Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Dragan Petricevic: „Instigările interetnice nu pot exista în sport”

Paul Olar

Paul Olar
21.04.2017

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și-a adjudecat a doua partidă a finalei cu Universitatea Cluj-Napoca. La începutul confruntării însă, mai exact la momentul intonării imnului Ținutului Secuiesc, baschetbalistele lui Dragan Petricevic nu au rămas în poziție de drepți și au continuat încălzirea. Imediat, galeria gazdelor a aruncat cu confetti în jucătoare, iar acest lucru l-ar fi deranjat pe antrenorul oaspetelor. Situația a fost relatată pe site-ul nostru. Ulterior, la final, Petricevic a dorit să acorde un drept la replică, pe care îl redăm în rândurile următoare:

“A apărut un articol conform căruia eu am făcut scandal la meciul II al finalei. M-am întors către comisar și am spus că așa ceva nu se poate. Dar de acolo am mers în altă direcție și doresc să fac câteva precizări. În urma acestui articol, consider că cel care l-a scris este direct responsabil pentru instigarea și toate comentariile apărute. Este din nou o instigare interetnică, iar așa ceva nu poate exista în sport. Nu a fost vorba de așa ceva între cele două galerii. În nicio secundă nu am simțit asemenea tratament din partea galeriei gazdă. Ei au încurajat echipa lor, ceea ce e și normal. După meciul câștigat ieri, nici nu mă așteptam să scandeze pentru noi. Mai mult, în sală a fost prezentă o mică galerie a noastră. Și din ambele părți a existat fairplay, echipele fiind încurajate corect. După meci, galeriile chiar s-au aplaudat. Ce s-a strigat și ce nu s-a strigat, nu știu, pentru că am fost atent la meci. Nu eu am fost cel care a provocat această problemă inter-etnică. Din nou se deviază de la sport spre ce nu este voie. Nu vreau să fiu implicat în niciun fel, deoarece reacția către observatorul meciului nu a fost nici cu iz de scandal, nici cu tentă de a face scandal sau vreo contestație. Pur și simplu am avut o remarcă  că așa ceva nu se poate, și am ales să ne concentrăm pe încălzire. În urma articolului a apărut un val de înjurături și este numai vina celui care a redactat acel material. S-a deviat un mesaj de la un meci, către un mesaj care nu are ce căuta pe terenul de sport.

Dar atunci când ei au cântat imnul, ați făcut încălzirea și s-a aruncat într-adevăr cu confetti...

Da, am făcut încălzire. Așa facem de fiecare dată. Dar nici eu sau cineva de la clubul nostru nu a făcut vreo contestație. Recunosc că s-a aruncat cu confetti care le-au lovit pe jucătoarele noastre, dar să ne ierte Dumnezeu, sunt niște confetti... Nimeni nu face acum din țânțar armăsar. Așa că doresc ca nici domnul care a scris acest lucru să facă din țânțar armăsar.

Iar despre meci ce puteți spune?

A fost un meci decis din nou spre final. A semănat cu prima partidă. Am avut șansa să învingem și astăzi. Nervii mai tari i-au avut cei din Sfântu Gheorghe. Au câștigat meritat, dar și noi puteam câștiga. Acum rămâne să ne odihnim și să credem că putem să le învingem de două ori acasă. Încă o dată, vreau să închei cu vorbele lui Zeljko Obradovic: <<Oameni buni, haideți să fim normali la cap atunci când vorbim despre sport>>.”

*Foto: Crow Security

16 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Tihi :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    Felicit pe anternorul Petricevic pentru corectitudine..singurul lucru,ca acel confetti nu a fost aruncat catre jucatoare,ci pe teren,nici nu a lovit jucatoarele din Cluj,ci a cazut pur si simplu langa arbitrul Bukaresti,care a si aruncat de pe teren.Intrebati arbitrul! Practic nu a fost nici un incident!

    cu 7 ani în urmă (22.04.2017)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      Tihi
      Tihi draga si jucatoarele unde, nu pe teren?

      cu 7 ani în urmă (22.04.2017)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      Tihi
      jucatoarele unde erau? (viteza)

      cu 7 ani în urmă (22.04.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Tihi:

      SEPSI SIC CAMPIOANA
      Jucatoarele erau la distanta apreciabila de locul de impact al singurului confeti compact aruncat in momentul de care discutam.Dupa imn,desigur,ca de obicei,s-a aruncat cu bucatele de hartie 50x40 mm,care chiar avand impact cu jucatoare,nu este dacat o mangaiere ! sarbatoare

      cu 7 ani în urmă (23.04.2017)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca CJ Stefan :

    Total Baschet
    Aveti dreptul la replica!!! Era frumos la sfarsitul articolului, declaratiei lui Dragan, Total Baschet sa-si scrie punctul de vedere.

    cu 7 ani în urmă (22.04.2017) Raspunde
  • Vander :

    Ptr. Stefan
    Aţi fost prezent la meci? Putem să filosofăm, dar în necunoștinţă de cauză trageţi niște concluzii greșite. După intonarea României s-a aruncat cu confetti- ca și la majoritatea meciurilor importante, care se joacă acasă- dar fără intenţii pe care unii interpretează a fi contra jucătoarelor iaspete...

    cu 7 ani în urmă (22.04.2017)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      Vander
      A fost doar o intrebare logica la afirmatiile lui Tihi. Nu este rea intentie.

      cu 7 ani în urmă (22.04.2017)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      Vander
      Si la Cluj si la Oradea si la Sibiu (baschet masculin) se arunca cu confetti. In prima secunda la inceperea meciului pe tot terenul.

      cu 7 ani în urmă (22.04.2017)
    Raspunde
  • Vander :

    Ptr. Stefan
    Errata:
    intonarea imnului României
    oaspete

    cu 7 ani în urmă (22.04.2017) Raspunde
  • Vander :

    Confetti...
    Cui nu-i place modul de aruncare a confetiilor la Sepsi Sic sa intrebe galeria lui Alba Iulia cum trebuie facuta "mai eficient" aceasta activitate. Ei au demonstrat-o anul trecut in meciul 3 al finalei...chiar de 2 ori dupa fluierul de început de partidă... Jucătoarele încălzite așteptau minute întregi... De gustibus non est disputandum...

    cu 7 ani în urmă (22.04.2017) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca stef :

    Precizare necesară
    Băieții din galeria noastră care au fost la meci au afirmat că modul în care s-a comportat galeria Sepsi a fost foarte civilizat. Confetiile au fost aruncate imediat după intonarea imnului național și majoritatea galeriei gazdelor era situată în dreptul jumătății de teren unde se antrenau fetele noastre, de aceea cantitatea de confetii ajunse pe teren a fost mai mare în acea parte a terenului. „Slavă ție studenție” a fost intonat fără ca acesta să fie fluierat de galeria gazdelor și au existat pe tot timpul partidei și după relații civilizate și normale între participanții la un fenomen sportiv.

    cu 7 ani în urmă (22.04.2017)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      Fairplay
      Uite o postare pe care o asteptam.

      cu 7 ani în urmă (22.04.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Tihi:

      SEPSI SIC CAMPIOANA
      Si eu asteptam...poate este un nou inceput intre cele doua galerii...de ce nu....Foarte multi dintre noi,sintem formati si educati profesional la Cluj...la facultatile Universitatii Babes-Bolyai...este orasul nostru de sufltet,si ne doare atacul reciproc!Chiar denumirea universitatii ar trebui sa ne indemne la respect reciproc.Eu sint optimist ! Va invinge civilizatia si cultura!

      cu 7 ani în urmă (23.04.2017)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca CatalinU :

    Hmmmm
    Deci Dragan spune ca asa ceva nu se poate,insa mai apoi spune ca au fost fair-play....
    Nu prea e coerent domnul Petricevic

    cu 7 ani în urmă (22.04.2017)
    • CSU ACS Rookies Oradea laca1968:

      catalinu
      De cand este interzis sa arunci confeti pe teren?

      cu 7 ani în urmă (22.04.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Tihi :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    In fine,se recunoaste comportamentul civilizat al spectatorilor fata de oaspeti.Asa este intotdeauna! Multumiri lui Stef,pentru precizarea facuta! Multumim,ca doar astfel vom ajunge la numitor comun si respect reciproc.

    cu 7 ani în urmă (23.04.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!