Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dragan Zekovic a semnat cu CSM CSU Oradea

Eduard Popa

Eduard Popa
13.11.2018

dragan zekovic oradea

„Dacă nu îi poți învinge, alătură-te lor!” este o deviză mai veche care se poate aplica însă și baschetbalistului sârb Dragan Zekovic. Jucătorul care evoluează pe pozițiile 4/5 ajunge la CSM CSU Oradea, din postura de jucător liber de contract, după ce anul trecut a evoluat la CSM Steaua Eximbank.

Dragan Zekovic a semnat cu Oradea un contract valabil până la încheierea sezonului 2018/2019. El se află la a treia experiență în România, după ce a mai jucat în țara noastră pentru CSU Asesoft Ploiești. Ajuns la 31 de ani, Zekovic va juca în al 12-lea sezon din carieră. El a debutat în 2005/2006 la Atlas Novi Belgrad. A mai trecut apoi pe la Arkadia Traiskirchen Lions, unde a fost coleg cu Titus Nicoară, Steaua Roșie Belgrad, OKK Belgrad și KK Novi Sad. În sezonul 2012/13 a evoluat pentru Vojvodina Novi Sad, iar în vara anului 2013 a trecut la CSU Asesoft Ploiești, însă în luna decembrie din 2013, Dragan a fost diagnosticat cu o boală cumplită. El a efectuat tratamente și efectele acestora au fost benefice. Dragan a reușit să-și reia cariera în vara anului 2016, când a semnat cu Karpos Sokoli, în Macedonia și Liga Adriatică. În vara anului 2017, Zekovic a semnat cu CSM Steaua EximBank București.

În sezonul 2017/18, Zeko  a jucat în 30 de meciuri pentru steliști și a avut medii statistice de 15.5 puncte, 5.4 recuperări și 1.7 pase decisive pentru 17.9 la eficiență. Sârbul a ajuns în finala LNBM, împotriva celor de la CSM CSU Oradea.

Zekovic are 53 meciuri disputate în Liga Națională, respectiv 4 în Cupa României. El are medii pe carieră de 13.8 puncte, 5.0 recuperări, 1.6 pase decisive, 0.7 intercepții și 0.4 capace pentru 16.1 la eficiență în 24:17 minute pe partidă. De asemenea, are procentaje de 64% la aruncările de două puncte, 43% la cele de trei puncte și 91% la linia de pedeapsă.

Baschetbalistul în vârstă de 31 ani a avut parte de o situație dubioasă în această vară. El a avut angajament cu CSM București, formație care s-a desprins din parteneriatul cu Steaua. Clubul administrat de Primăria Municipiului București chiar l-a dat în judecată pe sportivul sârb pentru a-i dezlega înțelegerea.  

Potrivit site-ului oficial al clubului, Zekovic va ajunge la Oradea în ziua de miercuri, 14 noiembrie. El va asista la meciul dintre CSM CSU Oradea și ZZ Leiden, din etapa a 5-a din FIBA Europe Cup – ediția 2018/19.

*foto: sportpictures.eu

12 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Oradea
    Bravo Oradea! Un jucător complet, care poate face de toate. Nu este chiar plusul de forță sub panou de care Oradea avea nevoie, însă Zekovic are multe atuuri. Așteptam acum următorul ...

    cu 5 ani în urmă (13.11.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Corect
      E bine că Zeko revine în România. Acum, trecând peste faptul că e sigur în urmă cu pregătirea, rămân semnele de întrebare vis-a-vis de starea lui de sănătate. Dar, pe hârtie, o mutare bună pentru Oradea.

      cu 5 ani în urmă (13.11.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      pai era in RO
      Nu era sub contract cu CSM Buc?

      Altfel, da, mutare excelenta pt Oradea. Cu lotul pe care il au si cu Achim pe banca, eu zic ca sunt favoriti la titlu anul asta. Ramane de vazut daca sunt fericiti de accidentari pe parcursul sezonului, in general au avut probleme la capitolul asta.

      cu 5 ani în urmă (13.11.2018)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu Markus :

    .
    Cel mai probabil se va renunta la Kariniauskas. Nu prea inteleg de ce s-a insistat pe tandemul Watsonescu - Kariniauskas. Din cate tin minte, lituanianul a declarat ca motivul pentru care a plecat de la Cluj a fost ca nu avea loc de Watson. Oricum, asa cum s-a zis mai sus, o mutare excelenta pentru Oradea.

    cu 5 ani în urmă (13.11.2018) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca u1919cj :

    Bravo Oradea
    Acuma sa vedem daca muta clujul cu Runkauskas in loc la Stamenković. Era singurul capitol la care ii domina clujul clar - pozitia 4/5.

    cu 5 ani în urmă (13.11.2018)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      DonDiablo
      Runkauskas nu cred joaca în lituania dăduse vreo 16 pct lu Zalgiris eu unu nu cred ca vine plus aportul lu Rasic ar avea mult de suferit prin aducerea lui părerea mea

      cu 5 ani în urmă (13.11.2018)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca u1919cj:

      @DonDiablo
      Asa-i, corect. S-a dus in Lituania. La Cluj doar Marinov poate juca 1, Rasic nu poate cara mingea suficient de rapid.

      cu 5 ani în urmă (13.11.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin:

      ...
      nu cred ca vine Runkauskas la noi, dar ar fi fain sa vina un jucator care e pe profilul lui: un jucator pe care te poti baza ca duce mingea bine in terenul advers (atunci cand Marinov nu e in teren) si care joaca si pe pozitia 2.

      cu 5 ani în urmă (13.11.2018)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea 6X :

    Vaidas Karine.
    La sfarsitul meciului ,cu Clujul, Vaidas a mers la Rasic si a sopit ceva la el.Acest gest mi sa parut suspect,cred ca e in drum inapoi la Cluj.

    cu 5 ani în urmă (13.11.2018)
    • CSM CSU Oradea andreiuts93:

      6X
      Buna, buna asta! Nu te pot contrazice, probabil va lua avionul spre Lituania din Cluj.

      cu 5 ani în urmă (13.11.2018)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    Poza cu schimbari de post
    Am adus un jucator de ce? am avut alti doi jucatori instruiti pe acel post si de ce nu l-am tinut...mãcar pe unul din ei?! Pierdem incã doua luni fatã de celelalte echipe din campionat. Asa le dãm sansa si lor :-)

    cu 5 ani în urmă (13.11.2018) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Tommy :

    FELICITARI
    Va felicit pt acest transfer,anul acesta desi a avut un inceput de sezon mai dificil,cu aceste transferuri,Oradea e favorita la titlu !

    cu 5 ani în urmă (13.11.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!