Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Dragan Petricevic: „Intrarea în semifinală este un rezultat excepțional, având în vedere situația lotului în acest sezon”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
13.04.2018

Campioana en-titre s-a impus cu 87-59 la Cluj-Napoca și a încheiat semifinala cu 2-0. Universitatea a folosit doar 8 jucătoare în acest meci, trei dintre ele fiind tinere.

Vicecampioana nu a putut conta în seria cu Sepsi pe cea mai bună marcatoare, după ce Vorpahl s-a accidentat grav la genunchi în primul meci din sferturi și și-a încheiat sezonul. Antrenorul Universității Cluj, Dragan Petricevic, a declarat după meci:

„Un rezultat normal, având în vedere situația în care ne aflăm noi acum. Cred că ați văzut lotul de care dispunem în acest moment, nu suntem un adversar... poate nu suntem un adversar să pierdem două meciuri la 28, 30 de puncte, dar nici nu e foarte mare surpriză. Nu avem conducător de joc. N-am căutat nici un alibi înainte de meci, ne-am pregătit cât am putut. Sigur că există lucruri de îmbunătățit și nu ne mulțumește acest rezultat. Nu putem să fim indiferenți, dar e un lucru absolut normal.

Sepsi e echipa cu 11 jucătoare aproape egale. Foarte bine pregătite, un fizic foarte, foarte bun. O agresivitate în apărare la nivel care e permis. Noi nu putem să răspundem și nu putem să vorbim despre faptul că se apără de prea multe ori poate și peste nivelul permis, atâta timp cât nu suntem în stare să facem și noi același lucru. Dacă puteam să facem același lucru și  dacă nu erau aceleași criterii, atunci puteam să vorbim despre probleme de arbitraj, dar nu acum, în nici un caz”, a declarat Petricevic după meci.

Antrenorul vicecampioanei a amintit problemele de lot cu care s-a confruntat formația sa în acest sezon, dar a subliniat faptul ca „U” a încercat să dea șansă jucătoarelor autohtone, spre deosebire de alte formații.

„Nu mă bucură această situație, dar e una normală. În timp ce noi încercăm să jucăm cu cât mai multe jucătoare românce și să dăm șansă la cele tinere, sunt echipe care nu gândesc acest lucru și, din acest punct de vedere, eu sunt mulțumit. O să luptăm cât o să putem pentru a aduce medalia de bronz. Consider că intrarea în semifinală este un rezultat excepțional, având în vedere situația lotului în acest sezon, mult sub valoric față de ce am avut până acum, cu destul de multe ghinioane, dacă știm să ne gândim mult mai profund. Trei jucătoare aduse de la început să fie titulare, Stroman, Bachvarova și Vorpahl sunt acasă deja din cauza accidentărilor. S-a schimbat foarte mult componența echipei, dar mergem înainte și să fim, totuși, mulțumiți de parcursul nostru de până acum, mai puțin diferența de scor la aceste două meciuri. Dar sunt rezultate normale, nu suntem prima echipă din România care a pierdut cu Sepsi la asemenea diferențe. Dimpotrivă, sunt destul de multe care au pierdut și mai mult”, a mai spus Dragan Petricevic.

Universitatea Cluj-Napoca va întâlni Olimpia CSU Brașov în finala mică. Primul meci va avea loc la Brașov, în 19 aprilie, iar al doilea se va juca la Cluj în 22 aprilie. Dacă va fi nevoie de joc decisiv, acesta se va disputa la Brașov, în 25 aprilie.

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!