Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Dragan Petricevic: „O să fim mult mai atenți în ceea ce privește selecția jucătoarelor”

Valentin Todea

Valentin Todea
27.04.2016

Având la dispoziție un buget mărit considerabil față de anii trecuți, Universitatea Cluj-Napoca a avut parte de o stagiune cu suișuri și coborâșuri. Într-un interviu acordat site-ului u-cluj.ro, antrenorul echipei de baschet feminin, Dragan Petricevic, a vorbit despre mai multe aspecte ale sezonului încheiat în urmă cu o lună:

„Eu personal mereu am ambiții mai mari decât simpla prezență în play-off, dar trebuie să ținem cont de toate datele și de toți factorii precedenți și mai ales de faptul că această secție, care este cea mai de succes secție de baschet feminin din România, a fost în ultimii ani într-un anonimat. În acest sezon au existat mai multe schimbări, de antrenor, de lot pe alocuri și, un aspect foarte important, o schimbare de sistem competițional. A fost primul sezon în care au existat două pauze competiționale de câte o lună de zile, campionatul fiind întrerupt pentru campania echipei naționale. Pentru unele echipe aceste pauze au fost de bun augur, pentru altele nu. Pentru noi prima pauză a venit după ce s-a produs o emulație atât în rândul echipei, cât și în cel al suporterilor, în această perioadă reușeam să învingem campioana de anul trecut, CSM Târgoviște, și să ne batem de la egal la egal cu două echipe care la final au încheiat pe locurile doi și trei, CSU Alba Iulia și Olimpia Brașov. Noi am folosit cu bine această pauză și am continuat cu rezultatele bune până la meciurile de cupă, cu Alba Iulia, atunci când am fost eliminați practic la diferență de o posesie.

După aceea a venit o scădere tot din cauza unor factori pe care trebuie să îi evităm în sezonul viitor. Într-un fel este bine că această scădere s-a întâmplat în sezonul trecut, în care am oscilat între locurile 4 și 6. Cred că real era să încheiem sezonul regulat pe locul 5, iar dacă acest lucru se întâmpla cu siguranță încheiam și play-off-ul cel puțin pe locul 5. Practic, sezonul regulat este oglinda activității întregului an pentru că în play-off apar diferite situații, cum ar fi accidentările. Din păcate, în luna ianuarie am avut foarte multe probleme cu accidentările, în primul rând cu jucătoarele de bază Ines Ajanovic (care a fost accidentată o lună), Flavia Ferenczi, Vee Young și Marija Prlja (cu probleme mai vechi la menisc). Toate aceste accidentări au fost cauzate de problemele pe care le-au avut jucătoarele în trecut. Cu siguranță este un factor pe care o să încercăm să-l evităm pe viitor. O să fim mult mai atenți în ceea ce privește selecția jucătoarelor, nu numai din punct de vedere valoric, dar și din punctul de vedere al istoricului accidentărilor și al caracterului. În concluzie, a fost un sezon din care putem trage multe învățături pentru viitor. Anul acesta, după foarte mult timp, am atras atenția asupra secției de baschet feminin, obiectivul de a participa în play-off fiind atins. A fost un sezon în care ne-a lipsit doar 10% pentru a obține un rezultat mai bun, care cred eu că era un plus deoarece locul nostru real, în acest sezon, a fost locul 6-7. Acolo unde am și terminat.”

Tehnicianul bosniac a făcut referire la mentalitatea unor sportive:

„Nu pot să zic că am avut probleme de disciplină sau de caracter, dar nici nu pot să spun că am avut o echipă cu un caracter de învingătoare. Au existat prea multe „grupulețe” în echipă însă, repet, acest lucru nu a fost o problemă din punctul de vedere al disciplinei sau al relațiilor dintre fete. Relațiile dintre ele erau foarte bune, însă parcă nu toate au realizat ce înseamnă să aperi un interes comun. Acest lucru s-a văzut foarte bine atunci când am jucat pentru locurile 5-8. La unele dintre jucătoare s-a instalat o gândire de genul „Ce mi-e locul 5…ce mi-e locul 7?”. A contat foarte mult acea înfrângere de acasă, cu Galațiul. Fetele, după câteva zile, au realizat că nu aveau voie să piardă, în primul rând datorită reacției publicului după acel meci pierdut. A fost o reacție formidabilă prin care cei din tribună au arătat ce înseamna spiritul U. Am dorit foarte mult să învingem la Galați însă, din păcate, nu am reușit.

Ne dorim ca în sezonul următor secția de baschet feminin de la CS Universitatea Cluj să continue urcarea și să se alăture unui număr destul de mare de echipe care se vor lupta pentru trofee.”

7 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea popsiis :

    Dragan
    Ar fi tare sa preia echipa din Liga 1 sa promoveze in Liga Nationala

    cu 7 ani în urmă (27.04.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM:

      Popsils
      Stai jos. 4.

      cu 7 ani în urmă (27.04.2016)
    • CSM CSU Oradea popsiis:

      TDM
      Bre, care e problema ta,?e parerea mea

      cu 7 ani în urmă (27.04.2016)
    • U BT Cluj-Napoca zol21:

      cj
      Da ar fi tare, v-am bate cu 2 echipe.

      cu 7 ani în urmă (05.05.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe axy :

    Oradea
    Poate vine la Oradea in locul lui Cristi Achim !
    Ar fi foarte bine primit , cei care cunosc baschet sunt convins ca inteleg.
    Mediocritatea trebuie sa dispara de la CSM Oradea daca vrem performanta.

    cu 7 ani în urmă (27.04.2016)
    • CSM CSU Oradea 3punkte:

      La fete din Oradea
      Eventual la echipa femininã... Ehipa masculinã din Oradea de o bancã lungã are nevoie cu jucãtori care pot fi folositi oricand.

      cu 7 ani în urmă (28.04.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    Sponsor
    La echipa femininã un sponsor puternic lipseste si un administrator care cunoaste jucãtoare pentru o bancã lungã.

    cu 7 ani în urmă (28.04.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!