Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Dosarul Dikeoulakos versus CSM Târgoviste, aproape de soluționare

Andrei Firican

Andrei Firican
07.12.2018

Clubul Sportiv Municipal Târgoviște suferă în continuare după sancțiunile dictate de către Federația Internațională de Baschet. Fosta campioană a României are interdicție de a efectua transferuri internaționale și a fost amendată cu suma de 10.000 de franci elvețieni, ca urmare a nerespectării hotărârii arbitrale față de antrenorul George Dikeoulakos.

Cu toate acestea, nici până în prezent datoria nu a fost achitată către antrenorul grec, iar primarul Târgoviștei a declarat în nenumărate rânduri că nu va onora benevol hotărârea BAT cât timp aceasta nu va fi recunoscută în România, indiferent de repercursiunile pe care le riscă conform regulamentului FIBA. 

În primă fază Dikeoulakos a încercat să recunoască hotărârea arbitrală în România, însă Curtea de Apel Ploiești a respins solicitarea tehnicianului fiind de părere că nu este vorba de un contract civil ci de un contract de muncă ce nu poate face obiectul arbitrajului. Astfel Dikeoulakos s-a îndreptat împotriva CSM-ului la Tribunalul București, secția conflicte de muncă. Cererea grecului a fost înregistrată în vara acestui an, iar pe 6 decembrie Tribunalul București a rămas în pronunțare urmând să comunice părților hotărârea din primă instanță.

Presa locală a analizat foarte atent litigiul dintre Dikeoualkos și CSM Târgoviște și a relatat pe scurt cele petrecute la termenul de joi de la Tribunalul București. Conform sportimpact.ro, Dikeoulakos solicită instanței suma de 180.000 de euro, valoarea întregului contract, alături de dobândă legală din 2013 și până în prezent. CSM-ul s-a apărat susținând că sumele de bani sunt prescrise. Pentru a demonta apărarea avocaților din Târgoviște, Dikeoulakos s-a folosit de un document ce atesta plata sumei de 10.000 de euro către sine reprezentând datorie conform hotărârii arbitrale, sumă plătită de fostul finanțator al Livas Târgoviște cipriotul Yannakis Ioannou(foto dreapta) în 2015. Astfel, Dikeoulakos a probat că nu a trecut 3 ani de zile din momentul în care a plecat de la Târgoviște (2013) și nici din momentul plății până la momentul înregistrării acțiunii, iar sumele de bani solicitate nu sunt prescrise. 

Argumentul lui Dikeoulakos i-a pus în dificultate pe avocații CSM-ului, însă doar pe moment. Conform sportimpact.ro, avocații au venit cu noi explicații prin care se leapădă atât de plata sumei de 10.000 de euro, achitată pentru a permite în 2015 ridicarea interdicției și legitimarea de jucătoare la Federația Română de Baschet în vederea începerii sezonului 2015/2016, cât și de fostul director sportiv Dobă Marius. Conform presei locale, CSM-ul încearcă să-l scoată pe Dobă drept țapul ispășitor, avocații clubului afirmând că Dobă nu avea dreptul de a reprezenta clubul în relația cu Federația Română de Baschet și drept urmare afirmațiile acestuia și recunoașterea plății de 10.000 de euro, prin adresa nr. 2423/22.09.2015 transmisă FRB, nu reprezenta, în realitate, voința clubului.

„Adresa nr. 2423/22.09.2015 a fost semnată, în partea de final, de către numitul DOBĂ MARIUS care, la acel moment, îndeplinea funcția de Director Sportiv, funcție care nu îi conferea acestuia atributul reprezentării legale a clubului. Analizând adresa invocată… deși poartă antetul clubului nostru, aceasta nu a fost asumată prin semnătură de către reprezentatul legal la acel moment, numitul IUGULESCU CIPRIAN, care îndeplinea funcția de președinte, ci de o altă persoană care nu avea mandat de reprezentare în acest sens” - se arată în argumentele avocaților, conform sportimpact.ro

La vremea respectivă Marius Dobă a relatat pentru postul local MDI TV că s-a achitat o tranșă de bani spre Dikeoulakos.

Tot joi, avocații clubului au solicitat aducerea în fața instanței a fostului președinte Ciprian Iugulescu cât și a fostului investitor cipriotul Yannakis Ioannou pentru a dovedi că poziția lui Marius Dobâ cât și plata sumei de 10.000 de euro de către cipriot nu reprezintă voința clubului. Doar că instanța a respins această cerere în probațiune urmând să pronunțe o hotărâre în perioada imediat următoare.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!