Stiri

Dinamo Sassari a câștigat FIBA Europe Cup - ediția 2018/2019

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
02.05.2019

Dinamo Sassari a câștigat primul său trofeu european din istorie. Formația italiană a cucerit titlul FIBA Europe Cup – ediția 2018/2019, după ce a trecut în finală de s.Oliver Wurzburg cu scorul general în cele două manșe de 170-163.

Italienii au mers în Germania cu un avantaj de 5 puncte după manșa tur, atunci când s-au impus cu scorul 89-84. Wurzburg a dominat prima parte a meciului și a avut un avantaj de 11 puncte, 57-46. Dinamo Sassari a revenit însă în joc cu un parțial de 7-0. Formația din Sardinia a reușit un final de meci solid, și-a apropiat victoria cu scorul de 81-79 și implicit trofeul FIBA Europe Cup. Italienii au dominat jocul în „vopsea”, de unde au marcat 46 de puncte și au primit doar 28.

Dyshawn Pierre a fost cel mai bun jucător al echipei învingătoare cu 19 puncte, 7 recuperări, o pasă decisivă și 2 capace. Jaime Smith a adăugat 15 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive. Rashawn Thomas a terminat cu 14 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive iar Stefano Gentile cu 10 puncte și o pasă decisivă.

Skyler Bowlin a fost principalul remarcat de la Wurzburg cu 20 de puncte și 5 pase decisive. Cameron Wells a terminat în double-double, 18 puncte și 10 pase decisive, la fel și Devin Oliver 12 puncte și 11 recuperări.

s. Oliver Wurzburg s-a duelat în grupele FIBA Europe Cup cu campioana României, CSM CSU Oradea. Germanii au câștigat ambele partide, 82-69 la Oradea și 91-82 pe teren propriu.

Pentru antrenorul lui Dinamo Sassari, Gianmarco Pozzecco, este al doilea trofeu FIBA Europe Cup câștigat la rând. În ediția precedentă reușea același lucru tot cu o echipă italiană, Umana Reyer Venezia.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!