Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Două noutăți în lotul lui Dinamo la startul în LNBM

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
25.09.2016

Dinamo București a început cu o înfrângere pe teren propriu noua ediție a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Echipa din capitală a cedat pe teren propriu în fața Timișoarei cu scorul de 73-64. După ce în prima etapă a stat, Dinamo a jucat prima partidă cu două noutăți în lot față de presezon. Rajko Kljajevic (foto alb) și Herbert Graham au fost folosiți de Milija Bogijevic în meciul cu formația bănățeană.

Rajko Kljajevic nu este străin de baschetul românesc. El a mai jucat la Energia Târgu Jiu în sezonul 2011/2012. În vârstă de 31 de ani Kljajevic măsoară 2.04 metri și evoluează pe pozițiile 4-5. Sârbul vine din țara natală, acolo unde în sezonul 2015/2016 a jucat pentru KK Vrsac. În 26 de partide jucate în sezonul trecut, Kljajevic a avut medii de 12.2 puncte, 4.2 recuperări și 1.6 pase decisive. El și-a petrecut aproape întreaga cariera în Serbia, unde a jucat pentru Ergonom Nis, Radnicki, KK Jagodina, Sloga, Metalac, Borac Cacak și KK Vrsac și mai petrecut câte un sezon în Polonia la PBG Poznan, în Muntenegru la Sutjeska și în România.

Herbert Graham este un jucător american în vârstă de 23 de ani, care măsoară 1.96 metri și evoluează pe pozițiile 2-3. El a absolvit în această vară la universitatea Armstrong Atlantic unde în sezonul precedent a acumulat medii de 14.7 puncte, 4.8 recuperări și 0.8 pase decisive. Pentru Graham aceasta este primul contact cu baschetul profesionist.

Cei doi jucători nu au impresionat la debutul pentru Dinamo. Kljajevic a terminat cu 8 puncte și 4 recuperări, iar Graham 4 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive dar cu 2/12 din acțiune.

Danilo Mijatovic a părăsit formația bucureșteană, iar Sead Hadzifejzovic nu a fost trecut pe foaia de joc, fiind al 6-lea străin.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!