Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dinamo București a părăsit pentru moment ultima poziție în clasamentul LNBM

Radu Bărăian

Radu Bărăian
20.03.2017

Dinamo București a izbutit surpriza etapei în Liga Națională de Baschet Masculin, după ce și-a adjudecat victoria pe terenul vicecampioanei și finalistei Cupei României din acest sezon, BC Mureș Târgu Mureș. Bucureștii au câștigat în „Jungla” din Târgu Mureș, scor final 85-71

Oaspeții au început foarte bine partida din Ardeal, reușind un prim excelent cu multe puncte marcate, parțialul fiind de 28-18. Din actul secund, gazdele pregătite de Barnabas Szasgaspar au început cursa de urmărire a adversarilor, izbutind să-și adjudece sfertul cu 21-16. Astfel, s-a intrat la vestiare cu un avantaj de 5 puncte al dinamoviștilor, scor 44-39. 

Sfertul trei a fost unul echilibrat, însă unul în care Dinamo nu a permis echipei adverse să revină, reușind să păstreze ecartul de 5 puncte. Înaintea decisivului, după un 17-17 în sfertul al treilea, tabela indica 61-56 în favoarea celor de la Dinamo. Totuși, ultimele 10 minute ale confruntării au fost fără istoric, roș-albii fiind în totalitate la timona jocului. Sportivii veniți din București s-au impus cu un categoric 24-15 în sfertul patru și într-un final la 14 puncte diferență, scor 85-71. 

Punctele victoriei dinamoviste au fost marcate de Danilo Tasic 22 (8 recuperări, 6 pase decisive), Marko Sutalo 20 (5 recuperări), Iulian Orbeanu 19, Slobodan Dundjerski 12 (7 recuperări, 8 pase decisive), respectiv Radu Virna și Sebastian Ionescu, ambii cu câte 6 reușite. De cealaltă parte, de la Târgu Mureș au punctat Dalibor Djapa 22 (8 recuperări), LaMarcus Reed 16 (5 recuperări), Goran Martinic 12 (5 recuperări, 11 pase decisive, Laszlo Lazar 10 (6 recuperări), Dani Popescu 4, Alin Borșa 4 și Radovan Markovic 3. 

În urma acestui rezultat, Dinamo a părăsit cel puțin pentru moment ultima poziție din lupta pentru locurile 7-10 din LNBM, urmână să rămână pe poziția actuală în cazul în care Craiova pierde la Galați cu Phoenix. Dinamoviștii au acum 6 victorii și 15 înfrângeri. De cealaltă parte, BC Mureș a înregistrat a doua înfrângere la rând în faza secundă a sezonului regulat, fiind însă în continuare pe locul 7 cu 9 victorii și 12 înfrângeri. 

Runda următoare o va prinde pe BC Mureș într-o deplasare la Craiova, în timp ce Dinamo va juca tot în deplasare cu Phoenix. 

*Foto: Toth Csaba

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!