Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Dragan Petricevic: „Ne vom întări considerabil pentru sezonul viitor”

Valentin Todea

Valentin Todea
05.05.2016

Tehnicianul grupării de baschet feminin a Universității Cluj, Dragan Petricevic, și-a oferit opiniile în legătură cu anumite detalii legate de gruparea pe care o conduce de pe banca tehnică, vorbind pentru u-cluj.ro:

Niciuna dintre jucătoarele străine din sezonul trecut nu vor rămâne la Universitatea. Vreau să le mulțumesc pentru colaborare și pentru faptul că au apărat culorile clubului în mod corect. Ambițiile noastre sunt mai mari pentru sezonul viitor, plus schimbarea de regulament care ne va permite introducerea a cinci jucătoare străine în teren, așa că noi trebuie să ne concentrăm către sportive cu mai multă experiență și mai multă valoare. Bineînțeles trebuie să ținem cont și de buget. Nici acum, chiar dacă este mult mai îmbunătățit decât atunci când am venit, bugetul nu ne permite să spunem că suntem favoriți la titlu. Noi trebuie să ne păstrăm simțul realității. Ne vom lupta la trofee, dar asta doar pentru că reprezentăm un oraș și un club care nu are alta soartă decât să lupte pentru trofee.

Expertul bosniac a vorbit despre creionarea lotului pentru următorul sezon:

Purtăm discuții atât cu jucătoare străine, cât și cu cele autohtone. Prioritatea pentru noi este păstrarea în lot a jucătoarelor românce Teodora Neagu, Mihaela Maxim, Irina Gavrilă, Marina Sfîrlea. Chiar dacă alții încep cu nume mult mai sonore, noi vrem să începem construcția cu aceste patru jucătoare românce, din care două putem spune că sunt clujence. Dorim să avem o colaborare cât mai strânsă cu clubul de baschet Napoca Baschet School, care este, după părerea mea, una dintre cele mai importante grupări de sport juvenil din țară. Este o mare plăcere să discuți cu acești oameni și să vezi cum au organizat ei grupele lor. De ani de zile sunt în topul național al echipelor de U16 și U18. Cu un antrenor foarte talentat, Carmin Popa, clujean și el. Avem speranțe că această colaborare va exista, iar de acolo pe viitor sperăm să putem găsi câteva jucătoare. Însă doar cu ele nu am putea ataca trofee așa că ne vom întări considerabil pentru sezonul viitor.

Referitor la resursele necesare pentru ca o echipă să câștige campionatul, acesta a spus:

În primul rând e nevoie de un lot foarte valoros, format din jucătoare care au un caracter de învingătoare. Dacă nu ai una sau două jucătoare foarte experimentate în lot nu poți câștiga campionatul. Noi nu am avut o jucătoare care să tragă echipa după ea. A fost doar Ines Ajanovic, care a jucat în EuroLigă, dar trebuie să ținem cont și de vârsta ei și de problemele cu accidentările pe care le-a avut. Pe lângă lot, e nevoie de o emulație întreagă în ceea ce privește tribuna. O să avem multe contracandidate care o să simtă presiunea venită din partea tribunelor. E nevoie de organizare, de un team manager capabil să țină relația cu Federația într-un mod corespunzător, un nume cu greutate pe plan local și național. Consider că noi avem cel mai mare potențial de a atinge toate aceste aspecte într-un timp cât mai scurt. Într-un an, cu foarte mare noroc, sau chiar în maximum doi ani cu foarte mare atenție în toate aspectele cred că vom ajunge să câștigăm trofee.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe alabala :

    romania...
    Nu inteleg de ce se modifica regulamentul cu 5 straine in teren ?Puteti sa imi spuneti de ce?cum altfel sa crestem jucatoare cand regulamentul arata astfel,ce viitor au jucatoarele care vin din spate si fac pasul catre liga nationala ? de aia multe jucatoare ori se lasa de acest sport ori pleaca in strainatate ,nu sunt de acord cu aceasta regula ,mai bine aducem numai straine si pe romance le lasam sa isi aleaga o alta cariera in oricare alt domeniu!!!

    cu 7 ani în urmă (06.05.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!