Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dragan Zekovic, cea mai bună prestație stagională

Eduard Popa

Eduard Popa
30.12.2018

dragan zekovic oradea

CSM CSU Oradea a pierdut duelul din deplasare cu CSU Sibiu, scor 81-97, în etapa a 12-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, grupa valorică A.

Cristian Achim nu s-a putut baza la acest meci pe Sean Denison și Arturas Valeika. Astfel, Achim a început partida sub panou cu Mihai Gavrilă și cu sârbul Dragan Zekovic, adus la mijlocul lunii noiembrie din postura de jucător liber de contract. Gavrilă a reușit un meci decent, cu 9 puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive, fără să rateze. În schimb, Dragan Zekovic a reușit o prestație foarte bună.

Sârbul a adunat 30 de puncte și 4 recuperări contra sibienilor, fiind și foarte eficient din acțiune. El a strâns 9/12 de la 2 puncte, 3/6 de la 3 puncte, 3/3 la libere, totul pentru +29 indice al eficienței.

În acest sezon, „Zeko” a strâns în șapte partide medii de 9,4 puncte și 3,9 recuperări în 18:49 minute jucate pe întâlnire.

El a fost o „victimă colaterală” a schismei dintre CSM București și CSA Steaua, care a dus la desfacerea protocolului de colaborare dintre cele două facțiuni și la încetarea proiectului CSM Steaua.

Zekovic a mai jucat în România și la Asesoft Ploiești, într-un sezon în care a fost detectat cu o boală foarte gravă, motiv pentru care a fost nevoit să renunțe la cariera sa timp de mai mulți ani.

În sezonul precedent, Dragan Zekovic a adunat medii de 13,5 puncte, 4,9 recuperări, 1,6 pase decisive în 42 de partide. El a avut procentaje de 61,1% de la 2 puncte, 44,3% de la 3 puncte și 90,4% la libere pentru CSM Steaua, într-un sezon în care roș-albaștrii au ajuns până în finala LNBM.

*foto: Roby Boroș

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!