Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Dragan Petricevic se desparte de Universitatea Cluj-Napoca

Valentin Todea

Valentin Todea
12.06.2017

După aproape doi pe banca tehnică a formației de baschet feminin ”U” Cluj-Napoca, Dragan Petricevic și-a anunțat despărțirea de formația transilvăneană. Președintele secției, Liviu Alexa, a precizat că motivele acestei plecări se datorează faptului că echipa nu își mai poate propune obiective la fel de înalte precum în sezonul trecut datorită renunțării susținerii financiare de către un număr important de sponsori. Prezent la conferința de presă organizată în acest sens, tehnicianul bosniac a declarat:

„Când am plecat acum doi ani de zile de la Timișoara, nu credeam că poate să existe o despărțire mai tristă, iată că se poate. Este același sentiment și acum, în care nu știu cât de mult pierde Clujul, dar știu că eu voi pierde relația și apropierea cu oameni foarte dragi pe care i-am găsit aici, cu un public minunat. Doar imaginea cu sala plină din meciurile din finala campionatului este un lucru care îmi face și acum pielea de găină, și consider că este o pierdere pentru mine, nu neapărat ca profesionist, ca antrenor, destinul nostru este legat întotdeauna de rezultate, mai ales în România e legat de rezultat, deoarece memoria oamenilor de aici este destul de scurtă în ceea ce privește rezultatul. Eu știam de situația financiară la un moment dat că merge spre o diminuare a bugetului, implicit diminuarea puterii echipei. Liviu Alexa, președintele secției, a fost dispus să îmi mărească salariul, eu am fost dispus să renunț la o parte din bani. Nu aceasta era problema, ci faptul că bugetul de care dispune echipa în acest moment, dacă eu rămâneam, nu era favorabil echipei. Plecarea mea este mai utilă în acest moment pentru acest proiect, care trebuie să continue. Mă bucur că acest proiect va continua suficient de bine susținut încât să aibă din nou o legătură cu vârful, dar nu se poate continua la nivelul la care a fost. Eu unul sunt adeptul pasului înainte și adeptul performanței. Fără să acuz pe cineva, deoarece este dreptul oricui să susțină cu cât dorește sportul de performanță, eu consider că orașul Cluj nu este făcut să facă pași înainte, cel puțin în ceea ce privește activitatea pe care eu o desfășor. Aici din păcate nu s-a putut mai mult. Am hotărât de comun acord cu Liviu Alexa că este mult mai bine să se continue fără mine, cu un sprijin întreg pe care mai pot să îl dau eu în continuare, cu alcătuirea lotului pentru sezonul viitor. Aici este vorba și de cariera unui antrenor la care trebuie să mă gândesc și eu, dar toate aceste lucruri benefice personal nu au contat atât de mult, cât a contat o decizie logică, firească, în urma căruia eu consider că am pierdut, nu e pentru prima dată, nu am pierdut din punct de vedere material, ci uman, acesta fiind un lucru care mă marchează cel mai mult. Nu e o despărțire cu bucurie. Este adevărat că relația cu Clubul Sportiv Universitatatea nu este una pe care eu mi-o doresc, aici consider o relație destul de eșuată deoarece într-un an și jumătate am simțit mai mult lipsă de respect nu față de mine, ci față de echipa de baschet feminin.”

Referitor la ambițiile de cupe europene, acesta a spus:

„Din păcate, nu am reușit să strângem un număr suficient de sponsori încât să mergem cu un pas înainte, ceea ce ar însemna cupele europene la nivelul la care am dorit și ar însemna să atacăm titlul. Nu putem juca în EuroCup sau în Euroligă, dar există suficiente ligi regionale în Europa sub egida FIBA la care echipa se poate înscrie și poate să-și permită participarea din punct de vedere financiar, dar nu în cea în care am sperat. Am considerat că suntem datori în fața celor 3000 de oameni care au venit atunci la finală și care au plâns când am pierdut finala, suntem datori cel puțin să le oferim încă o dată șansa de a ataca această finală. Eu nu pot să îmi susțin promisiunea ca nimeni nu va celebra un nou titlu în detrimentul nostru, la noi acasă, și atunci consider că este cel mai moral să plec.”

Petricevic a lăsat semne de întrebare referitor la ce face în continuare:

„Pe viitor sincer nu știu ce voi face. Nu există nicio țintă pentru mine. Consider ca un câștig la această echipă faptul că va avea forța să continue cu sportivele mai tinere și cu străinele cu destulă calitate, mă refer la lotul pe care l-am alcătuit până acum.”

Miljan Medvedj va pregăti trupa universitară în continuare, după a făcut parte din staff-ul tehnic alături de Petricevic.

*Foto: Mircea Roșca/sportpictures.eu

8 comentarii la aceasta stire:
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    U
    Ati cheltuit toti banii pe arbitri ca sa luati campionatul. Nu v-ati platit nici macar jucatoarele.Sa va fie rusine, ati facut sportul de ras.

    cu 6 ani în urmă (12.06.2017)
    • viking33:

      Tihi?
      E ceva acolo în Sfântu Gheorghe. După Tihi încă unul care pare infectat. Încă nu pare așa grav da trebuie urmărit să vedem cum evoluează boala.

      cu 6 ani în urmă (12.06.2017)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Oldtimer :

    Observatie
    Nu sunt indreptatit sa evaluez eu prestatia d-lui Petricevic ca antrenor.
    Nu pot insa trece cu vederea faptul ca, printr-o luare de pozitie care a depasit cadrul sportiv, "fisa postului" cum s-ar zice, a generat un demers in care s-au implicat, ulterior, unele "minti luminate" ( in prim-plan diind d-na general Lipa & cei peste 500 de "alesi" indemnizati pentru eternitate ).
    Ma refer la naucitoarea masura (de fapt ar trebui folosite alte atribute dar respect prea mult forumul TB) de a interzice intonarea Imnului National la inceputul manifestarilor sportive nationale de rang inferior unei finale.
    Dragul de dl. Dragan s-a gasit el sa zgandare un punct sensibil a 2 comunitati.....si asta in 2 ocazii...
    Singurul motiv, cat de cat plauzibil, ar fi, eventual, o manevra nascuta din elucubratiile tactice al domniei sale.
    Nati-o franta ca ti-am dres-o....
    SI din cauza dumneatale, d-le Petricevic, la Sf. Gheorghe va rasuna, in continuare, la tot meciul, Imnul secuiesc.....Imnul National NU are voie....
    Dixit

    cu 6 ani în urmă (12.06.2017)
    • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu:

      Observatie falsa
      Incercati sa incitati ca sa fie antipatizat Petricevici chiar din motivele pe care le invocati si anume cele care se refera la sport. Dimpotriva, cu prilejul acelui incident el si-a vazut de programul lui sportiv care nu includea "programul" sportiv al galeriei gazdelor. Iar in privinta restului, as vrea sa vad cine va interzice galeriei sa cante din proprie initiativa Imnul National al Romaniei asa cum au si facut-o deja in competitiile urmatoare care au precedat finala, la care oricum era obligatoriu. Din cauza lui Petricevic, acolo unde este galerie adevarata, romanii vor canta din proprie initiativa Imnul Romaniei, pe care nici o lege din Romania nu il poate interzice. Petricevic prin raspunsul lui, a dat o lectie de patriotism acelora care din ura, snobism, incultura sau nationalism nu respecta valorile Romaniei.

      cu 6 ani în urmă (12.06.2017)
    • CSM CSU Oradea Oldtimer:

      Departe
      de mine gandul de a incita la antipatie.
      Nu cred insa ca ingrijorarea pentru forma sportiva a echipei la determinat sa dispuna efectuarea incalzirii in timp ce galeria echipei gazda isi derula ritualul obisnuit.
      Nu comentez legitimitatea acestui obicei si nici nu se cuvine pe acest forum.
      Mie mi s-a parut insa incitatoare atitudinea dl. Petricevic, si atunci, si in sesiunea finala.
      Nu m-as fi asteptat la asa ceva din partea unui om care si-a vazut tara sfartecata de un razboi generat de exacerbarea nationalismului...in afara de situatia in care este el insusi un nationalist extremist.
      Nu e locul aici sa facem o dizertatie despre nationalism vs patriotism.
      Foarte multi cantau Imnul National inainte de interdictie, mai ales daca era interpretat " a cappela " , ca la noi sau la Cluj....ii cred ca o faceau din patriotism. Dupa nefericita modificare legislativa si introducerea prohibitiei de interpretare a Imnului National, acolo unde si cand s-a mai cantat, era clar ca se marise "corul" dar nu stiu cati cantau din convingere si cati din spirit de fronda, ca e contra regulii, deci "cool".
      Va invit sa cititi comentariul meu la articolul postat de TB in 3 mai a.c. legat de introducerea prohibitiei ( # 52550).
      Explic acolo ce se poate intampla daca, sub protectia anonimatului oferit de gloata, sute/mii de oameni incep sa cante, ilegal, Imnul National.
      E suficient ca o "minte luminata" intr-un puseu de exces de zel, din randul comandantilor politiei locale/jandarmeriei sa dea ordinul "Stop ! Evacuarea! ! "si trupa sa-l execute, chiar daca nu sunt de acord.
      Asemenea specimene exista....vezi pe multipla campioana olimpica si general al M.Ap.N. si ministru, d-na Elisabeta Lipa, cea care a dat un Ordin de prohibitie, promovat ulterior ca initiativa legislativa, adoptat tacit de Parlament si promulgat de Presedinte.
      Oricat de binevoitor as fi, nu pot sa disociez numele si imaginea d-lui Petricevic de prohibitia Imnului National...

      cu 6 ani în urmă (13.06.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    Anunt
    Sunt convins ca in maxim 1 luna se va face anunt cu noua destinatie in baschetul masculin. Succes Dragane!

    cu 6 ani în urmă (13.06.2017)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca u66:

      Dragan
      Probabil va merge la Timba sau Poli Tim. Sigur revine în baschetul masculin dar am rămas cu un gust amar în ceea ce privește baschetul feminin. Dar cine știe, poate rămâne Meda și ar fi o buna oportunitate pentru el.

      cu 6 ani în urmă (13.06.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita:

      Probabilitate...
      Pariu că va avea un post căldut, lipsit de obiective la federație? Nu e fraier să meargă la Timba! Iar la SCM probabil că nu vor ei!

      cu 6 ani în urmă (13.06.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!