Stiri

Dragan Petricevic: „Consider că naționala e mai presus de orice. Trebuie să creăm o atmosferă foarte bună, cât să dea chiar maximum”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
15.10.2017

După victoria cu U Cluj de la Arad, selecționerul naționalei se află în acest week-end la Istanbul. În această după-amiază se va juca partida dintre Istanbul Universitesi și AGU Spor, echipele la care evoluează două componente de bază ale naționalei, Claudia Pop și Gabriela Mărginean. Dragan Petricevic ne-a vorbit despre cum speră să obțină maximum de la fete, deși sunt doar 6 zile de pregătire cu tot lotul înainte de primul meci.

„Pentru națională e foarte devreme să spunem ceva. În primul rând urmăresc cu foarte mare atenție situația accidentărilor și, în al doilea rând, cum joacă fiecare jucătoare. Cu atât mai mult, mi-am programat să le vizitez la Istanbul pe Gabriela Mărginean și pe Claudia Pop și chiar să fiu la meciul lor direct. Nu ca să văd cum joacă, eu știu cum joacă ele, dar ca să înțeleagă și jucătoarele că chiar ne interesează și că, începând cu tot staff-ul și cu federația, o să fim cât se poate de aproape de ele și cât se poate prezenți în viața lor zi de zi, bineînțeles ca un suport logistic cu ideea să vină cât mai motivate și pregătite”, ne-a declarat selecționerul naționalei.

În această după-amiază se va disputa al doilea duel dintre cele două echipe în acest sezon. Primul meci a  fost  joi, în cadrul grupei E din EuroCup Women. Tot Istanbul Universitesi a fost gazdă și la acea partidă, impunându-se cu 76-74. Cele două „Acvile” au fost titulare, iar Pop a reușit 14 puncte.  

Liga Națională se întrerupe după etapa din 28 octombrie, pentru fereastra de calificări. Pe 2 noiembrie sunt așteptate în cantonamentul de la Oradea jucătoarele din campionatul intern, iar stranierele se vor alătura pe 6 noiembrie. Primul meci din preliminariile pentru EuroBasket Women 2019 este programat pe 11 noiembrie la Oradea, când tricolorele vor întâlni Slovenia.

„În 6 zile de pregătire cu toate împreună, pentru meciul cu Slovenia, nu putem să facem foarte multe, ci trebuie să creăm o atmosferă foarte, foarte bună, cât să dea chiar maximum. Dacă dăm 100% deja e mult și cu siguranță nu vom reuși să facem asta doar cu antrenamente, deci trebuie și cu un sentiment de apartenență. Trebuie să aparținem acestei naționale și să luptăm pentru ea”, a adăugat Dragan Petricevic.

Acesta îl va avea în staff-ul naționalei pe Miljan Medved, cu care colaborează și la Cluj.

„Sigur că o să ne permită timpul, dar n-o să fie ușor deloc. Este un dezavantaj pentru echipa mea faptul că nu suntem pentru o perioadă lungă de timp, și cu o parte din staff. Dar consider că naționala e mai presus de orice”, a mai spus selecționerul.

Pe 15 noiembrie este programată a doua partidă a „Acvilelor” din aceste preliminarii, prima în deplasare, cu vicecampioana europeană. Meciul dintre Franța și România se va juca la Villeneuve d’Ascq, de la ora  locală 20. Cealaltă formație din grupa E este Finlanda.

„Este foarte greu de dat pronosticuri. E  vorba de două naționale foarte bune care sunt cu noi în grupă și una dificilă. Nimeni nu vorbește despre Finlanda, pot să fie un adversar dificil tocmai pentru că nimeni nu vorbește despre ele. Au un baschet foarte rapid, foarte interesant. Uitați-vă după naționala lor masculină, ăsta e modelul, practic. N-aș vorbi despre șanse, eu pot să spun doar că sunt un foarte mare optimist”, a concluzionat Dragan Petricevic.

Acesta a fost numit, la începutul lunii, la cârma naționalei de senioare pentru campania EuroBasket Women 2019. În această vară, Petricevic a condus naționala feminină sub 25 de ani la Jocurile Francofoniei, unde s-a clasat pe locul 6. 

Citește și: S-au pus în vânzare biletele de la primul meci al „Acvilelor”

Dragan Petricevic a anunțat lotul lărgit al echipei naționale feminine a României

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!