Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dinamo Știința – SCM U Craiova, duelul echipelor din urna valorică A care au doar jucători români U23

Eduard Popa

Eduard Popa
12.10.2018

dinamo craiova baschet

Dinamo Știința București – SCM U Craiova reprezintă partida de debut a etapei a doua din Liga Națională de Baschet Masculin, urna valorică A. Meciul reprezintă un duel foarte inedit, între singurele echpe din grupa valorică cea mai valoroasă care se bazează în rotație doar pe jucători de U23!

Astfel, la Dinamo în primul meci au evoluat cinci astfel de jucători, pivoții Anton Diaconescu și Andrei Calenic, conducătorul de joc Marcu Badiu (foto) și extremele Daniel Ioniță și Andrei Mihnea.

În prima partidă din noul sezon Dinamo Știința a pierdut la mare luptă, pe teren propriu, duelul cu CSU Sibiu, una dintre favoritele la titlu. Scorul a fost 96-92 pentru echipa lui Dan Fleșeriu. De la Dinamo s-a remarcat Zoran Vrkic, cu 29 de puncte și 6 recuperări, Justin Baker cu 19 puncte și Modestas Kumpys, cu 18 puncte.

De partea cealaltă, SCM U Craiova încă nu a debutat în noul sezon, după ce partida din prima etapă cu CSA Steaua a fost amânată.

Pentru această stagiune oltenii pregătesc la rândul lor o rotație formată din jucători U23 în ceea ce privește baschetbaliștii autohtoni. Doi dintre ei au îmbrăcat tricoul lui Dinamo în sezonul precedent. Este vorba despre Amedeo Casale și Andrei Iliescu. De asemenea, Basti Ionescu și Ionuț Berceanu continuă la Craiova, în timp ce pe malul Jiului au mai ajuns și Camil Berculescu de la U-BT Cluj și Bogdan Popa de la CSM Steaua.

Tuturor acestor junior li s-a alăturat un nucleu interesant de jucători străini cu experiență în LNBM. Printre ei se numără Porter Troupe, Morris Curry, Jason Boone, Gojan Gajovic și Igor Mijajlovic. De asemenea, Ria’n Holland și Kammeon Holsey au semnat cu Craiova și vor juca pentru prima oară în România. Din informațiile pe care le avem, Holland și Holsey* sunt însă accidentați și nu vor putea evolua în partida cu Dinamo Știința.

Meciul dintre Dinamo și SCM U Craiova se joacă vineri de la ora 18:00, la sala Dinamo din Capitală.

*foto: facebook Dinamo Știința Baschet

3 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova kristake :

    Holsey
    are ruptura de ligamente si deja si-a reziliat contractul pe cale amiabila, de asta a fost adus Curry, sa-l inlocuiasca. Holland are fractura si va lipsi 2 luni, deja i se cauta si lui inlocuitor. Ghinion mare sa ti se accidenteze la antrenamente, chiar cand sta sa inceapa campionatul, 2 jucatori de baza.

    cu 5 ani în urmă (12.10.2018)
    • Eduard Popa:

      Multumesc
      Multumesc, am completat

      cu 5 ani în urmă (12.10.2018)
    • SCM "U" Craiova kristake:

      Se pare ca
      Aleksandar Radukic este inlocuitorul lui Holland, a jucat in seara asta, a fost o surpriza. https://www.youtube.com/watch?v=9Vrw4xjMM9Q

      cu 5 ani în urmă (12.10.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!