Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Dragan Petricevic: „Am reușit să gestionăm foarte bine faptul că n-am avut nici înălțime, nici gabarit”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
14.10.2017

Universitatea Cluj a plecat cu un succes de la sala Victoria, 71-62. Antrenorul Dragan Petricevic se confruntă cu probleme de lot, având 6, 7 jucătoare la antrenamente. Pe lângă absențele cauzate de accidentări, la Universitatea a lipsit și Irina Părău care în acest final de săptămână  participă la primul turneu din campionatul rezervat  junioarelor sub 18 ani.

„Mă bucur deosebit de mult. Felicitări fetelor. Nu-mi amintesc, cred că de foarte mult timp n-am avut o situație mai grea și mai dificilă la nivelul lotului în ceea ce privește situația accidentărilor și absențelor. Nu putem să ne antrenăm, ne antrenăm cu 6, 7 jucătoare. Astăzi am avut 8 jucătoare pe bancă, din care Izabela Lovasz nu era aptă deoarece a început primele antrenamente azi, după două luni. Le felicit și sunt foarte mândru de aceste fete. Înseamnă că au un caracter de învingător. Îmi pare rău de șansa pe care am avut-o acasă, să învingem pe Satu Mare, echipa favorită, dar acolo chiar ne-a lipsit o jucătoare în plus, de exemplu Bachvarova pe care n-o avem și a fost adusă să fie una din cele mai constante și importante jucătoare. Va lipsi până la sfârșitul lunii, cu siguranță. Până la meciul următor mai avem 8 zile. Sperăm că va reveni Stroman, va reveni și Irina Părău, deci vom fi un pic mai compleți”, ne-a declarat Dragan Petricevic  după meciul de la Arad.

Apărarea a fost o armă importantă pentru oasepte.

„Cred că apărarea a făcut diferența, în primul rând. Noi abia în ultimele câteva minute am început să  primim coșuri atac după atac. Am reușit să gestionăm foarte bine faptul că am jucat cu un singur pivot, că n-am avut nici înălțime, nici gabarit. Am lungit atacurile cât am putut de mult. Cred că diferența a făcut-o faptul că fetele au înțeles perfect ce au de făcut și că au crezut în victoria. Cel mai important lucru e că au înțeles mesajul pe care l-am dat înainte de meci: indiferent de problemele ce le avem, să nu ne considerăm niciodată învinși dinainte sau inferiori”, a adăugat Petricevic.

Sâmbătă  ar fi trebuit să aibă loc o altă întâlnire între cele două echipe, cea din CEWL, care a fost  anulată după retragerea clujencelor din competiție, în urmă cu câteva zile. „Cu siguranță că ne ajută că nu mai jucăm în CEWL, dar nu lotul restrâns a fost motivul, ci din considerente financiare. Mai exact că în grupa noastră sunt 5 echipe și nu 4 câte am crezut la început. Asta crește bugetul competiției pentru noi. Nu dispunem de bani publici deloc și trebuia să acoperim tot din banii privați, din care acoperim și salarii și este foarte greu să le acoperim. Se ducea totalul la 12-14.000 de euro pentru o competiție la care participau 5 echipe din țară și 4 din străinătate. Nu se mai poate numi o cupă europeană”, a mai spus tehnicianul Universității.

Pentru formația clujeană urmează un meci acasă cu Phoenix Galați, pe 21 octombrie. 

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    Ce problema financiara...Clujul care bate in piept,ca este a doua capitala a tarii,sa nu aibe bani?? V-ati retras sa nu va faceti de ras...accidentari sint si la SEPSI SIC,si totusi participa daca s-au inscris...In sport este necesar sa ai si caracter !!Nu este fair play ca Petricevic si stabul sa fie peciovici !

    cu 6 ani în urmă (15.10.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!