Stiri

Dragan Petricevic va antrena campioana Egiptului

Radu Bărăian

Radu Bărăian
12.09.2018

Devenit în această vară cetățean român cu acte în regulă, antrenorul Dragan Petricevic va lua drumul Africii, în Egipt, pentru o aventură pe banca tehnică a campioanei Egiptului la baschet masculin, Alexandria Sporting Club, formație care a cucerit în acest an cel de-al 3-lea titlu de campioană din istorie. 

Petricevic, selecționer al naționalei feminine a României, a antrenat ultima dată la nivel de club pe fetele de la Universitatea Cluj-Napoca, echipă de la care a plecat în luna iunie a anului curent. Ulterior, pentru o perioadă de doar 3 zile a ajuns la o înțelegere cu echipă masculină a celor de la SCM Timișoara, însă acordul dintre cele două părți a picat iar primul tehnician străin din istoria baschetului românesc a rămas fără echipă. 

Dragan Petricevic a debutat ca antrenor principal la Cluj, când avea 27 de ani. A fost primul antrenor străin din baschetul românesc, la venirea la Cluj. Este primul stranier care a condus o echipă spre titlu în România atât la masculin, cât și la feminin.

Primul său titlu este cel din sezonul de debut, în 1996. La începutul anilor 2000 a câștigat patru campionate consecutive: două cu West Petrom Arad (2001, 2002), unul cu Livas Târgoviște (la feminin în 2003) și unul cu Asesoft Ploiești (în 2004). Cu prahovenii a făcut eventul. În 2010 și 2015 a câștigat Cupa României cu ELBA și BC Timișoara.

Și-a trecut în palmares Liga Campionilor Africii, în 2011, cu Etoile du Sahel. Pe lângă echipele amintite deja, în România a mai antrenat pe Poli Iași, Farul Constanța, CSU Sibiu și echipa feminină a Universității Cluj. Din octombrie 2017 este selecționerul naționalei de senioare a României.

*Foto: Andreea Vlase @totalbaschet.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!