Stiri Cupa României Masculin

Dinamo Știința București produce surpriza în sferturile cupei

Andreea Vlase

Andreea Vlase
20.03.2019

Dinamo Știința București a reușit să recupereze deficitul de 11 puncte din tur și s-a calificat la turneul final al Cupei României cu +2 la total, după un final dramatic în returul cu SCM Timișoara. Alb-roșii s-au impus cu 96-83, pe sferturi: 27-16, 27-24, 15-12, 27-31. Elevii lui Tudor Costescu s-au distanțat încă din primul sfert și au condus și la 20 de puncte cu trei minute rămase din joc. Oaspeții au revenit și s-au apropiat la 8 puncte, dar nu au mai înscris pe final și gazdele au reușit punctele calificării de la linia de fault.

Manșa a doua din sfertul de finală începea de la +11 pentru alb-violeți, după ce echipa din prima grupă valorică în a doua fază a LNBM s-a impus acasă cu 86-75 în fața formației din a doua grupă valorică. Dinamo Știința i-a avut în 5-ul de start în retur pe Daniel Ioniță, Ousmane Barro, Marcu Badiu, Justin Baker și Michael Deloach. La timișoreni au intrat în formula de start Dragoș Diculescu, Vladan Vukosavljevic, Marko Stojadinovic, Brandon Randolph și Sherwood Brown.

Vukosavljevic a marcat primele două puncte ale partidei, iar Barro, Ioniță, Deloach și Baker au făcut 9-2. Cristian Bota cerea primul time-out al meciului după mai mult de două minute și jumătate în care echipa sa nu a înscris. Vukosavljevic a oprit seceta din atacul oaspeților, dar aceștia continuau să aibă probleme cu precizia. Ioniță reușea primele două triple ale jocului pentru 15-4 la jumătatea sfertului. Barro și Badiu i-au dus pe dinamoviști la +13. Vukosavljevic a marcat 5 puncte la rând și și-a apropiat echipa la 8 lungimi după prima triplă din dreptul oaspeților. Stojadinovic scutura din nou plasa de afară pentru timișoreni, care se apropiau la 7 puncte. Gazdele erau cu patru jucători sub 23 de ani în teren în finalul sfertului și s-au distanțat din nou cu reușite din apropierea panoului, iar la prima pauză scorul a fost 27-16.

În debutul sfertului secund s-a marcat doar de la linia de fault, iar Vukosavljevic reușea primele coșuri din acțiune ale perioadei de joc. Pivotul și-a apropiat echipa la 28-22 și Tudor Costescu cerea primul său time-out la intrarea în minutul 13. Dinamo Știința s-a distanțat la 36-22 după cele trei libere transformate de Badiu, reușita de la distanță a lui Stefanovic și coșul lui Barro. Oaspeții au răspuns cu un 3 points-play al lui Vukosavljevic și tripla lui Randolph și s-au apropiat la 8 puncte, dar bucureștenii s-au dus la +15 după mai multe libere transformate. Stojadinovic, Baciu și Diculescu i-au apropiat pe alb-violeți la 9 puncte. Dinamo Știința și-a mărit avansul după triplele lui Baker și Badiu. La pauza mare tabela arăta 54-40, diferență la care bucureștenii erau cei calificați la Final 4.

Vukosavljevic și Brown își apropiau echipa la zece puncte, dar gazdele au răspuns prin tripla lui Baker și coșul cu fault al lui Barro, care au dus scorul la 62-46. Au fost câteva greșeli de ambele părți în prima parte a sfertului trei, câteva capace și abateri de 3 secunde. Brown scutura plasa de la distanță, pentru 62-49. Badiu s-a accidentat după capacul lui Vukosavljevic care a căzut peste el. Deloach a dus din nou diferența la 15 puncte și a fost rândul lui Brown să cadă cu un adversar peste el, dar acesta a rămas în teren. Baker și Ioniță au făcut 68-49. Oaspeții au transformat o singură liberă din patru în următoarele minute și s-a marcat puțin în finalul sfertului. Scorul după 30 de minute a fost 69-52.

Debutul sfertului patru le-a aparținut oaspeților care s-au apropiat la 13 puncte după reușitele de afară ale lui Stojadinovic și Randolph. Baker, de la linia de fault, și Deloach, de după semicerc, i-au distanțat pe alb-roșii la 78-60 în minutul 33. A urmat time-out-ul bănățenilor, Randolph a reușit o nouă triplă, iar în următorul minut și jumătate s-a marcat doar de la linia de fault. Oaspeții au început să se apere mai agresiv la fundașul advers, Dinamo Știința a avut câteva recuperări ofensive și Stefanovic, Badiu și Barro au făcut 86-66.  Vukosavljevic a transformat o liberă din două, dar a fost sancționat cu tehnic pentru proteste. Deloach a tramsformat libera și Pesakovic a scuturat plasa de afară. A fost rândul oaspeților să aibă câteva recuperări ofensive și s-a apropiat la 13 puncte de la linia de fault și prin tripla lui Brown.

Deloach a transformat două libere, Pesakovic a înscris de la distanță și Popa Calotă aducea egalitatea la total după ce a transformat una din două libere. Timișorenii continuau să se apere avansat pe repunerea adversă, Barro nu a găsit drumul spre coș și Vukosavljevic a înscris de la distanță pentru 91-83 cu aproximativ 46 de secunde rămase din joc. Finalul de joc a fost fragmentat cu multe time-out-ur și Deloach a transformat doar a doua liberă. A fost și o întrerupere pentru a se regla timpul pe tabelă.

Timișorenii au comis o abatere de 24 de secunde și Barro transforma două libere prin care readucea egalitatea în dubla manșă. Brown nu a reușit să înscrie coșul victoriei și Komatina îl trimitea pe Baker la linia de fault cu puține secunde rămase din joc. Acesta transforma ambele libere și ducea Dinamo Știința la turneul final, 96-83, după ce oaspeții nu au reușit să marcheze cu o aruncare disperată.

Coșgheterul partidei a fost Vladan Vukosavljevic cu 26 de puncte, plus 6 recuperări și 4 capace. Pentru SCM Timișoara au mai înscris: Stojadinovic 14 puncte, Brown 11 puncte (6 recuperări), Randolph 9 puncte, Pesakovic 9 puncte, Popa Calotă 8 puncte (6 recuperări, 6 assist-uri), Diculescu 2 puncte, Baciu 2 și Komatina 2 puncte (5 recuperări).

Justin Baker a fost cel mai bun marcator al gazdelor cu 24 de puncte, în double-double cu 10 recuperări. În double-double a încheiat și Michael Deloach cu 16 puncte și 18 pase decisive, plus 5 recuperări. Pentru Dinamo Știința București au mai înscris: Badiu 15 puncte, Ioniță 13, Barro 13 puncte (7 recuperări), Stefanovic 12 puncte (5 recuperări), Năsturescu 2 puncteși Calenic 1.   

Dinamo Știința București este echipa care obține biletul pentru Final 4 cu 171-169 la total. Turneul final va fi în 17 și 18 aprilie.

*foto:  Sabin Malisevschi / Dinamo Știința Baschet facebook

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca u66 :

    Bravo
    Se vede mâna lui Costescu. Băieți i au jucat cu multa determinare si incredere. Bravo lor! Va asteptam la Cluj.

    cu 5 ani în urmă (20.03.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!