Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Dragan Petricevic: „Încercăm să ducem meciul decisiv la Sfântu Gheorghe”

Valentin Todea

Valentin Todea
26.04.2017

Formația din Sfântu Gheorghe a avut câștig de cauză în prima confruntare de pe terenul Universității Cluj din finala campionatului feminin, învingând cu scorul de 68-72. La general este 2-1 pentru covăsnence, iar joi, 27 aprilie, are loc cel de-al patrulea duel din ultimul act al LNBF. Imediat după meci, antrenorul trupei clujene, Dragan Petricevic, a vorbit în fața presei.

Domnule Petricevic, la ce capitol a fost Sepsi mai bună?

Stau și încerc să găsesc un răspuns care a fost vizibil din prima secundă. La capitolul organizării jocului și în ceea ce privește conducătorul de joc. Cred că înțelegeți ce înseamnă lipsa unui conducător de joc, nu avem nici măcar unul de rezervă. Noi încercăm să găsim soluții împotriva unei echipe cu cea mai bună apărare. Am reușit la final să ne apropiem, și dacă eram puțin mai lucizi spre final, dacă nu am fi grăbit câteva atacuri poate am fi învins, poate nu. Eu pot doar să felicit jucătoarele că au rezistat într-o sală plină prima dată pentru mare parte dintre ele, prima dată într-o finală și cu toate neajunsurile și lipsurile din lot pe care le avem n-am fost atât de departe deși asta nu înseamnă că victoria celor de la Sfântu Gheorghe nu este meritată. Cam atât am de spus, deoarece mâine este o altă zi și mâine este un alt meci. Încercăm să ducem meciul decisiv la Sfântu Gheorghe și am încredere în potențialul acestei echipe, deși jucătoarele sunt obosite, s-au autodepășit în multe momente astăzi, eu sunt convins că o să găsească suficientă energie pentru următorul meci.

Atmosfera a fost ca pe vremuri...

Atmosfera a fost atât de frumoasă încât doresc să nu o uit și doresc să o mai văd. Cred că prin asta am spus tot. Trebuie să muncim în continuare și cu toate mesajele, tot spiritul pe care l-am arătat pe teren pentru a aduce acest public în sală și pe parcursul sezonului, nu doar în meciurile din finală. Mulțumesc publicului și sper să-l vedem în același număr și la meciul patru. De fapt, acum trebuie să arătăm dacă această comunitate clujeană înțelege ce înseamnă lupta pentru titlu sau nu. După părerea mea, fără să pot promite că vom învinge mâine, cred că mâine ar trebui să fie și mai multă lume. Asta ar însemna că suporterii înțeleg foarte bine cum se încurajează echipa la greu, nu doar la bine. Și dacă nu va fi la fel de plină, și dacă unii au pierdut speranța după meciul de astăzi, eu le mulțumesc pentru că au fost astăzi aici și sper că pe viitor vor mai veni, într-adevăr în această seară au fost cu toții minunați.

*Foto: Mircea Roșca/sportpictures.eu

26 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Tihi :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    Petricevic recunoaste ca SEPSI SIC A FOST MAI BUNA LA TOATE CAPITOLELE!!Asa este...au reusit sa lupta si importiva arbitrajului,mai ales in ultimile minute ! BRAVO SEPSI SIC!! SINTETI FETE DE AUR !

    cu 6 ani în urmă (27.04.2017)
    • U BT Cluj-Napoca meea:

      hai U
      Ai gresit exprimarea: baietii de aur!

      cu 6 ani în urmă (27.04.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Tihi:

      SEPSI SIC CAMPIOANA
      NESIMTIREA SI LIPSA DE CULTURA NU SCHIMBA DE LOC REZULTATUL FINAL!!

      cu 6 ani în urmă (27.04.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Tihi:

      SEPSI SIC CAMPIOANA
      ATACURILE SUBURBANE A LA meea DEMONSTREAZA lipsa de inteligenta si civilizatie,de bun simti si buna crestere !

      cu 6 ani în urmă (27.04.2017)
    • U BT Cluj-Napoca meea:

      ...
      Multumesc!

      cu 6 ani în urmă (27.04.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    U
    Vom fi acolo.

    cu 6 ani în urmă (27.04.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe smilu :

    Nedumerire
    Daca nu aveti nici rezerva de fundas nu ati inteles nimic din baschetul romanesc. Romani pentru pozitia 1-2 sunt cei mai multi, pt 3-4 mai putini iar pentru 5 rari de tot cam asa de rari cat de desi sunt pentru pozitia fundas, compenseaza. Succes!! Asa-i baschetul romanesc nu exista, doar spatiiile Yugo si State. Noo Succes!! cine o batut pe "Primiggi"? cati fundasi erau in echipa? cati fundasi erau la portile echipei? cati fundasi....erau in fasa?

    cu 6 ani în urmă (27.04.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    ...
    Nu mai avem ...pentru ca s-a accidentat intr-un meci in care a fost accidentata intentionat...si...cum spuneam echipa ne-a luat prin surprindere cu accederea in finala!Le multumim pentru surpriza placuta si le suntem alaturi!

    cu 6 ani în urmă (27.04.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Tihi:

      SEPSI SIC CAMPIOANA
      Da,recunoasteti si voi,ca ati ajuns in finala pe neasteptate.Noi pe parcursul intregului campionat am demonstrat ca avem loc in finala,si nu sintem prezenti doar din intamplare si datorita unor conjuncturi !Eu va spun ca ati ajuns in finala datorita transferului neregulamentar.

      cu 6 ani în urmă (27.04.2017)
    • U BT Cluj-Napoca meea:

      ...
      Spor la comentarii azi...eu am si altceva de lucru decat sa conversez paralel cu baschetul pe un site de baschet! O zi buna!

      cu 6 ani în urmă (27.04.2017)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș Geza :

    Jucatoare
    Discuțiile privind orice echipă din România, de fete sau de băieți sunt tardive. Așa cum ați găsit prin agentul Dvs. fetele care sunt lozul câștigător, așa poate să plece ei la bani mai mulți. Exemplificare: așa cum celor de la BC Mureș, i-au plecat jucătorii, așa pot să plece, la bani mai mulți, orice jucătoare și de la Sepsi SIC sau U. Chestia cu baschetul din Covasna sau Cluj se reduce, la ...ce sumă avem și ce cumpărăm din ea. Care este dealtfel un fel de loz în plic. La Iași joacă 5-6 fete din Botoșani, la Târgoviște a apărut o fată de excepție, la Brașov la fel, Ghizilă este din Ploiești, Teodora Neagu este din Timișoara, etc. Este lung lista și aici nu despre asta este vorba, dar...la o adică meciul 5 se va desfășura la Sf.Gheorghe și aș putea să-l văd. Sunt câteva fete în colegiile americane, dar cele rămase, cam doar la cărat de apă sunt bune. Altfel cum s-ar putea ca Monica la 40 de ani să mai pună umărul la promovare la Timișoara. FRB nu face nimic pentru a crește jucători, din păcate. Nu văd deci motiv de bucurie, decât celor care se bucură de ceva efemer....

    cu 6 ani în urmă (27.04.2017)
    • BC Mureș Târgu Mureș Geza:

      Teo
      de fapt Teodora este din Galati...

      cu 6 ani în urmă (27.04.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Tihi:

      SEPSI SIC CAMPIOANA
      La Sfantu Gheorghe,exista o pepiniera,scoala de baschet de invidiat la toate categoriile.Noi crestem jucatori...avem rezultate bune in diferite campionate,deci nu asteptam mantuirea de altundeva.Chiar daca nu am aduce jucatoare straine,tot am rezista in campionatul nostru.FELICITARI SEPSI SIC !

      cu 6 ani în urmă (27.04.2017)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      ...
      De asta aveți in lot cele mai multe jucătoare străine? Daca tot aveți pepiniere high level de ce nu folosiți măcar doua din ele?

      cu 6 ani în urmă (27.04.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita:

      ...
      Dacă la Sf. Gheorghe e pepinieră de baschet feminin de ce nu jucaţi cu ele? Cam ce s-a câștigat la nivel juvenil în ultimii ani acolo? Poţi spune că pepinieră de BF e la Alexandria, multiple campioane naţionale cu generatiile 1992, 1998, 2002, la Brasov, Tîrgoviste, Dej! Mai era Olimpia da' în ultima vreme acolo se freacă menta mai mult!In rest, cheltuiala banului public prin CSS sau LPS de pomană! Dacă nu mă înșel, T. Neagu e formată de L. Manea la Craiova. Puţini antrenori dedicaţi formării fetelor, care să mai aibă și reziltate, se întâlnesc în Rromanica! Îi găsim pe cei enumeraţi mai sau sus sau la echipele enunţate! Cât despre CSS Sf. Gheorghe la junioare e prea puţin de spus, nu prea i-am văzut în ultimii ani pe la vreun TF. E mai simplu să foarfeci bani publici pe salarii de 4000-5000 euro la americance decât să formezi junioare. De altfel s-a văzut și în echipa natională la recentele calificări pentru CE ce potential avem. Ori media de minute ale româncelor din actualul campionat. Păi în afară de A. Mandache, Irimia, Toma, Părău, Voicu, Filip, Orosz, care româncă se poate lăuda cu o medie de peste 25'/meci și să fie de bază ori minim 15 meciuri cu media asta în sezon! A, conjunctural mai pot fi introduse cele de la Iasi însă acolo au fost probleme financiare și au plecat americancele. E grav că Larisa Toma la 43 de ani plus joc pe semnătură din cauza problemelor cardiace să nu aibă de cine să fie înlocuită!

      cu 6 ani în urmă (27.04.2017)
    • BC Mureș Târgu Mureș Geza:

      Teo
      Teo a fost formată la Galati, de Mugurel și mai știu cum, aflat la Mangalia mai nou. Surorile Cuzici, fiica lui Nini și Iulia Raileanu, au fost toate de la Galati.

      cu 6 ani în urmă (27.04.2017)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș Geza :

    Rezistenta
    A rezista sau a fi campioane sunt două lucruri diferite. Zilele astea Turneul Final la U/18 se desfășoară la Tg.Secuiesc. Surorile Demeter și cu Paula Lénárd sunt de acolo, desigur Paula joacă în State, pentru că părinți își permit. Bravo lor. La Pécs nu a rupt gura târgului. Kincső care este din Sf.Gheorghe, este in Colorado. OK, unde sunt restul cu care ați rezista în campionat ? Pe nume dacă se poate. Mulțumesc !

    cu 6 ani în urmă (27.04.2017)
    • BC Mureș Târgu Mureș Geza:

      ...
      ...dacă se consultă istoriografia turneelor finale U-18, retroactiv până în 2009, nu găsești nimic despre Sf.Gheorghe. Tg.Secuiesc, da. Dar adevăratele pepiniere feminine se regăsesc toate acolo. / Demeter Hanna a fost ultima dată la Galați parcă...își caută locul, pentru că acasă nu și-o găsește.

      cu 6 ani în urmă (27.04.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita:

      ...
      A jucat în ultimul sezon la Arad cu o medie de 2-3 minute pe meci!

      cu 6 ani în urmă (27.04.2017)
    • BC Mureș Târgu Mureș Geza:

      ...
      am înțeles, mulțumesc ! Normal, ce să caute la Sfântu, cînd este din Tg.Secuiesc...

      cu 6 ani în urmă (27.04.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Tihi:

      SEPSI SIC CAMPIOANA
      VORBITI PROSTII SI SCOATETI DIN CONTEXTUL WIKIPEDIEI NISTE LUCRURI CARE VA CONVINE ! ASA SINT EGOISTII !Altminteri ati fi vorbit de echipa Sepsi BC,care a castigat Cupa Romaniei,a fost de trei ori finalista si a ocupat si locul 3...am ajuns de doua ori si in Cupa Europei..si pot continua,chiar cu palmaresul echipelor scolare de diferita varste...ma opresc,ca nu este pentru voi ! Targu Secuiesc sau Sfantu Gheorghe,pentru noi este aceiasi lucru,noi sintem o familie si nu cetateni de rang diferit in cadrul regiunii !!

      cu 6 ani în urmă (27.04.2017)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș Geza :

    wikipedia ????
    La Sfantu Gheorghe,exista o pepiniera,scoala de baschet de invidiat la toate categoriile.Noi crestem jucatori...avem rezultate bune in diferite campionate,deci nu asteptam mantuirea de altundeva.Chiar daca nu am aduce jucatoare straine,tot am rezista in campionatul nostru.- Aceste afirmații Dvs. le-ați făcut. Eu am avut îndrăzneala să vă contrazic. Absolut cu nimic nu mă doare că sunteți campioane, pur și simplu eu discut NUMAI despre baschet, ori ajungem înapoi la familii și cetățeni de anumite ranguri. Cred în continuare, că fără jucătoarele americane, ați fi pe nicăieri.

    cu 6 ani în urmă (27.04.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Tihi:

      SEPSI SIC CAMPIOANA
      Noi cu Parau,Stoienescu,Hutanu,Kilin,Taranek si Pop va lasam acolo de unde porniti cu baschetul! Avem jucatoare de rang inalt pentru trei echipe!LINISTE CA INCEPE ULTIMUL MECI !!SUCCES SEPSI SIC!! AM CASTIGAT SI LA FOTBAL LA BALOTESTI SI SUCCESUL VA COTINUA!! HAI SEPSI SIC!!!

      cu 6 ani în urmă (27.04.2017)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    U
    Subscriu

    cu 6 ani în urmă (27.04.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Bravo U !!!
    Toata lumea de la U merita felicitari, conducerea, sponsorii, antrenorii si bineanteles, jucatoarele ! Totusi un minus pt conducere, TREBUIA sa se gandeasca si la accederea in finala si atunci TREBUIA adusa un fundas care sa ramana tot sezonul, nu cum s-a intamplat, din pacate, la noi . Daca nu se intorcea fundasul american in SUA, aveam sanse mari la titlu, asa trebuie sa recunoastem, AZI Sf, Gheorghe este mai buna, in mare parte pt ca au 5 americance fata de numai 4 la noi, la care se adauga lipsa fundasului, repet, o mare eroare manageriala .

    cu 6 ani în urmă (27.04.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Tihi :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    Merita felicitari ca au reusit sa mobilizeze arbitrii si ieri si aztazi ! Important este ca ieri am castigat si astazi dupa prima repriza conducem cu 5 puncte!!Este greu sa lupt contra unei echipe buna + arbitraj!

    cu 6 ani în urmă (27.04.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!