Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Devran Tanaçan, noul pivot al Olimpiei CSU Brașov

Andreea Vlase

Andreea Vlase
15.02.2019

Olimpia CSU Brașov a transferat-o pe Devran Tanaçan Bostanci. Este a doua stranieră adusă de formația de sub Tâmpa în această lună, după Brandi Wingate, care a debutat deja. Tanaçan este un pivot de 32 de ani, care a jucat și în Euroligă, cu Fenerbahce și Hatay BSB.

Anunțul transferului a fost făcut de agenția care o reprezintă.

Jucătoarea de 1,93 metri a evoluat în prima parte a acestui sezon în Portugalia, la CAB Madeira. În 11 partide a avut medii de 8,5 puncte, 7,6 recuperări și 1,8 pase decisive în 32.4 minute. A fost prima sa experiență în alt campionat din Europa, în afară de cel turc. Pivotul a jucat în NCAA până în 2009, la Albany și Colorado St. A făcut parte și din loturile de junioare ale Turciei, până în 2006.

În perioada 2009-2012 a fost legitimată la Fenerbahce Spor Kulubu, în prima ligă din țara natală. A bifat și câteva meciuri în Euroligă, 6 în sezonul 2009-2010 și 5 în 2011-2012, având în jur de două minute pe meci. Are în palmares trofeele interne alături de Fenerbahce.

În sezonul 2012-2013 a jucat la Edremit Belediyesi, având în 25 de meciuri medii de 3,6 puncte și 3,7 recuperări. În stagiunea următoare a evoluat pentru Cankaia Universitesi, în a doua ligă turcă, cu 6,9 puncte pe meci și 6,1 recuperări. A revenit în prima ligă în sezonul următor, la Osmaniye Genclik, cu care a bifat 23 de meciuri în campionat, cu 1,6 puncte și 2 recuperări pe meci.

În perioada 2015-2018 a jucat pentru Hatay BSB. A avut cel puțin 20 de meciuri în campionat în toate cele trei sezoane, cu medii în jur de 1 punct. În sezonul 2016-2017 a jucat din nou în Euroligă, 8 meciuri, cu 0,8 puncte pe meci și 1,6 recuperări. În celelalte două sezoane a evoluat în EuroCup, anul trecut Hatay fiind în grupă cu campioana României, ACS Sepsi SIC. Turcoaicele au ajuns atunci până în semifinale.

Olimpia CSU Brașov a fost activă în ultima lună în care se pot face transferuri în această ediție a Ligii Naționale de Baschet Feminin. De la gruparea de sub Tâmpa a plecat pivotul Kristina Arsenic, în Cehia, iar Brandi Wingate s-a alăturat echipei. Olimpia CSU Brașov are acum 4 straniere în lot, câte a avut în perioada de pregătire. După aceea a jucat în mare parte din timp doar cu trei straniere, după despărțirile de Tianna Tarter și Candice Warthen. Celelalte două straniere de sub comanda lui Dan Calancea, Carla Bartee și Biljana Pesovic, sunt cele mai bune marcatoare ale echipei.

Următorul meci al formației brașovene va avea loc duminică, 17 februarie. La sala D.P. Colibași va veni FCC ICIM Arad, partida fiind programată de la ora 17:00.

*foto: trendbasket.net

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!