Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Două românce în Top 5 pasatori ai LNBF

Costin Marinescu

Costin Marinescu
14.02.2013

Annemarie Pârău și Gabriela Cursaru ocupă locurile 2, respectiv 3 în clasamentul celor mai bune pasatoare din Liga Națională de Baschet Feminin.

Conducătorul de joc al celor de la CSM Satu Mare are o medie de 5.4 pase decisive pe meci în timp ce jucătoarea Olimpiei CSU Brașov pasează decisive de 4.8 ori pe partidă.

Annemarie Pârău a reușit un record personal la acest capitol în actuala stagiune în prima etapă a campionatului, contra celor de la CSBT Alexandria, când a distribuit 11 pase. A fost singurul său meci cu peste 10 reușite la acest capitol statistic.

Gabriela Cursaru a stabilit propriul record stagional în weekendul trecut, în meciul cu CSM București Sportul Studențesc. Ea a pasat decisiv de 9 ori în respectivul meci.

Pe primul loc la această categorie statistic este Jence Ann Rhoads, de la ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe, cu o medie de 5.6 pase decisive pe meci.

Privind statistica sezonului se observă că în niciunul dintre topurile 5 puncte marcate și recuperări nu mai regăsim două jucătoare născute în România. În clasamentul marcatoarelor, prima româncă este Alexandra Vlaicu, de la U CSM Craiova, cu 14.1 puncte (locul 10) în timp ce la recuperări Larisa Toma este pe 5, cu o medie de 9.1 mingi prinse la panou. Jucătoarea lui SCM CSȘ U Craiova este și prima jucătoare autohtonă în topul eficienței, locul 13, cu un indice de 15.8.

Pentru mai multe statistici din LNBF accesați pagina de statistici a site-ului nostru!

Foto: Dan Bale

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!