Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dragan Petricevic a fost antrenorul principal al SCM Timișoara pentru trei zile

Adrian Firincan

Adrian Firincan
21.07.2018

Trițoiu l-a vrut înapoi pe Petricevic, însă conducerea s-a opus mutării președintelui secției de baschet

După despărțirea de Tudor Costescu, Sport Club Municipal Timișoara a început căutările pentru postul de antrenor principal. Prima varianta la care a apelat conducerea bănățeană a fost proaspătul cetățean român Dragan Petricevic. Aparent cele două părți au ajuns la o înțelegere, însă cuvântul președintelui Trițoiu a ținut doar trei zile.

Site-ul opiniatimisoarei.ro prezintă povestea celor trei zile în care Dragan Petricevic a fost din nou principal la Timișoara. Conform sursei amintite, Petricevic, aflat în America, a primit un mesaj de la Ilie Trițoiu cum că ar fi dorit la Timișoara deoarece Tudor Costescu este ca și semnat la Steaua.

„Întotdeauna am spus că Timișoara rămâne casa mea și mă voi întoarce într-o zi să ajut, cu atât mai mult cu cât am fost unul din acei oameni care, atunci când a plecat, mai avea bani de luat și nu a dat în judecată pe nimeni. Timp de trei zile am comunicat așadar cu Ilie Trițoiu despre viitorul echipei. Am vorbit despre jucători, despre planuri de viitor, despre cum ieșim din datorii, despre tot, cu atât mai mult cu cât eu am mai venit o dată aici când situația a fost critică. Am reușit să deschid unele uși la impresari, care erau de ceva vreme închise, din cauza datoriilor clubului, și se părea ca situația merge spre direcția cea bună. Doar că, după trei zile, am primit un mesaj în care eram anunțat că vechiul antrenor al echipei, Tudor Costescu, despre care am o părere foarte bună și care a făcut treabă aici, nu mai pleacă, deși era vorba că va semna cu Steaua. După două zile, clubul anunță totuși despărțirea de acesta. Mesajul era clar, nu eram dorit la club”, a spus, pentru sursa amintită, Dragan Petricevic.

Radu Toanca a respins informația cum că Petricevic nu este agreat de conducerea clubului, afirmând că decizia finală îi aparține lui Ilie Trițoiu.

„M-am ocupat în ultimul timp să înscriem echipa în noul sezon, în grupa de elită, și am reușit, din fericire. Avem în continuare datorii la jucători și la terți, dar încercăm să rezolvăm pe parcurs toate problemele. Cât privește antrenorul, pot să vă spun că nu am nimic împotriva nimănui. Cu atât mai mult cu cât avem o situație grea, orice antrenor cu experiență este binevenit. Doar că nu decid eu cine vine. Președintele sectiei de baschet, Ilie Trițoiu, se ocupă de aceasta problemă”, ne-a spus Radu Toanca.

La rândul său, Ilie Tritoiu a afirmat că nu poate intra în detalii de ce s-a renunțat la varianta Petricevic.

Este adevarăt, au fost discuții de câteva zile cu Dragan. Totul era ok, dar în cele din urmă aceasta pista a picat, nu pot intra în detalii, dar regret că nu s-a putut rezolva. Echipa are în acest moment un antrenor, nu vă pot spune cine este, pentru că nu a semnat, dar vom anunța în curând numele lui”, a afirmat Ilie Trițoiu pentru aceeași sursă.

„Înțeleg că până la urmă nu am fost dorit, deși treaba era oarecum bătuta în cuie. Cine nu m-a vrut nu știu, Ilie știu că m-a dorit, iar Adrian Vermeșan (manager sportiv) a spus că nu are nimic împotrivă, poate Romică nu m-a vrut, săracul, Dumnezeu să-l ierte… Cert este că nu vreau să fac din acest lucru o telenovelă, viața merge mai departe. - a conchis Dragan Petricevic.

Noul principal al SCM-ului este Miodrag Perisic, fost antrenor al BC CSU Sibiu în perioada 25.11.2012 - 02.03.2015 cu un record de 51 de victorii și 35 de înfrângeri respectiv al U BT Cluj-Napoca în perioada 01.09.2005 - 12.12.2007 cu un record de 54 de victorii și 30 de înfrângeri.

5 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Vai, UBT !
    Sa ai posibilitatea sa-laduci pe meseriasul Dragan ( pt el ar fi fost o continuare a activitatii la Cluj, dupa 3 ani la echipa feminina )si sa-l preferi totusi pe invatacelul isteric Silva ( care a aratat si la U 20 ce mare antrenor e ! ), este o grasa incompetenta manageriala, care ne va costa scump si in noul sezon .

    cu 5 ani în urmă (21.07.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      aici e clar
      o chestie politica. Cristescu se are bine cu Vasu care probabil se are bine cu cine trebuie astfel incat U-BT sa aiba finantare si cat mai mult sprijin in general de la municipalitate.
      Tu crezi ca alaturarea aia U-BT UCluj respectiv cu echipa de fotbal e intamplatoare sau dacuta de dragul culorilor? Nicidecum. Ucluj piggybacks pe capitalul de imagine a lui U-BT in timp ce U-BT profita de relatiile in sectorul public pe care le poate obtine UCluj prin persoana lui Vasu.
      Acum oricat de mult ar finanta BTul si alti sponsori privati, dar daca primestii cateva sute de mii de coco si de la Primarie nu strica, nu?
      Plus la lui Cristescu pare sa ii placa antrenorii mai obedienti, sa mai poata sa si dea si el o parere pe ici, pe colo. Daca il aducea pe Dragan asta facea ce considera el. Ori asa nu merge cand ai un presedinte cu Ego supra dimensionat.

      cu 5 ani în urmă (21.07.2018)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Vasu groparul !
    Acest Vasu este groparul sporturilor de echipa de la U, in afara de baschetul masculin, in speta UBT, sportul clujean este in moarte clinica datorita acestui mafiot incompetent . Si la fete s-a incercat " o privatizare ", care a dat rezultate ( pt titlu mai trebuia si ceva sprijin consistent de la autoritatile locale ), de ex o finala de campionat, ce este o performanta buna de tot . Ca personalitate nu-mi place de Liviu Alexa, dar munca lui de strangere de sponsori trebuie apreciata . Acum imbecilul de Vasu a dat " o lovitura de palat ", indeparatandu-l pe Alexa, si odata cu el, si pe numerosii sponsori . Noul obiectiv declarat de Vasu ? Promovarea talentelor locale si nationale !!! Iar daca asta va insemna o retrogradare, nu-i nimic, e obisnuit cu asa ceva, doar echipele de volei masc si fem sau sunt in B, sau sunt pe ultimele locuri in A, la fel, si la handbal masc ( in B ), la feminin am scapat de baraj la mustata . Iar la aceste sporturi salile sunt evident goale si da, asta e cea realizat marele Vasu de cand e mare boss la U ( dar se mandreste cu rezultate notabile la calarie, scrable si alte asemenea sporturi de " mare interes " . Asa ca draga studentUle, Vasu e nunum,ai zero barat, dar siun caracter infect, na-i frica nu el intervine pt spijinirea UBT de catre primarie, o face cu cap Boc, pt ca UBT e singura entitate sportiva , in afara de fotbal, care obtine rezultate bune si atrage numerosi spectatori .

    cu 5 ani în urmă (21.07.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      alt motiv obiectiv
      sa te asociezi ca entitate privata cu un club public nu vad. In afara de culori si vrajeli. Nu neg ca Vasu este asa cum l ai descris. Toata lumea ii face aceeasi descriere. Daca totusi se mentine acolo are el ceva ""spate cu ochii rosii sau albastrii 😃

      cu 5 ani în urmă (21.07.2018)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    O fi pesedist, in mod cert !
    Nu-mi dau seama ce pile mari are, oricum sunt babane, ca doar la rezultatele catastrofale din mandatul lui trebuia de mult sa zboare din functie, el rezista bine mersi iar sportul clujean a ajuns o parodie ., desigur in afara de scable si calarie ... Legat de asocieri nu stiu cum s-a facut la baschet fete, din csate stiu n-au primit nimic de la prmarie, dar au avut peste 50 de sponsori locali care au asigurat obtinerea unor rezultate notabile . Acum vasu intr-un mod misel si-a recuperat echipa, si cum a zis, inainte cu tinere fete frumoase si talentate in lupta cu formatiile pline de straine, mai ales americance . Ps . Asa de bine functioneaza noul plan, ca tanara cea mai buna din lot, Ioana Ghitila , s-a transferat la o echipa serioasa, asa ca vasu poate sta linistit, a mai ingropat o echipa frumoasa !

    cu 5 ani în urmă (21.07.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!