Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dinamo București trece de BC Timișoara

Paul Olar

Paul Olar
15.11.2015

Dinamo București și-a revenit după eșecul suferit în derby-ul cu Steaua. Gruparea antrenată de Aleksandar Todorov a învins sâmbătă seara pe BC  Timișoara, scor 88-78. Încleștarea a contat la etapa cu numărul VIII a Ligii Naționale de baschet masculin.

Amfitrionii au avut parte de un debut excelent în meci, iar după nici patru minute conduceau cu 10-0. Ecartul dinamovist a crescut pe parcurs, Noah Dahlman marcând pentru 22-4. Sfertul se încheie, așadar, cu terierii la conducere, scor 26-12.

BC Timișoara avea să răzbune modestul act întâi. Avându-i pe Dalibor Djapa și Slobodan Dundjerski la finalizare, bănățenii au revenit spectaculos în meci. Ultimul sportiv amintit și-a apropiat colegii la 31-30, forțându-l pe Aco Todorov să ceară  timp de odihnă. Întreruperea nu are efect, iar Pavle Reljic își trece coechiperii în avantaj, 31-32. BC Timișoara se menține la cârma jocului și la pauză, 41-43.

Repriza secundă începe tot cu leii în prim plan. Dalibor Djapa și Zoran Milencovic fac ca tabela să indice 41-48, însă Vlad Corpodean o scoate pe Dinamo din faliment cu două coșuri de trei puncte marcate la rând. Combatantele merg ulterior cap la cap până în minutul 35, când același Corpodean înscrie pentru 75-66. Apoi, Dinamo nu a mai întâmpinat probleme în a repurta victoria.

Nenad Sulovic a izbutit 18 puncte, 7 recuperări și 5 pase decisive. Marko Sutalo a strâns 15 puncte, 4 pase decisive și 2 recuperări. Noah Dahlman a reușit un double-double, cu 13 puncte, 12 recuperări și un assist.

De cealaltă parte, Dalibor Djapa s-a remarcat prin 25 de puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive. Slobodan Dundjerski a totalizat 15 puncte, 6 pase decisive și 4 recuperări. Ivan Jelenic a avut 13 puncte, 4 assist-uri și o recuperare.

*Foto: Răzvan Păsărică/sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!