Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Double-double pentru Milosevic și Glyniadakis

Radu Bărăian

Radu Bărăian
05.03.2015

Energia Târgu Jiu a învins-o pe Steaua CSM EximBank București la 12 puncte diferență, scor 79-67. Această diferență dintre cele două combatante s-a făcut în mare măsură la capitoul recuperărilor, acolo unde gazdele din Târgu Jiu și-au dominat advesarii. 

Mai exact, Energia a prins în total 45 de mingi la panou, cu 17 mai mult decât roș-albaștri, care au avut 27. Mai mult de atât, diferența au făcut-o în proporție destul de mare cei doi oameni de sub panou ai Energiei, Nemanja Milosevic și Andreas Glyniadakis, care au recuperat împreună nu mai puțin de 24 de mingi. Ambii baschetbaliști au început meciul din postura de titulari, respectiv, ambii au încheiat disputa în double-double. 

Muntenegreanul Nemanja Milosevic a stat pe parchet preț de 33 de minute, timp în care a înscris 18 puncte, având și 13 recuperări (11 defensive, 2 ofensive). De asemenea, acesta a mai contribuit cu 3 pase decisive, o intercepție, dar și 3 mingi pierdute, totul pentru un indice la eficiență de 29 de unități, fiind de departe cel mai bun om al întâlnirii. Milosevic a avut o zi foarte bună și din punct de vedere al procentajelor, terminând jocul cu 70% (7/10) la aruncările de 2 puncte, 100% (1/1) de la mare distanță, respectiv 100% (1/1) din dreptul liniei de fault. 

De cealaltă parte, pivotul grec Andreas Glyniadakis a jucat 26 de minute, trecându-și în cont 13 puncte, 11 recuperări (6 defensive, 5 ofensive), 2 capace și 5 posesii pierdute, totul pentru 14 în dreptul productivității. Cele 13 puncte marcate de jucătorul elen au venit în urma unor procentaje de 67% (6/9) din interiorul semicercului, respectiv 20% (1/5) de la libere.

O altă prestație solidă din trupa pregătită de Antonis Constantinides a avut și fundașul Giordan Watson, care a contribuit cu 16 puncte, 8 pase decisive și 5 recuperări, totul pentru 21 la eficiență. De asemenea, pentru Energia a debutat și americanul Lamont Mack, care a încheiat jocul cu 6 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive. Celelalte puncte ale gorjenilor au fost înscrise de Louis Darby 9, Porter Troupe 9 și Tal Karpelesz 8.

*Foto: Răzvan Păsărică (sportpictures.ro)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!