Stiri Acvile

Două echipe de 3x3 ale României vor participa la un turneu din Franța în această săptămână

Andreea Vlase

Andreea Vlase
11.06.2019

Două echipe de 3x3 ale României vor participa la un turneu din Franța în această săptămână

Naționala feminină de 3x3 a României a intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru Cupa Mondială care va începe peste fix o săptămână, la Amsterdam. În perioada 13-15 iunie tricolorele vor participa la un turneu de pregătire dedicat loturilor naționale. Vor fi două echipe feminine ale României la Big Twelve TSF International Tournament.

România A le va avea în componență pe Gabriela Mărginean, Ancuța Stoenescu, Gabriela Irimia și Sonia Ursu. La competiția din Franța va participa și România B, în alcătuirea Elisabeth Pavel, Alexandra Uiuiu, Bianca Fota și Andreea Lazăr.

Sistemul de disputare al turneului de la Voiron nu apare încă pe pagina dedicată competiției pe play.fiba3x3.com. Anul trecut au fost 14 participante la feminin și s-a jucat în trei grupe în prima fază. La întrecerea din acest an apar momentan 10 echipe. Pe lângă cele două cvartete ale României mai sunt pe listă: Belarus, Belgia, Estonia, Ungaria, Olanda, Spania, Elveția și Ucraina.

Turneul din Franța se dispută în perioada 13-15 iunie, iar în 18 iunie va începe Cupa Mondială, care se va încheia în 23 iunie. România va juca la Amsterdam cu Gabriela Mărginean, Ancuța Stoenescu, Gabriela Irimia și Sonia Ursu. În grupa C au mai fost repartizate Cehia, Iran, Mongolia și Spania.

Până la finalul lunii mai sunt două competiții de senioare unde România va fi reprezentată. În 21-24 iunie se vor disputa la Minsk Jocurile Europene, iar reprezentativa noastră va fi formată din Elisabeth Pavel, Alexandra Uiuiu, Andreea Lazăr și Ruxandra Chiș. În 29 și 30 iunie vor fi calificările pentru FIBA Europe Cup 3x3. La calificările de la Constanța lotul României este compus din Ancuța Stoenescu, Gabriela Mărginean, Sonia Ursu și Elisabeth Pavel. La ambele competiții va fi și o selecționată masculină, care îi va avea în componență pe Radu Paliciuc, Baris Aktas, Bogdan Cezar Sandu și Victor Petrache.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!