Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Dlesha Lloyd, coșghetera meciului câștigat de SCM Timișoara la Satu Mare

Andreea Vlase

Andreea Vlase
24.03.2018

SCM Timișoara s-a impus cu 82-71 la Satu Mare, fiind singura echipă care a câștigat în deplasare în runda inaugurală a play-off-ului. Dlesha Lloyd a fost cea mai bună marcatoare a partidei cu 26 de puncte.

Alb-violetele au pornit în faza eliminatorie de pe locul 7 și au reușit surpriza, câștigând pe terenul formației care a încheiat pe locul secund după cele două faze ale sezonului regulat. Timișorencele aveau un avans de 25 de puncte la pauza mare.

Dlesha Lloyd a fost coșghetera partidei cu 26 de puncte. Americanca a jucat aproape 39 de minute, timp în care a înscris 6 aruncări de două puncte din 14 încercate (43%), 3 triple din 4 încercări (75%) și 5 din 9 aruncări de un punct (56%). Lloyd și-a mai trecut în cont 5 recuperări, 3 pase decisive, o minge pierdută și 3 intercepții, pentru +23 indice al eficienței.

Jucătoarea cu numărul 0 de la SCM Timișoara a urcat pe prima poziție în ceea ce privește media de după turneele grupelor valorice. Lloyd are 20.9 puncte/meci în 19 partide din LNBF. Americanca mai are medii de 6.7 recuperări, 3.1 pase decisive, 2.9 mingi pierdute și 2.7 intercepții. Joacă 36:23 minute/meci, cu 21.9 eficiență medie. Aceasta deține și recordul de puncte într-un meci din actuala ediție de campionat, 46, reușite în ultima etapă din prima fază a sezonului regulat, acasă cu Olimpia CSU Brașov.

SCM Timișoara a reușit victoria de la Satu Mare cu doar două straniere în teren. În aceste condiții, jucătoarele autohtone au parte de mult mai multe minute. Două românce au urmat-o pe Lloyd ca eficiență: Stoiedin și Brosovszky Boriga.

Adina Stoiedin a reușit cea mai bună prestație stagională în ceea ce privește punctele marcate. Pivotul a fost aproape de double-double, cu 17 puncte și 9 recuperări (1 ofensivă/8 defensive) în 27:50 minute. Timișoreanca a marcat jumătate din aruncările de două puncte pe care le-a încercat (6/12) și a ratat cele două aruncări de după semicerc. A transformat toate cele 5 libere de care a beneficiat. A mai avut 2 pase decisive, 4 mingi pierdute, 2 intercepții și un capac, pentru +19 indice al eficienței. Stoiedin a revenit în acest sezon după o accidentare gravă care a ținut-o multe luni pe tușă. A jucat în 18 partide din campionat, 15:30 minute/meci, cu 4.8 eficiență medie. Are medii de 4.8 puncte și 3.1 recuperări.

Monika Brosovszky Boriga și-a continuat seria evoluțiilor bune. Veterana de la SCM a preluat o mare parte din minutele pe care le juca fosta coșgheteră a echipei, Conwright. Brosovszky a jucat cel puțin o jumătate de oră în ultimele cinci partide. În jocul de la Satu Mare, fundașul a contribuit cu 13 puncte, 3 recuperări și 6 pase decisive în 35:32 minute, înainte să iasă cu 5 faulturi. A avut 2/3 la aruncările de două puncte și 3/5 de la mare distanță. A mai avut 2 mingi pierdute și 2 intercepții, pentru +19 în dreptul eficienței. Brosovszky a evoluat în 18 meciuri din campionat pentru formația de pe Bega, cu medii de 19:07 minute, 5.3 puncte, 1.8 recuperări, 3.1 pase decisive și 7.4 eficiență.

De la echipa timișoreană a mai fost o jucătoare în double-digits. Leeza Burdgess a încheiat partida cu 13 puncte în 38:29 minute. Americanca a avut 4/5 din interiorul semicercului și 5/6 de la linia de fault. Și-a mai trecut în cont 7 recuperări (4/3), 4 pase decisive și 5 mingi pierdute, cu +17 indice al eficienței. Cu Burdgess în teren, formația de pe Bega a fost la +14. Pivotul american a jucat în 19 partide din LNBF în această ediție, cu medii de 31:34 minute, 11.9 puncte, 9.3 recuperări, 2.3 pase decisive și 16.2 eficiență medie.

*foto: CROW Security / Szigyártó Szabolcs

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!