Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Din sezonul 2018/2019 cluburile vor plăti mai mulți bani către Federația Română de Baschet

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
02.06.2018

Sedința Consiliului Director al Federației Române de Baschet din 23.05.2018 a fost una determinantă pentru sezonul 2018/2019. Pe ordine de zi s-au aflat mai multe aspecte referitoare la taxele și comisioanele pe care le va aplica forul românesc cu efect imediat.

Per total, cluburile din România vor scoate mai mulți bani din visterie pentru a pregăti ediția 2018/2019 a Superligii de baschet masculin și feminin. Prima taxă pe care un club va trebui să o achite este taxa de înscriere pentru Superligă și Cupa României, în cuantum de 1.000 euro la masculin respectiv 800 de euro la feminin. Echipele din Grupa C (ultima grupă) vor plăti în plus 1.000 de euro pentru înregistrarea meciurilor.

Mai apoi, cluburile vor trebui să plătească taxele de participare în Superligă respectiv Cupa României în cuantum de 11.000 euro la masculin (două tranșe a câte 5.500 euro) respectiv 8.100 euro la feminin (două tranșe a câte 4.050 euro). Echipele masculine care nu au participat în edițiile precedente LNBM și nu vor încasa drepturi TV vor mai avea de plătit în plus 1.000 de euro pentru înregistrarea video a meciurilor.

Pe lângă aceste taxe de înscriere și participare se adaugă garanția pe care fiecare club va trebui să o achite către FRB, în cuantum de 10.000 euro pentru echipele din grupele A și B la masculin respectiv grupa A la feminin. 5.000 de euro vor garanta echipele masculine care participă în Grupa C respectiv cele feminin din grupele B și C.

La taxele de participare se adaugă taxele plătite pentru legitimarea jucătorilor: 1.500 euro pentru un sportiv străini respectiv 550 lei pentru un sporiv români. La feminin cluburile vor achita 750 de euro pentru o jucătoare străină respectiv 550 de lei pentru sportiva româncă. 

Federația Română de Baschet a mai introdus două noi taxe începând cu sezonul 2018/2019. Pentru legitimarea sportivilor și sportivelor (străine sau autohtone) de peste 35 de ani se va achita o taxă în plus de 1.000 de euro la masculin respectiv 500 de euro la feminin.

A doua nouă taxă este "taxa de formare juniori" ce se va plăti pentru fiecare jucător sau jucătoare născută 2000 sau mai tânăr/ă până la vârsta de 25 de ani în cuantum de 2.000 de euro/an în Grupa A, 1.500 euro/an în Grupa B respectiv 750 de euro/an în Grupa C. Sumele se vor plăti către FRB, care își va reține un comision de 10%, și le va redirecționa către clubul care l-a format pe sportiv/ă. Jucătorul tânăr primește drept de joc numai după achitarea taxei de formare. 

Taxele de înscriere, participare și garanție vor trebui achitată până la data de 10 iulie 2018, în caz contrar echipa va fi repartizată în ultima grupă la masculin și feminin.

La un simplu calcul, o echipă masculină ce va participa în Grupa A sau B a Superligii, cu un lot de 6 străini, va avea de achitat minimum 30.000 de euro taxe și garanție către Federația Română de Baschet, dintre care 16.500 euro până la data de 10 iulie 2018. O echipă din Grupa A la feminin, cu cinci străine în componență, va avea de plătit minimum 23.650 euro, dintre care 14.850 euro până la data de 10 iulie.

Astfel, Federația Română de Baschet va încasa, de pe cele 16 echipe participate în Grupa A și B la masculin, cel puțin 480.000 de euro respectiv 189.200 de mii de euro din taxele și garanțiile celor 8 echipe înscrise în Grupa A la feminin. La aceste sume se mai adaugă taxele echipelor înscrise în Grupa C masculin și Grupa B feminin, alături de compensația de formare și comisionul FRB.

14 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Din ce în ce mai bine
    Presimt că de la anul vor introduce și taxa pentru baschetbaliștii stângaci. De asemenea, taxa pentru pivoți ar trebui să fie mai mare decât pentru fundași, primii, se știe, sunt mai greu de format. Dacă nici tâmpeniile astea nu vor determina cluburile să facă o ligă profesionistă, nu știu de ce ar mai fi nevoie...

    cu 5 ani în urmă (02.06.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    Incurajari
    Cu asemenea taxe prevad ca se va naste in curand un campionat de baschet in paralel cu cel al FRB.

    cu 5 ani în urmă (02.06.2018)
    • YMCA alin67:

      niciodata...
      Actuala conducere a FRB a fost votata cu o mare majoritate de catre conducatorii cluburilor, iar toate modificarile au acceptul presedintilor de cluburi, mai ales a celor mai mari din viitoarea "superliga"!!! Acestia ocupa diverse functii in organigrama (stufoasa) a Organizatiei din Bulevardul Basarabia. Mai mult, toti fostii jucatori emblematici ai Romaniei au fost cooptati si promovati in posturi caldute in Organizatie (iar cei care pot avea vreun cuvant de spus si inca nu sunt pe statul de plata al FRB, urmeaza sa fie). Deci, cine sa se revolte? Cine sa faca alta liga? Sere, Cristescu, Stanescu, Voinescu, Fometescu (si lista poate continua)? Poate una de veterani,dar finantata tot cu bani de la cluburile afiliate.

      cu 5 ani în urmă (02.06.2018)
    • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu:

      :)
      Niciodata sa nu zici "niciodata". Chiar acum cativa ani a existat aceasta intentie.

      cu 5 ani în urmă (03.06.2018)
    • YMCA alin67:

      ai dreptate..., sau nu...
      Reformulez: Crearea unei ligi alternative, in afara "umbrelei" Federatiei Internationale este (aproape) imposibila. Exista o singura structura de acest fel, Euroleague Basketball, dar aceasta rezista (inca) datorita puterii financiare si a existentei unui contract in vigoare valabil inca vreo cativa ani. La expirarea actualului contract probabil ca aceasta va disparea sau va fi transformata si "incorporata" de FIBA, urmare a presiunilor tot mai mari exercitate. Asadar, singura solutie ar fi sa apara alti oameni la conducerea FRB, carora sa le pese de viitorul acestui sport in Romania. Din pacate, acesti oameni nu exista, iar daca totusi ar aparea candva, acestia ar fi imediat fie redusi la tacere, fie "absorbiti" de sistem. Astfel, aceasta poveste cu intentia de a crea o alta liga, imi pare doar ... o poveste.

      cu 5 ani în urmă (03.06.2018)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronicaru :

    Opinie
    In afara de a introduce taxe peste taxe ce altceva mai face FRB ?!....noroc cu primariile, consiliile municipale, cele judetene...altfel se duce totul....

    cu 5 ani în urmă (02.06.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita :

    ...
    Astea sunt taxe de prizat cocaină, nu de încurajat echipe dependente de bani publici să participe la o competiție și asa foarte șchioapă! Da' când președintele FRB are peste 5000 euro/lună salariu de unde să-i încaseze?

    cu 5 ani în urmă (02.06.2018)
    • CSU ACS Rookies Oradea laca1968:

      Taxe
      Ma gandesc ca tot fratii tai din Teleorman au fost cu aceste idei. Distrugeti tot ce misca, sunteti mai rai decat ciuma.

      cu 5 ani în urmă (02.06.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita:

      ...
      Mă gândeam că dacă îmi pun ciorapii pe prăjitura ta liturgică ar fi bine. Apropo, rahatii voștri de politicieni UDMR nu sunt cu nimic mai bine decât hoțul nostru de Teleorman, așa că stai și visează autonomie!

      cu 5 ani în urmă (02.06.2018)
    • CSU ACS Rookies Oradea laca1968:

      ....
      Ai dreptate. Numai ca acei politicieni nu sunt din secuime, sunt niste corcituri care fura alaturi de barosanii tai. Apropo, n am nevoie sa visez la ceva infestat cu mizerie. Ma simt bine asa cum sunt.

      cu 5 ani în urmă (02.06.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita:

      ...
      Hai sictir, alde Janos fără țară!

      cu 5 ani în urmă (02.06.2018)
    • CSU ACS Rookies Oradea laca1968:

      ....
      Dinpotriva, am dubla cetateine. Pe tine te va inghite desertificarea. Nu te mai vor nici fratii de peste Prut.

      cu 5 ani în urmă (02.06.2018)
    • CSU ACS Rookies Oradea laca1968:

      ....
      Apropo, te am vazut aseara in galeria lui Dinamo, necioplitule ce esti!

      cu 5 ani în urmă (02.06.2018)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    Costã
    Sã ai varsta de 36 de ani ca jucãtor. Asta e de neinteles...cum au reusit regula asta sa-l gandeascã. Au copiat de la taxa de mediu. Off - off.

    cu 5 ani în urmă (03.06.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!