Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Dragan Petricevic: „Nu vom accepta statutul de inferioritate față de cineva”

Valentin Todea

Valentin Todea
22.08.2017

Vicecampioana en-titre în baschetul feminin românesc, ”U” Cluj-Napoca, și-a conturat lotul pentru stagiunea ce stă să înceapă în această toamnă și a început antrenamentele pe plan local. Avândul-l tot pe Dragan Petricevic la conducerea băncii tehnice, revenit după ce și-a anunțat plecarea în luna iunie, formația de pe Someșul Mic dorește să lase o impresie frumoasă și în sezonul viitor. Tehnicianul bosniac a acordat o declarație amplă referitoare la echipa pe care o antrenează:

Am reluat pregătirea cu gândul să jucăm un baschet bun, așa cum am făcut și în sezonul trecut. Acum ne obligă și rezultatul din stagiunea precedentă, niciun meci nu seamană unul cu celălalt, darămite un sezon. Avem o echipă cu totul diferită față de sezonul 2016-2017, cu foarte multe schimbări, practic a rămas o singură jucătoare care a activat anul trecut, Bianca Voica, deoarece Mihaela Maxim a stat un an de zile din cauzei unei accidentări. Seamană situația cu cea de acum doi ani, dar  iată acum suntem pentru prima dată cu un lot complet nou. Va fi foarte greu, mai ales că a mai apărut o echipă pe scena baschetului feminin românesc, o echipă cu investiții masive, vorbesc despre CSM Satu Mare care după părerea mea, se anunță, împreună cu Sepsi Sfântu Gheorghe, una dintre favoritele la câștigarea campionatului și Ligii Europei Centrale. Noi ne căutăm șansa, cu siguranță nu vom accepta statutul de inferioritate față de cineva, dar suntem conștienți și de faptul că avem bugetul mai scăzut față de sezonul trecut, destul de considerabil, dar și de așteptările publicului. Vom încerca să le îmbinăm pe ambele, promisiuni nu putem face, decât că vom lupta pentru fiecare minge și pentru fiecare coș.

Nu știu cât de multă lume a fost dezamăgită acum o lună și jumătate de vestea că voi pleca de la echipă, deoarece trăiesc în societatea sportivă românescă de foarte mulți ani de zile, și știu că supărările, dezamăgările, supărările și bucuriile trec în 24-72 de ore. Eu mă bucur că m-am întors, mă bucur că oamenii au sentimente față de această echipă, față de acest proiect, încercăm pentru al treilea an consecutiv să menținem ca nivel de rezultate, organizare și seriozitate acest proiect, și nu doar să îl menținem, ci să mergem și cu un pas înainte, anul acesta vom juca și într-o competiție europeană, nu este o competiție de nivelul Euroligii sau de nivelul FIBA EuroCup feminin pentru că nu dispunem de fondurile suficiente pentru a evolua în aceste competiții. Așa cum am declarat și atunci când am plecat de la Cluj, consider că acest oraș că trebuie să aibă echipă de top, și nu doar la baschet feminin ci la toate disciplinele sportive. Noi nu am putut să ne înscriem în EuroCup, din cauza costurilor foarte ridicate, am găsit o singură modalitate să aducem câteva echipe din baschetul european aici, de pildă din Cehia sau din Germania care sunt cu noi în grupă și sper să jucăm bine și în această competiție.

Nu aș numi niciun transfer din această vară cel mai important, eu mă bucur de fiecare jucătoare care a hotărât să vină să lucreze la noi, nu fac nicio diferență între Florina Pașcalău sau alte jucătoare nou-venite. Bineînțeles, Florina este o jucătoare care înseamnă foarte mult pentru baschetul românesc, care până acum în ceea ce privește naționala României a lăsat o amprentă și va mai lăsa cu siguranță, mă bucur că este aici cu noi, a efectuat ieri primele două antrenamente, a fost bine, vom vedea cum va evolua după pauza de 8-9 luni de zile în care nu a jucat din cauza accidentării. Celelalte jucătoare sunt cam exact la ce m-am așteptat, nu am găsit nimic să mă surprindă negativ la ele, informațiile știute despre acestea corespund cu ceea ce au arătat pe teren la antrenamente, și consider că am alcătuit o echipă cu foarte mult caracter. Poate nu suntem la fel de puternici la fel ca și în sezonul trecut din punct de vedere individual, lotul este mai echilibrat valoric, nu există foarte mari diferențe valorice între jucătoare dar din punctul de vedere al caracterului ceea ce am găsit și am văzut îmi place, sper să rămână la același nivel. 

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    dezamagita?
    Cine sa fie dezamagit ca ai plecat? Poate suporterii de la Sepsi.Cred ca doar arbitrii din finala au fost dezamagiti, nici cu ajutorul lor n-ai reusit. Pana si federatiastia ca veti castiga! De aia n-a fost trofeul pe masa. Sa-ti fie rusine!

    cu 6 ani în urmă (22.08.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    Fara Petricevic,baschetul femenin ar fi fost cu o clasa mai fair play !!!

    cu 6 ani în urmă (25.08.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!