Stiri

Dragan Petricevic a demisionat din funcția de antrenor al lui CSU Sibiu (ACTUALIZAT)

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
24.11.2012

Foto: csufans.ro

ACTUALIZARE, Ora 22:50

Dragan Petricevic a dorit să aducă câteva lămuriri cu privire la declarația de mai jos, care e posibil să fi fost interpretată greșit.

"Sunt conștient că e un moment dificil pentru echipă. Însă, fiind un om cu simțul răspunderii admit că o parte din responsabilitate îmi aparține. Eu nu consider că rezultatele obținute au fost proaste, ci ele se datorează unei conjuncturi nefavorabile. Repet, nu consider că nu sunt responsabil pentru situația actuală. Însă, atât timp cât în lot am avut trei fundași de creație - Gruev, Velickovic și Paul - dar care doar la meciul cu Ploieștiul au jucat toți trei, cu mențiunea că Velickovic a făcut-o incomplet refăcut, cred că este explicabilă situația în care s-a ajuns. Consider că dacă nu aveam parte de accidentări alta era situația echipei în acest moment. Decizia de a ne despărți cred că poate aduce un bine tuturor părților implicate. În ceea ce privește echipa e posibil ca un șoc să aducă o schimbare benefică.

Referitor la comentarii, atunci când am spus acest lucru nu m-am referit la suporterii sibieni. A fost o apreciere generală cu privire la lipsa de normalitate existentă în baschetul românesc cu privire la antrenori." 

Ora 21:20

Dragan Petricevic
și-a anunțat demisia din funcția de antrenor al lui CSU Sibiu. Decizia tehnicianului bosniac a venit imediat după meciul pierdut cu CSU Ploiești, în etapa a 9-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet. Rezultatul final al acestei partide a fost de 83-71.

Petricevic a motivat că nu înfrângerile l-au determinat să renunțe la funcția de antrenor al Sibiului. Antrenorul în cârstă de 43 ani a precizat următoarele:

"Am vorbit cu domnul Vulc la începutul săptămânii, după ce am primit o ofertă de a antrena în altă parte. Nu am renunțat pentru rezultatele negative și nu consider că părăsesc echipa într-un moment dificil. De asemenea, nu cred că am trădat pe cineva prin această decizie. Sezonul este foarte lung și e posibil ca un șoc la echipă să fie benefic. Nu am dorit să las echipa într-un moment dificil și am decis să pregătesc și să ajut echipa la acest meci.

Sunt de părere că în România în fiecare sâmbătă se face o dramă dacă o echipă pierde. Ceea ce nu mi se pare normal să se întâmple. Nu e posibil să fie asemenea presiune pe antrenori, asupra rezultatului. Atitudinea oamenilor s-a schimbat alarmant. Drama care se face pe forumuri și prin alte mijloace de comunicare este incredibilă. Îmi pare rău, nu mă refer la mine, pentru faptul că antrenorii în România sunt bătaia de joc a unor oameni care au fost cândva cineva sau care nici acum nu au ajuns la maturitate. Nu mă refer la o categorie anume. Am auzit vorbe de la oameni implicați direct, de la oameni din presă, de la spectatori...

Cu siguranță acesta nu a fost ultimul meu cuvânt în baschetul românesc. Am acceptat o ofertă dintr-un baschet în care nu sunt considerat expirat și unde nu există nebunia asta la fiecare sfârșit de săptămână. Voi reveni în România în momentul în care toată lumea va fi mai cumpătată și va învăța să aprecieze valorile. În primul rând mă refer la categoria antrenorilor. Care nu este apreciată deloc în acest moment. Nu îmi este ușor să plec din România. Este o a doua casă pentru mine, dar există momente ca și acesta în viață.

Vreau să mulțumesc în mod special lui Cătălin Vulc, secundul meu, pentru colaborarea foarte bună pe care am avut-o. De asemenea, conducerii clubului și lui Mircea Vulc. Mulțumesc publicului care m-a primit cu brațele deschise, m-a susținut și pentru că mi-a scandat numele în acest meci. Credeți-mă nu mi-a fost ușor în acele momente."

Petricevic a precizat că a avut parte de o ofertă din Tunisia, căreia i-a dat curs.

La începutul săptămânii următoare CSU Sibiu va anunța numele noului antrenor.

Vom reveni cu amănunte! 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!