Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dinamo, la prima victorie în acest sezon de LNBM

Eduard Popa

Eduard Popa
17.03.2018

dinamo bc mures baschet

Dinamo a reușit să obțină prima victorie în acest sezon, scor 87-77, după o repriză de prelungiri, în compania lui BC Mureș.

Dan Niculescu a început partida în formula Cioacătă, Stănescu, Manolescu, Casale, Bîrloveanu. De partea cealaltă BC Mureș s-a prezentat în șapte oameni și a început partida în formula Șteff, Stăncuț, Borșa, Engi și Gîrbea.

Primul sfert a început cu gazdele în avantaj și după două coșuri de 3 puncte ale lui Stănescu, au ajuns la 15-8, în timp ce Amedeo Casale a dus meciul la 22-15. Cu toate acestea, mureșenii au recuperat și la sfârșitul primelor zece minute scorul era 24-22 pentru gazde.

Borșa a marcat 7 puncte consecutive la începutul sfertului doi cu care a dus Mureșul în avantaj, dar Dinamo a răspuns prin veteranii Cioacătă și Stănescu și au intrat la pauză cu un avantaj de cinci puncte, scor 41-36.

BC Mureș a început cursa de recuperare în sfertul trei și a deschis perioada cu două coșuri de 3 puncte marcate de Stăncuț și Șteff. Elevii lui... Bereș Lorant au reușit să egaleze la 49 și au intrat înaintea ultimului sfert la două puncte distanță, scor 57-55.

Mureșenii au continuat turul de forță și în sfertul 4, iar Șteff și Engi au dus echipa oaspete la 4 puncte diferență, scor 63-59. Cu patru minute rămase de jucat, Mureșul avea cinci puncte avans (69-64), dar din cauza eliminărilor lui Borșa și Gîrbea și a faptului că alți jucători evoluau cu 4 faulturi, Dinamo a revenit în joc, iar Cornel Cioacătă a trimis meciul în prelungiri printr-un and-one. În overtime gazdele au profitat de absențele din lotul mureșenilor și au câștigat cele cinci minute de prelungiri cu 14-4, stabilind scorul final la 87-77.

Cornel Cioacătă a strâns 33 de puncte, Stănescu și Casale câte 21, ultimul reușind un double-double cu 13 recuperări.

De partea cealaltă Stăncuț a marcat 24 de puncte cu 12 recuperări, Șteff 17, Borșa 15 puncte cu 12 recuperări și Engi 13 puncte.

Mureșenii s-au prezentat la meciul din Sala Dinamo fără cei doi antrenori Barnabas Szaszgaspar și George Trif.

După acest meci Dinamo a ajuns la o victorie și 20 de înfrângeri, în timp ce BC Mureș se afundă și mai mult și coboară la 6 victorii și 14 înfrângeri.

*foto: sportpictures.eu

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe muri92 :

    .???
    Oare reusim sa terminam campionatul..??!!

    cu 6 ani în urmă (17.03.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!