Stiri

Dragan Petricevic, momente tensionate în Tunisia: „M-am baricadat în vestiar timp de o oră”

Eduard Popa

Eduard Popa
17.01.2019

dragan petricevic etoile du sahel

Dragan Petricevic a semnat la începutul lunii noiembrie un contract valabil până în 2021 cu Etoile du Sahel, din Tunisia. Antrenorul bosniac cu cetățenie română s-a despărțit de echipa egipteană Sporting Club Alexandria, alături de care a început sezonul 2018/2019 în Egipt.

Petricevic a avut de așteptat aproape două luni până la primele partide în Tunisia. Dragan a avut parte de succes în primele partide, dar nu a reușit să califice formația direct în Top 6:

„Deși am preluat echipa Etoille Sportive du Sahel imediat după meciul cu Finlanda, primul meci l-am avut abia pe 26 decembrie. Faptul că am avut o lună la dispoziție m-a ajutat foarte mult să pregătesc echipa pentru reluarea campionatului, unde din păcate nu stăteam foarte bine atunci când am venit. Au fost două grupe de 6 echipe, noi eram pe locul 4 și chiar dacă am învins toate cele trei meciuri rămase, două în deplasări, din care unul pe terenul echipei de pe locul 1, tot nu am reușit să urcăm măcar un loc mai sus.”

Barajul pentru intrarea în Top 6 a fost o experiență vulcanică pentru Dragan Petricevic și formația sa.

„A urmat barajul pentru accederea în Top 6, cu echipa de pe locul 3 din grupa cealaltă, echipă care are poate cel mai omogen lot și cu siguranță cel mai periculos teren din toată Tunisia. Am învins în două meciuri, iar victoria de pe terenul lor a venit în urma unor violențe pe care eu nu le-am trăit niciodată. Pe lângă faptul că tot meciul eram scuipați și loviți cu tot fel de obiecte, imediat după meci am fost atacați și fizic de suporteri și de unii dintre jucătorii echipei gazdă. Chiar unul dintre ei m-a lovit și pe mine, dar nu am pățit nimic decât câteva vânătăi. La fața locului erau doar câțiva polițiști, care nu au făcut față, mai ales că suporterii săreau din tribune în teren. Așa că nu am avut de ales decât să ne baricadăm în vestiar preț de o oră, până ne-am asigurat că putem să plecăm cu o escortă foarte mare, care a sosit ulterior.

Nu vreau să credeți că asta e imaginea Tunisiei, mai ales că la nivel de echipe naționale au baschetul, voleiul și handbalul calificate la campionat mondial. Aici a fost vorba doar de un teren “fierbinte” într-un cartier rău famat și de o echipă care nu a știut să accepte înfrângerea.”

Tehnicianul ex-iugoslav are numai cuvinte frumoase despre orașul Sousse și despre atmosfera de acolo:  

„Echipa mea Etoile Sportive du Sahel este într-o fază de întinerire a lotului și din această cauză eu am semnat contract până la 2021. Chiar dacă există probleme financiare, este vorba de un club foarte important și renumit chiar în toată Africa. Pe lângă secția de baschet masculin, sunt și echipe de fotbal, handbal, volei și baschet feminin, toate în primele 4 în clasament.

Orașul Sousse efectiv trăiește pentru Etoille, e de prisos să spun că avem o armată de suporteri. Este și un oraș turistic, cu zeci de kilometri de plaje de nisip și o mulțime de hoteluri de 4 sau 5 stele, așa că sper ca vara viitoare voi avea ocazia să întâlnesc și cât mai mulți români aici. Eu unul mă simt foarte bine în Sousse, simt că sunt apreciat și dorit, ceea ce este până la urmă cel mai important. Imediat după ce am sosit aici, am primit și propunerea să preiau naționala feminină de senioare, dar nu am fost de acord cu această idee deocamdata, în primul rând pentru că în vară voi participa în calitate de antrenor la pro-campuri în Las Vegas în perioada NBA Summer League și în Bosnia, la Sarajevo.”

În sezonul 2011/2012, Dragan Petricevic a scris istorie alături de Etoile du Sahel, alături de care a câștigat FIBA Africa Clubs Champions League, titlul național al Tunisiei și cupa Tunisiei.

Pe lângă Etoile du Sahel, Dragan Petricevic a mai antrenat în Tunisia la Club African, în sezonul 2012/2013.Tehnicianul născut la Sarajevo și-a început cariera în anul 1995 la Universitate Cluj-Napoca, după care a mai trecut pe la Politehnica Iași, West Petrom Arad, CSM Târgoviște (fete), Asesoft Ploiești, Farul Constanța, SCM Timișoara, MIA Academy și Universitate Cluj-Napoca (fete).

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    n o fi asta imaginea
    Tunisiei dar este, din experientaea, imaginea tunisienilor. Am jucat baschet cu tunisieni in facultate si sunt extrem de colerici...

    cu 5 ani în urmă (17.01.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!