unanimitate. Noi am fost foarte surprinși de decizia pe care a luat-o. Ne-am întâlnit luni dimineața și a spus că vrea să plece, nu ne-a dat foarte multe explicații. Este un antrenor pe care l-am apreciat foarte mult, are oricând ușa deschisă. Am încercat să-l întorc, îi mulțumesc pentru tot ce a făcut pentru acest club. Noi avem așteptări mult mai mari de la echipa aceasta. Pentru cât suflet s-a pus, pentru ce am realizat până acum, aceasta nu este o echipă de locul 6. Eu consider că Otasevic nu ne-a ajutat pe cât de mult a jucat, a fost titular meci de meci. Iar Rambo, când a fost lăsat să joace, cu Oradea și Craiova, a făcut meciuri senzaționale - a declarat Trițoiu citat de tmsport.ro

Nenad Mandic a ținut să-i răspundă lui Trițoiu, afirmând că anumite decizii ale conducerii, luate fără consultarea sa, au umplut paharul. Sârbul este de părere că un club profesionist nu poate funcționa în acest mod.

Viziunea mea despre modul în care echipa trebuia să continue și viziunea conducerii sunt total diferite. Anumite decizii ale conducerii, luate fără nicio consultare a mea, au fost picăturile care au umplut paharul. Ceea ce s-a întâmplat contravine principiilor mele de antrenor și sunt convins că un club profesionist nu poate funcționa așa!”, ne-a explicat Mandic.

 Întotdeauna mi-am apărat oamenii din staff și pe jucători și nu pot fi de acord ca cineva să-mi calce munca în picioare. Sunt mândru de ceea ce am realizat în ultimul an. Când am venit la echipă, aveau doar două victorii și 13 meciuri pierdute, iar acum, când plec, echipa e în prima jumătate, cu obiectivele atinse”,

 Urez succes echipei și să continue rezultatele bune. Mulțumesc jucătorilor pentru cooperarea excelentă și fanilor, pentru sprijinul acordat  - a afirmat Mandic pentru aceeași sursă citată.

Cu toate că gruparea din Timișoara a oficializat despărțirea de Otasevic, printr-un comunicat de presă, sportivul se antrenează în continuare cu bănățenii. Motivul este legat de faptul că sportivul alături de impresarul său refuză să rezilieze contractul. În această situație, conducerea clubului din Banat a decis că e mai bine să se răzgândească decât să-i plătească întreg contractul sortivului.

2 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu Fr3aksway :

    .
    Tritoiule esti un BOU bă si un GUNOI la fel de mare.

    cu 7 ani în urmă (07.01.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    penibil
    conducerea clubului s-a facut de....r@%($@ penibil

    au dat totul peste cap si nu au rezolvat nimic, pacat de Timisoara si de fanii minunati!

    cu 7 ani în urmă (07.01.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!