Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Destinație uluitoare pentru parchetul de la EuroBasket 2017

Eduard Popa

Eduard Popa
03.03.2018

polivalenta cluj parchet eurobasket

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, botezată între timp „BT-Arena”, a suferit un „facelift” uluitor cu prilejul găzduirii unei grupe la EuroBasket 2017.

16 milioane de lei au investit autoritățile în modernizarea Sălii pentru competiția europeană. Astfel, arena din Cluj a fost extinsă la 9.300 de locuri, a primit îmbunătățiri la sistemul de sonorizare și climatizare și au fost montate mai multe panouri LED pe marginea terenului și între inelele de spectatori. Una dintre modificările pe care le-a adus FIBA a fost aducerea unui nou parchet.

La finalul competiției, administratorii arenei au decis să nu cumpere parchetul de la FIBA și au montat la loc parchetul original al sălii, de o calitate mult mai slabă decât cel pe care au călcat frații Gasol, Juan Carlos Navarro, Bojan Bogdanovic sau Dario Saric.

Motivul invocat de autorități? Prețul prea mare al parchetului.

După mai multe luni de incertitudine, în care se zvonea chiar că parchetul de la Cluj a ajuns la un club din Istanbul, am aflat însă că suprafața de joc de la EuroBasket nu s-a mutat prea departe.

Parchetul a ajuns să servească o școală din comuna Florești, aflată la numai 10 kilometri de Cluj-Napoca.

Cel care ne-a dat acest pont este chiar primarul din Florești, Horia Șulea, care a postat mai multe poze cu sala de sport în care se află acum suprafața de joc pe care Andrei Mandache a reușit un triple-double la EuroBasket.

Între timp, sursele noastre spun că autoritățile din Cluj-Napoca ar căuta să schimbe actualul parchet de pe Polivalenta din Cluj. Rămâne de văzut cu ce costuri și dacă nu cumva suprafața de joc care era deja montată pe FIBA și care e net superioară din punct de vedere calitativ nu ar fi fost o investiție mai bună pentru echipele care evoluează pe BT-Arena.

*foto: Dan Bodea

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    trist
    ca de obicei, banii publici is praduiti fara mila...daca spaga nu e, nimic nu e!!!

    cu 6 ani în urmă (04.03.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!