Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Dragan Petricevic: „Mă bucur că suntem aici, pentru orice iubitor de baschet din Cluj această finală ar trebuie să fie o sărbătoare”

Valentin Todea

Valentin Todea
20.04.2017

Ultimul act al ediției 2016-2017 din Liga Națională de baschet feminin va demara astăzi, 20 aprilie, seria dintre ACS Sepsi SIC și Universitatea Cluj-Napoca luând startul pe terenul formației lui Zoran Mikes. Înainte primelor două partide la Sfântu Gheorghe, antrenorul echipei clujene, Dragan Petricevic, a analizat mai multe aspecte legate de gruparea pe care o pregătește:

Avem probleme de efectiv, dar asta nu înseamnă că vom juca această finală cu gândul că este pierdută înainte să se joace. Una peste alta, se va juca cinci la cinci și cred că avem și noi șansele noastre. Păstrez undeva o doză de realitate, ceea ce nu înseamnă că nu trebuie să încercăm să obținem cât putem de mult din această serie finală. Mă bucur că suntem aici, pentru orice iubitor de baschet din Cluj ar trebui să fie luată această finală ca o sărbătoare a baschetului feminin, cel masculin a sărbătorit mereu pe bună dreptate. Iată, acum avem și echipă feminină care a ajuns în topul formațiilor din țară și cred că trebuie încurajată la meciurile care urmează, mai ales la cele de acasă.

Vorbind despre perioada de pregătire ce a precedat finala, tehnicianul a spus:

Noi suntem într-o situație mai specifică, deoarece nu putem să ne antrenăm acolo unde o facem deobicei și toată această perioadă cu sărbătorile la mijlocul ei, între semifinală și finală a fost una mai atipică, dar am găsit locul în care să ne pregătim și o facem, este de văzut ce va însemna asta în vederea meciurilor de la Sfântu Gheorghe și nu doar de acolo. Noi practic nu vom intra în sala de la Cluj decât cu două zile înainte de meciul de acasă, dar haideți să terminăm întâi cu cele din deplasare.

Petricevic este de părere că o motivație suplimentară din partea jucătoarelor sale poate aduce prima victorie pe terenul covăsnencelor:

Este nevoie de foarte multă auto-încredere, este nevoie ca întreaga echipă să înțeleagă că nu suntem inferiori, dar la fel de bine acest aspect este foarte dificil de înțeles de către echipă atâta timp cât abordezi meciurile din finală cu un efectiv mai restrâns decât partidele din semifinală. Este nevoie ca echipa să se autodepășească.

La final, antrenorul bosniac s-a referit la viitorul echipei clujene:

Fie că vom obține locul 1 sau 2 la finalul acestui sezon, nu va fi apogeul aceste echipe, ci un punct de plecare pentru următoarele sezoane, așa consider eu. Dacă vom înțelege că e un punct de plecare și că această secție se mai poate dezvolta încă de câteva ori de cât este acum, cu un scop final de a juca în cupele europene, atunci ne vom gândi mai obiectiv. Dacă luăm în calcul doar ce va fi în această finală, gândim greșit. Eu deja de acum mă gândesc ce va fi în sezonul viitor.

 *Foto: Mircea Roșca/sportpictures.eu

20 comentarii la aceasta stire:
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    S.O.S
    Ce vrea sa insemne aceasta declaratie ? Dati un pas in spate domnule Dragan ? Inca de la inceputul campionatului toata lumea va considerat campioane. Probleme de efectiv ? Poate nu le-ati dat banii promisi ! Sper sa ne incante cu prezenta si asa zisa galerie al unei foste echipe de fotbal , zis sepcile rosii.

    cu 6 ani în urmă (20.04.2017) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca u66 :

    Mulțumim Dragan Petricevici
    Pentru iubitorii baschetului clujean este în mod cert o sărbătoare pentru ca am ajuns aici după un parcurs cu suișuri și coborâșuri. A fost o bucurie pe care ne-a oferit-o anul acesta Dragan Petricevici împreună cu echipa. Cu siguranță la anul va fi și mai bine. Hai U CLUJ!!!
    PS Nu se vor putea vedea meciurile pe vreo pagina de fb?

    cu 6 ani în urmă (20.04.2017)
    • CSU ACS Rookies Oradea laca1968:

      ba da
      Poti urmarii meciurile pe youtube : sepsi sic live

      cu 6 ani în urmă (20.04.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Tihi :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    Cine poate sa explice delegarea unui arbitru din Cluj in finala SEPSI SIC - U Cluj?? Nu este exclus,ca SEPSI SIC va avea de luptat cu 5 jucatoare si un arbitru jucator,deci cu o echipa de 6. Ne miram,ca baschetul romanesc nu se regaseste in elita europeana!!SUCCES SEPSI SIC!!

    cu 6 ani în urmă (20.04.2017)
    • CSM CSU Oradea 3punkte:

      Cine e acel arbitru?
      Numele?!

      cu 6 ani în urmă (20.04.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Tihi:

      SEPSI SIC CAMPIOANA
      Ciprian Ciocan

      cu 6 ani în urmă (20.04.2017)
    • CSU ACS Rookies Oradea laca1968:

      Tihi
      Asa este.Ciocan este din Cluj. Nu uita Tihi, un furt mare este pregatit din primul detaliu

      cu 6 ani în urmă (20.04.2017)
    • CSM CSU Oradea 3punkte:

      Investitia si asigurarile
      BT trebuie sã protejeze cumva investitia, e o regulã de bazã la orice bancã :-) dar banca OTP nu pune un sniper pe arbitru?!

      cu 6 ani în urmă (20.04.2017)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca u66:

      Gresit
      BT nu este sponsorul fetelor ci al băieților. Fetele au sponsori mai mici dar multi și inimoși.

      cu 6 ani în urmă (20.04.2017)
    • CSU ACS Rookies Oradea laca1968:

      3punkte
      Raspuns interesant. Oricum, suntem obisnuiti, suntem furati meci de mecicu 10-15 puncte, indiferent de unde sunt arbitri.

      cu 6 ani în urmă (20.04.2017)
    • U BT Cluj-Napoca meea:

      U
      Ciprian CIOCAN Negresti Oas 21 sep 1983

      cu 6 ani în urmă (20.04.2017)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      neputinta
      "explicata" dand vina pe arbitrii. Cel mai simplu. Fara sa te uiti ca echipa ta a ratat 9 libere (55%!!) - cu siguranta arbitrii sunt de vina si aici, sau ca a avut un procentaj la aruncarile de 2 pct de 35% (fata de 50% in play off)

      cu 6 ani în urmă (21.04.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Tihi :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    SEPSI SIC - U Cluj 12 - 1 / total
    SEPSI SIC - U Cluj 4 - 1 / in acest an
    SUCCES FETELOR...asteptam urmatoarele 3 victorii in ciuda faptului,ca veti avea de infruntat si un arbitru din Cluj.

    cu 6 ani în urmă (20.04.2017)
    • U BT Cluj-Napoca meea:

      dedicatie dl Tihi
      Știi că secția de baschet feminin din cadrul Clubului Sportiv Universitatea Cluj are în palmares 14 titluri naționale?
      Știi că în anul 1951 echipa de fete „Ştiinţa” Cluj a devenit campioană universitară?
      Știi că în anul 1953 echipa de fete „Ştiinţa” Cluj a câştigat primul campionat naţional, iar în 1954 a câştigat un campionat naţional, disputat pentru prima oară în sistem tur-retur, fără nicio înfrângere – 18 partide, stabilind un record neegalat până în prezent?
      Știi că anul 1986 rămâne în memoria iubitorilor baschetului clujean pentru victoriile de pe teren propriu cu Levski (85-77), Partizan (87-71), dar mai ales pentru victoria de renume (76-72) cu AC Primigi Vicenza (câştigătoare de 5 ori a Cupei Campionilor Europeni între 1983 şi 1988)
      Știi că în anul 1981 echipa de baschet feminin a lui ”U” a cucerit, după 27 de ani, cel de-al treilea său titlu de campioană naţională?
      Știi că s-a intocmit un clasament al jucătoarelor după numărul de titluri obţinute? Ierarhia arată în felul următor: I. Virginia Popa, 11; II. Aurora Dragoş, 10; III. Gabriela Kiss-Badiu, 9; Ildiko Manasses, 9; IV. Delia Dragoste, 8; V. Tunde Enyedi, 7; D. Moroşan, 7; Simona Morar-Muşat, 7; Georgiana Geleriu, 7; VI. Paula Misăilă, 6; Carmen Costanasiu, 6; Anca Serbanoiu, 6; VII. Magdalena Pall, 5; Svetlana Simion, 5; Ioana Cocârlan, 5.
      REVENIREA ECHIPEI NOASTRE INTR-O FINALA ESTE O SARBATOARE A IUBITORILOR DE BASCHET DIN CLUJ!
      E UN NOU INCEPUT! SI IL VOM CELEBRA CU MULTA BUCURIE!

      ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe este un club de baschet din Sfântu Gheorghe. Clubul a fost înființat în 2006, sub numele de BC Sepsi Sfântu Gheorghe, dar s-a desființat în vara anului 2011. În anul 2012, clubul s-a reînființat sub actualul nume și a rămas în prima ligă până în prezent.
      Asta este istoria! Sper sa mai jucam finale impreuna!

      cu 6 ani în urmă (20.04.2017)
    Raspunde
  • viking33 :

    arbitrul Ciocan
    arbitrul apare pe site-ul federatiei ca fiind din Negresti-Oas
    http://www.frbaschet.ro/oficiali/arbitri
    de ce dezinformati?

    cu 6 ani în urmă (20.04.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Dragan
    Numai respect am pentru absolut tot ce a făcut acest om în sport și nu numai de când este în tara! Caracter adevărat si bun profesionist!

    cu 6 ani în urmă (20.04.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Iaca
    Poți scrie link-ul , unde se poate vedea meciul?

    cu 6 ani în urmă (20.04.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca L M :

    Live
    https://youtu.be/SYTrL5pg73o

    cu 6 ani în urmă (20.04.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca L M :

    Finala
    Comentatorii vb in limba maghiara, dar macar iubitorii baschetului vad finala, daca Digi Sport nu a putut baga in grila lor finala LNBF, adica 5 meciuri.

    cu 6 ani în urmă (20.04.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    U
    Bravo fetelor! Eu zic sa vorbim mai putin si sa jucam mai mult baschet! Felicitari fetelor! Felicitari Dragan! Respect pentru cata bucurie ne oferiti in acest an! Meda ne vedem in finala la Cluj, doar ti-am spus asta! DL Alexa vrem sala plina saptamana viitoare!

    cu 6 ani în urmă (20.04.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!