Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Din stagiunea 2017/2018 cluburile sunt obligate să introducă pe parchet un jucător U22

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
16.03.2017

Foto: Mircea Roșca (sportpictures.eu)

În cursul zilei de joi, 16 martie, la Cluj-Napoca a avut loc ședința președinților de cluburi la nivel de Liga Națională de Baschet masculin urmată de ședința Biroului Federal pe luna martie. În cadrul acestori întâlniri s-a stabilit regula jucătorului român pentru stagiunea 2017/2018.

Astfel, începând cu următoarea ediție de campionat cluburile sunt obligate să introducă, pe tot parcursul primului sfert, un jucător autohton U22 (născut în anul 1996 și mai tânăr). Regula se aplică atât în Liga Națională de Baschet Masculin cât și în cea Feminină. De asemenea, la masculin s-a stabilit revenirea la șase străini pe foaia de joc, indiferent de naționalitate, și un român pe parchet în sferturile 2-4, indiferent de vârstă.

La nivel de feminin propunerea președinților de cluburi a fost cinci jucătoare străine pe foaia de joc, dintre care 3 americance și 2 din Europa, cu mențiunea că echipa care evoluează în Cupele Europene va primi dreptul de a mai înregimenta încă un bosman. Deocamdată nu avem informații cu privire la adoptarea acestei reguli.

Cert este că atât la masculin cât și la feminin, cluburile vor fi obligate să introducă un jucător U22 pe parcursul primului sfert.

Vom reveni cu informații!

9 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin :

    ..
    Hmm..se complica un pic lucrurile, dar oricum pare interesanta regula cu jucatorul tanar. Poate pe termen lung e benefica pentru baschetul romanesc.
    Ramane de vazut cum o sa se adapteze echipele la sistemul asta. Nu e asa usor deoarece poti sa ai un inceput de meci destul de greoi daca jucatorul tanar nu e foarte integrat in echipa.

    cu 7 ani în urmă (16.03.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin:

      ...
      Iar regula cu 6 straini mi se pare ca e super ok. In special pentru echipele ce joaca in cupe europene

      cu 7 ani în urmă (16.03.2017)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    o porcarie
    socialista. Fiecare jucator sa si castige locul in teren prin valorea individuala. Mafia frb cere dar nu ofera nimic pt dezvoltarea unor tineri jucatori de valoare.
    Rusine!

    cu 7 ani în urmă (16.03.2017)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      O regula care avantajeaza bineinteles echipa federatiei, asta trebuie sa subliniem. Huooo mama lor de hoti care au bani si juniori si isi impun propriile reguli!

      cu 7 ani în urmă (16.03.2017)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      right😉
      Trecand la chestii serioase chiar cred ca trebuie intai investit si dupa aceea cerut. Altfel masura asta e atat sursa de inechitati intre jucatori si intre cluburi, e sursa de frustrare si de scadere a calitatii jocului daca echipele vor fi obligate sa introduca tineri nepregatiti fizic, motric, tactic.

      cu 7 ani în urmă (16.03.2017)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea adrian.or :

    Adrian.or
    Un jucator U22 indiferent de nationalitate?

    cu 7 ani în urmă (16.03.2017) Raspunde
  • tzontzolino :

    re
    jucator autohton U22= jucator roman. Preferam jucator U 22 pe tot meciul in Cupa Romaniei in detrimentul a 2 romani pe teren.

    cu 7 ani în urmă (16.03.2017)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      Adrian.or
      Mersi, am citit cu nasu.

      cu 7 ani în urmă (16.03.2017)
    Raspunde
  • tzontzolino :

    ma gandeam asa
    Cum ar fi si la serviciu sa te oblige sa angajezi un minor, sau unul U22- eventual inca in facultate, pe un post important (lasati practica/intership). Ce-ar mai fi? La sendinta cand hotarasti un buget , tu cu ani experienta/studii sa fie si un "putoi" sa se uite lung la tine...eventual si un selfie. Nu mai bine sa merite acel loc? De ce sa fiu obligat sa ii dau un drept care poate nu il merita. Asa si cu regula asta, bagi un pustan care nu e pregatit nici fizic, nici tactic si mai ales nici mental sa se bata cu leii.

    cu 7 ani în urmă (17.03.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!