Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dragan Petricevic: „Prima victorie în existența acestei echipe este că mâine vom alinia un lot de 12 jucători”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
01.10.2015

Baschet Club Timișoara și CSU Atlassib Sibiu se vor duela mâine în Sala „Constantin Jude” din Timișoara cu ocazia primului meci din noul sezon al Ligii Naționale de Baschet Masculin. Confruntarea dintre cele două combatante va începe la ora 19:15 și va fi transmisă de DigiSport 3. 

Situația dificilă din sânul echipei din Timișoara este deja cunoscută, o serie de jucători importanți părăsind gruparea din cauza problemelor de ordin financiar. Chiar și așa, oficialii clubului din Banat au realizat câteva transferuri în ultimele zile, reușind astfel să aibă la dispoziție 12 jucători înaintea startului noii ediții de campionat. Antrenorul deținătoarea Cupei României, Dragan Petricevic, a vorbit despre situația din cadrul echipei sale. 

„Jucătorii noi sunt cei pe care în situație de sub-limită bugetară am reușit să-i aducem în cel mai scurt timp. Prima victorie în existența acestei echipe este că mâine vom alinia un lot de 12 jucători, în ciuda tuturor problemelor. Luni am avut opt jucători la antrenament, dintre care doi copii și antrenorul secund. Nici pregătire nu am putut face, că nu te poți antrena patru la patru ca să joci... cinci la cinci. Ieri seară a sosit practic ultimul jucător așteptat. Știm ce ne așteaptă, ieri am citit analiza forțelor în baschetul românesc și suntem clasați pe ultimul loc, 12, cu cele mai mici șanse să rămânem în ligă. Dar măcar știm de la ce începem. Știm nivelul bugetar la salarii, ne confruntăm și cu probleme de cazare, masă. Suntem deja în prăpastie, nu știm unde se termină. Dar eu sunt optimist că această echipă nu va fi lăsată de izbeliște. 

E foarte important să găsești oameni care, chiar dacă în orice condiții pot pleca, iar impresarii lor le caută în continuare echipe, să poată da maximum aici. Și chiar dacă acești jucători, Zekavicic, Djapa și Jelenic, au contract deschis, sunt convins că sunt caractere. Pentru că mereu am repetat că e nevoie și de caractere”, a mărturisit antrenorul Petricevic, conform site-ului oficial al clubului bănățean. 

Lotul complet al Timișoarei pentru noua ediție de campionat este format din următorii baschetbaliști: Zoran Milencovici, George Toth, Florin Popa, Vlad Szekely, Raul Covaciu, Cătălin Petrişor, Nenad Markovic, Kentwan Smith, Dalibor Djapa, Ivan Jelenic, Pavle Reljic, Filip Zekavicic. 

*Foto: Răzvan Păsărică (sportpictures.eu)

3 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    Alaturi de TM !
    Indiferent de rezultat, desi sa nu creada cineva ca suntem favoriti pentru ca nu avem o echipa grozava, Timisoara, tot respectul, chiar imi doresc sa se rezolve problemelem sau macar sa supravietuiasca cumva anul asta. Multa bafta!

    cu 8 ani în urmă (01.10.2015)
    • tzontzolino:

      re
      Daca Tavi Calota iar se enerveaza si Hardy nu e in forma maxima prevad un esec pentru Sibiu (no ofense)! Si cred ca si Timisoara ar avea nevoie de aceasta victorie!

      cu 8 ani în urmă (01.10.2015)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    apropo de Tavi Calota
    Stie cineva de ce in meciul de cupa de la Tg Mures Calota nu a jucat desi, in afara de un ochi vanat, nu parea accidentat?

    cu 8 ani în urmă (02.10.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!