Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dragan Petricevic: “Avem timp să ajungem acolo unde ne dorim”

Marius Petri

Marius Petri
07.11.2014


BC Timișoara
 a înregistrat a treia victorie din acest sezon după ce a trecut pe teren propriu de SCM U Craiova pe teren propriu cu scorul de 79-73. În ciuda diferenței de doar 6 puncte, bănățenii au fost la conducere în majoritatea timpului de joc. La finalul partidei, Dragan Petricevic s-a declarat mulțumit în special de prestație defensivă a echipei sale, însă crede că echipa sa poate avea evoluții mai bune:

“Am condus cea mai mare parte de meci, dacă excludem perioada când Craiova a avut 6 puncte avans. Am revenit destul de repede și am condus la pauză, dar nu este vorba despre asta. Și atunci când am fost conduși, eu am simțit că echipa poate să joace bine azi. S-a simțit, într-adevăr, faptul că suntem oarecum <<înfundați>>  și cred că trebuie să scoatem acest <<dop>>, dar e greu să se realizeze asta dacă nu legăm victoriile.

Noi suntem permanent într-o situație în care adversarul servește, are avantaj, iar noi trebuie să nu greșim punctul ca să nu câștige adversarul setul. Diferența este că în tenis mai există și alte seturi în care poți să repari greșeala, în baschet e mai greu. Am jucat sub o oarecare presiune, dar totuși, am realizat ceea ce ne-am propus în apărare. Nu pot spune că am jucat foarte bine, dar am avut un mare angajament pe faza defensivă. Acest efort s-a resimțit în atac, unde nu am fost lucizi în ultimele 2 minute, poate diferența ar fi putut fi mai mare.

Una peste alta, am învins o formație care era situată deasupra noastră în clasament înaintea acestei etape, așa că trebuie să fim mulțumiți de rezultat, mai ales pentru că vine după înfrângerea de la Mediaș, un meci pe care trebuie să-l uităm complet începând de azi. Sezonul este lung și nu trebuie să ne comportăm de parcă am fi avut un bilanț de 2-8, mai avem timp pe parcus să ajungem acolo unde ne dorim.”

“Există zile în care mă simt ca un om care a distrus baschetul timișorean”

În repriza a doua, suporterii au afișat un banner cu mesajul “Dragan, nu pleca!”, tehnicianul exprimându-și dragostea față de Timișoara și nemulțumirea în privința vocilor care îi caută greșelile după fiecare eșec printr-o amplă declarație:

“Nu am văzut banner-ul, însă eu sunt un om care iubește Timișoara prea mult încât să plece atât de devreme. Spunând lucrurilor pe nume, eu o dată am fost plecat și când m-am întors nu am preluat echipa de pe locul doi ca să spun “vai de capul lui Petricevic, uite unde a ajuns acum!”. Putem să analizăm munca mea de când am revenit, însă dacă vrem să facem o analiză corectă, ar trebui să o facem începând din august.

Totuși, am preluat echipa din mers în sezonul trecut, am avut multe evoluții bune și am pierdut, dar și unele meciuri mai spectaculoase decât cele de acum, însă nu am plecat. Nu m-am temut să vin la echipă după un loc 10, nu m-am temut să răspund pentru un obiectiv care înseamnă locurile 5-6, nu doar intrarea în play-off. Am fost informat că avem același buget ca anul trecut și mi-am asumat această răspundere pentru că nu m-aș fi considerat timișorean adoptat și un om care iubește acest oraș, așa cum declar de fiecare dată, dacă mă tem să preiau un obiectiv. Vreau chiar mai mult de atât!

Vorbind despre latura umană, se discută prea mult după fiecare înfrângere despre ce-a făcut sau n-a făcut Petricevic. Există zile în care mă simt ca un om care a distrus baschetul timișorean și atunci mă uit la înregistrarea finalei Cupei României și îmi dau seama că sunt același om. După eșecuri, se vorbește prea mult despre ce e bine sau nu la echipă și noi avem un bilanț de 2 victorii și 3 înfrângeri. Nu vreau să critic, dar e o nebunie colectivă, acesta e răspunsul meu uman.”

*foto: Mihai Toth (facebook.com/BCTimba)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!