Stiri

Dragan Petricevic revine la Etoile du Sahel

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
09.11.2018

Dragan Petricevic a semnat un contract valabil până în 2021 cu Etoile du Sahel, din Tunisia. Antrenorul bosniac cu cetățenie română s-a despărțit de curând de Sporting Club Alexandria, echipă alături de care a început sezonul 2018/2019 în Egipt.

În sezonul 2011/2012, Dragan Petricevic a scris istorie alături de Etoile du Sahel, alături de care a câștigat FIBA Africa Clubs Champions League, titlul național al Tunisiei și cupa Tunisiei.

Pe lângă Etoile du Sahel, Dragan Petricevic a mai antrenat în Tunisia la Club African, în sezonul 2012/2013.Tehnicianul născut la Sarajevo și-a început cariera în anul 1995 la Universitate Cluj-Napoca, după care a mai trecut pe la Politehnica Iași, West Petrom Arad, CSM Târgoviște (fete), Asesoft Ploiești, Farul Constanța, SCM Timișoara, MIA Academy și Universitate Cluj-Napoca (fete).

Dragan Petricevic ne-a acordat o declarație prin care ne-a prezentat noua sa destinație:

“Mă intorc la echipa unde mă simt ca membrul familiei și sunt foarte bucuros. Etoile du Sahel trece acum printr-o perioadă de reconstrucție, are cel mai tânăr lot din campionatul Tunisiei, dar și foarte promițător. Conducerea clubului și directorul tehnic domnul Nabil Hattab, cu care am colaborat și-n trecut, mi-au propus un contract până la 2021, ceea ce mi-a plăcut foarte mult, așa că am acceptat fără multe ezitări. Baschetul în Tunisia este un sport cu popularitate mare. Naționala lor este campioana Africii en-titre și este deja calificată la World Cup 2019 din China, iar în lot se găsesc nume precum Salah Mejri-NBA, Michael Roll-Maccabi Tel Aviv sau Makram Ben Romdhane-Franța, ceea ce spune destul despre valoarea baschetului tunisian.

Despărțirea de la Sporting din Egipt a fost una prietenască și elegantă, iar relatiile între noi rămân foarte bune în continuare. Din păcate, aici nu am gasit un nivel profesionist cu care sunt obișnuit, dar nu am avut neplăceri sau probleme. Îi urez lui Sporting mult succes în continuare.

Acum mă voi concentra doar pe acțiunea lotului național al Romaniei, care pentru mine este mai important decât orice contract la echipa la club și sper sa jucăm baschet de calitate în meciurile cu Franța și Finlanda la Cluj-Napoca.”

Următorul meci pentru Etoile du Sahel este programat abia la începutul anului 2019. Astfel, Dragan Petricevic va putea pregăti echipa națională de baschet feminin a României în ultimele meciuri în cadrul preliminarilor pentru Women`s EuroBasket 2019.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!