Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dragan Petricevic: “Am practicat cel mai bun joc de echipă de până acum”

Marius Petri

Marius Petri
23.12.2014

Baschet Club Timișoara a încheiat cu un succes turul Ligii Naționale de Baschet Masculin, câștigând cu 92-75 meciul disputat pe teren propriu în compania celor de la CSU Atlassib Sibiu. În cadrul conferinței de presă de la finalul jocului, Dragan Petricevic a analizat partida, făcând o paralelă cu înfrângerea suferită în etapa trecută contra Oradiei:

“Folosind cuvintele prietenului meu Cristi Achim, care a spus după meciul cu noi că Oradea s-a descătușat, și noi am făcut-o astăzi, deși ne-a trebuit ceva timp. Diferența reală de valoare între CSM Oradea și BC Timișoara nu este de 25 de puncte, la fel cum nici diferența între noi și CSU Sibiu nu este în jur de 20 de puncte.

Campionatul este încărcat emoțional, există atât de multă presiune încât la orice meci te poți aștepta la o victorie strânsă, dar și la o înfrângere la 20 de puncte. Se întâmplă, oamenii mai și clachează. Între locurile 6 și 10, toate echipele aveau același număr de puncte. Nu mai e suficient să câștigi, contează și diferența la care o faci, pentru că s-ar putea să conteze.

Astăzi, au fost mulți jucători care au practicat cel mai bun joc al lor de până acum, echipa a jucat cel mai bine în comparație cu celelalte meciuri și asta e cel mai important.”

Totodată, antrenorul timișorenilor a vorbit și despre impresiile de după primele 13 etape, spunând că regretă în mod special înfrângerea suferită contra Mediașului și că își dorește mai mult de la partea a doua a sezonului:

“La finalul turului, rămân cu o părere de rău pentru că aș fi vrut să avem cel puțin o victorie în plus. Cu tot respectul față de Mediaș, consider că acel meci trebuia câștigat. Cu acea victorie am fi fost mai sus în clasament. În orice caz, nu e vorba doar despre acea partidă, pentru că am fi putut cu siguranță mai mult. Suntem conștienți că în partea a doua trebuie să încercăm facem mai mult. Dacă vorbim de strict de obiectiv, în acest moment suntem ok. Mai mult, în Cupă am eliminat o echipă de EuroChallenge și o forță a Ligii Naționale într-o manieră destul de bună la vremea respectivă.

Vrem să facem mai mult, dar asta nu înseamnă că cineva trebuie să încerce să ne ia capul dacă nu reușim meci de meci. Nu ne ascundem după obiectiv, ne dorim mai mult și rămâne de văzut dacă vom reuși.”

În ceea ce privește schimbările ce pot apărea în pauza de iarnă, tehnicianul bosniac se declară un adept al continuității, însă nu exclude varianta unor îmbunătățiri:

“Ar trebui să îmbunătățim lotul, dacă ne permitem. Vom analiza, ar fi mult prea repede să spun acum că vom schimba ceva. Nu sunt adeptul schimbărilor, deși sunt conștient că uneori trebuie luate anumite măsuri, dar nu le caut cu orice preț. Sunt adeptul continuității.”

*foto: facebook.com/BaschetClubTimisoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!