Stiri Cupa României Masculin

Dragan Petricevic: „Calificarea este deschisă în continuare pentru ambele echipe”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
22.09.2015

BC Timișoara a cedat manșa tur din prima fază a Cupei României la Târgu Jiu, fiind învinsă de gazda Energia cu 65-59. Antrenorul Timișoarei, Dragan Petricevic a vorbit la finalul întâlnirii despre duelul dintre cele două echipe, dar și despre ceea ce se anunță pentru returul de pe Bega. 

„Categoric nu a fost un meci frumos, pentru că în joc este o calificare. Nu este patinaj artistic să dăm note pentru impresia artistică, aici este vorba de eficiență. Din păcate, în acest meci, nici noi, nici echipa gazdă, nu am fost eficienți la aruncările de la distanță. Am avut multe aruncări de la distanță ratate, apoi s-a instalat și o stare de nervozitate. A fost o premieră atât pentru mine, cât și pentru antrenorul Energiei să jucăm cu doi jucători români pe teren. S-a văzut de multe ori că acest lucru a influențat cursivitatea jocului pentru ambele echipe. 

Felicit echipa gazdă pentru victorie. Este o victorie meritată. De fiecare dată este o plăcere să joci la Târgu Jiu, în fața unui public foarte inimos și fair-play. Ratările au făcut diferența în acest meci. În timp ce noi am ratat o pătrundere și două libere pe final de meci, Energia a marcat o aruncare de 3 puncte odată cu sirena de final. Meciul a fost echilibrat. Echipa gazdă a făcut un run de 11 puncte, noi am revenit cu un contra-run, când am anulat avantajul Energiei.

Consider că nu s-a jucat calificarea. Nici dacă era diferența mai mare nu consideram calificarea jucată. Nu am fost departe de victorie astăzi și chiar dacă am fi câștigat tot nu consideram că eram calificați. Calificarea este deschisă în continuare pentru ambele echipe. Nu sunt talentat să dau pronosticuri, dar pot spune că ambele au șanse. Calificarea se joacă. Mult prea devreme de spus dacă una dintre aceste echipa va putea câștiga din nou cupa. Cu siguranță una din ele va fi eliminată, sau poate nu, dacă ținem cont de regulament”, a declarat Dragan Petricevic, conform site-ului oficial al clubului din Târgu Jiu.

BC Timișoara va încerca să remonteze avantajul de 6 puncte al Energiei joi, 24 septembrie, pe teren propriu, începând cu ora 18:00, într-o partidă transmisă în direct de DigiSport 2. 

*Foto: Mircea Roșca (sportpictures.eu)


Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!