Stiri Vulturi

Doi jucători aduși de urgență la naționala României, după accidentarea lui Iulian Orbeanu

Eduard Popa

Eduard Popa
10.08.2019

Doi jucători aduși de urgență la naționala României, după accidentarea lui Iulian Orbeanu

absente romania slovacia baschet

România întâlnește sâmbătă, 10 august, naționala Slovaciei, în faza a treia a precalificărilor. Tehnicianul României, Tudor Costescu, a fost nevoit să aducă de urgență în cantonamentul naționalei doi jucători.

Este vorba de tinerii Marius Ciotlăuș (BCM U Pitești) și Ionuț Berceanu (SCM U Craiova). Asta după ce Iulian Orbeanu are probleme medicale și urmează un tratament de recuperare.

Astfel, continuă problemele pentru Costescu la nivelul poziției 4, acolo unde nu se poate baza pe Vlad Moldoveanu și Rolli Torok. De asemenea, din lotul naționalei mai absentează și Nandor Kuti și Dragoș Diculescu.

Astfel, în meciul câștigat cu 85-70 în Cipru, Costescu a folosit doar patru jucători de pe pozițiile 4-5. Este vorba de Emi Cățe, Bogdan Popa, Alex Olah și Bogdan Țibîrnă. Ultimul a intrat pe finalul partidei, iar Alex Olah a fost nevoit să joace mult timp pe poziția 4, desi el este mai mult un pivot clasic.

Rămâne de văzut cât de mult va afecta jocul naționalei faptul că nu are decât un singur 4 clasic în lot, în persoana tânărului Bogdan Popa. Este de așteptat că „Vulturii” să joace mai mult „small ball”, pentru a compensa lipsa unui power forward autentic.

Partida dintre România și Slovacia se joacă sâmbătă, 10 august, de la ora 19:00. Meciul este în direct pe Digi Sport 3.

*foto: fiba.basketball

2 comentarii la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!