Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dinamo Știința București accede în sferturile de finală ale Cupei României

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
06.02.2019

Dinamo Știința București a obținut calificarea în sferturile de finală ale Cupei României – ediția 2018/2019. Formația din Capitală a câștigat și partida retur cu Athletic Constanța și merge mai departe după 176-126 la general.

Echipa lui Tudor Costescu a avut un start de meci fulminant și s-a desprins la rapid la 8-0. Diferența a continuat să crească și după jumătatea actului inaugural se înregistra scorul de 17-5. Echipa din Constanța a mai echilibrat lucrurile pe final de sfert și diferența era de 8 lungimi după primele 10 minute, aceeași din startul meciului, 21-13. Constanța a avut un răspuns foarte bun în sfertul secundă și după 5 puncte marcate la rând de McClean, diferența scădea la 4 puncte. Ioniță și Badiu au dus-o din nou pe Dinamo la o diferență formată din două cifre. Până la pauza, echipa vizitatoare reducea un singur punct din handicap, 41-32. Constanța a reușit după reluarea jocului să vină din nou la patru puncte în spatele gazdelor. Dinamo a găsit din nou răspunsul și ducea ecartul din nou la 10 lungimi, chiar  în final de sfert după o triplă a lui Kumpys, 59-49. Dinamo a controlat ultima secvența a meciului din Ștefan cel Mare, pe care a câștigat-o 20-16 și astfel după 40 de minute de joc tabela indica scorul de 79-65.

Modestas Kumpys a fost cel mai bun jucător al meciului cu 13 puncte, 7 recuperări și 6 pase decisive. Justin Baker, Michael Deloach și Marcu Badiu au contribuit fiecare cu câte 12 puncte, în timp ce Dominique Lee a adăugat 11 puncte.

Alin Andrieș a fost principalul artizan al oaspeților cu 23 de puncte, 9 recuperări și 4 pase decisive. Brandon McLean a terminat în double-double, 11 puncte și 10 recuperări iar Nicolae Ciucă a marcat 10 puncte pentru formația de la Marea Neagră.

foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!