Dragoș Diculescu, „prima opțiune” a Timișoarei pentru sezonul viitor


Ilie Trițoiu a dat 5 nume de jucători pe care timișorenii vor să-i păstreze, alături de cei patru localnici

SCM Timișoara și-a prezentat astăzi noul antrenor pentru sezonul 2019-2020, Dragan Petricevic. La conferința de presă s-a vorbit și despre jucătorii pe care clubul de pe Bega vrea să îi păstreze din sezonul trecut. Dragoș Diculescu este cel mai dorit în momentul de față, pentru că se încadrează la regula U23. Printre cei pe care bănățenii îi doresc și din vară se numără Pesakovic, Komatina, Brown, Baciu și cei patru tineri din zonă, Ursan, Penciu, Mocrițchi și Schipor.

Președintele secției de baschet de la SCM Timișoara, Ilie Trițoiu, a spus în cadrul conferinței de presă că momentan nu sunt jucători cu contract pentru sezonul viitor. Clubul trebuie să stingă până la 1 iulie datoria către foștii jucători din 2015, iar acest lucru se va resimți și în bugetul din sezonul viitor.

„Vrem să păstrăm o mare parte dintre jucătorii de sezonul trecut, adică cei care noi considerăm că merită să rămână în continuare la Timișoara și ne pot ajuta la ce ne-am propus noi pentru următorii ani. Problemele financiare, chiar dacă le vom rezolva începând din data de 1 iulie, ne vor restrânge puțin bugetul și trebuie să ne gândim bine la ce jucători vom aduce pentru că n-o să avem foarte mulți bani la dispoziție, cel puțin din primul an”, a declarat Ilie Trițoiu.

Președintele „leilor” speră să rămână Dragoș Diculescu, principalul jucător U23 folosit de bănățeni în sezonul trecut. Acesta a evoluat în 34 de partide din LNBM, cu medii de 5,5 puncte, 3,2 recuperări, 2,2 pase decisive și 1,2 mingi pierdute în 24:41 minute, cu 8,1 eficiență. Fundașul împlinește 20 de ani în luna august, astfel că se încadrează la regula U23 și pentru sezonul următor.

„Prima opțiune rămâne jucătorul U23, Dragoș Diculescu, asta e clar, de acolo pornim toată discuția. Nu avem nici un jucător sub contract. Diculescu este prima opțiune și jucătorul care ne interesează cel mai mult în momentul de față pentru că știți foarte bine că îi găsim foarte rar pe cei care joacă în această regulă. Deși el a demonstrat în sezonul trecut că n-a beneficiat doar de regulă, a jucat în orice moment al jocului pentru că a făcut un sezon foarte bun la Timișoara”, a adăugat Trițoiu.

Printre cei doriți să continue la echipă mai sunt trei stranieri și Cătălin Baciu. Pivotul de 30 de ani a avut medii de 5,9 puncte, 4 recuperări și 8,6 eficiență în 14:03 minute în cele 34 de meciuri de campionat. Milos Komatina e dorit pentru un al 4-lea sezon consecutiv alături de alb-violeți. Veteranul de aproape 35 de ani a avut în acest campionat 34 de meciuri, cu 6,2 puncte, 3,4 recuperări, 1,6 pase decisive, 1,3 turnovers și 7,6 eficiență în 20:18 minute.

„După aceea Pesakovic, Komatina, Brown și Cătălin Baciu. Cei 5 sunt cei pe care-i vizăm în prima fază. Lângă ei mai sunt o serie de jucători tineri și români pe care vrem să-i aducem, plus jucătorii străini care ne lipsesc pe pozițiile rămase vacante în acest moment, 1 și 5. Și un jucător de poziția 4 cu care suntem în discuții avansate, nu pot să îi dau încă numele. Aproximativ 50% din lot o să fie același din sezonul trecut, poate chiar mai mult, depinde cu câți ne vom înțelege”.

Nikola Pesakovic a fost la primul sezon în România. Fundașul de 28 de ani a jucat tot în 34 de partide, cu medii de 10,3 puncte, 2 recuperări, 3,4 assist-uri, 1,9 mingi pierdute și 9,3 eficiență în 22:52 minute. Și Sherwood Brown a fost la prima experiență în campionatul românesc. Extrema face 28 de ani în august și a fost jucătorul lui SCM Timișoara cu cea mai mare medie de minute în campionat, 28:49. În cele 34 de meciuri a avut medii de 13,4 puncte, 5,6 recuperări, 1,8 pase decisive, 1,7 mingi pierdute și 1,4 intercepții, cu 14,1 eficiență.

Pe lângă cei cinci vor rămâne la club tinerii din zonă care nu au prins foarte multe minute sezonul trecut. Cristian Mocrițchi a prins cele mai multe meciuri dintre ei, 7. Fundașul de 19 ani a avut 3:30 minute pe meci, cu 0,3 puncte. Bogdan Penciu (extremă, 18 ani) a jucat în medie 5:34 minute în 4 partide, cu 1,8 puncte. Mihai Ursan (20 de ani, extremă) a avut o medie de 2:39 minute în 4 meciuri, cu 1,5 puncte. Robert Schipor (fundaș de 16 ani) va continua să facă parte din lot. Noul antrenor al echipei, Dragan Petricevic, a spus că aceștia vor fi tratați ca jucătorii echipei, nu doar la număr. „Cu siguranță nu voi trece pe lângă ei fără să le dau șansă”.

Ilie Trițoiu a vorbit și despre negocieri cu alți jucători autohtoni. „Și tineri. Și consacrați. Nu avem încă certitudinea că ne înțelegem cu cei din sezonul trecut și e normal să discutăm și cu alții. Cu siguranță, și dacă reușim să îi păstrăm pe Diculescu și Baciu o să mai lipim lângă ei încă un tânăr și unul consacrat. Chiar avem nevoie. Până la urmă românul are un rol foarte important, chiar dacă unul beneficiază de regulă și altul de continuitatea din repriza a 2-a. Cea mai bună situație am văzut-o la Oradea, Sibiu, Cluj. De aia sunt primele 3, pentru că au avut români importanți în cadrul lotului”.

Cum în sezonul următor echipele din LNBM trebuie să aibă două echipe de juniori, SCM Timișoara a optat pentru CN U16 și CN U18. Echipa mare se va reuni în 15 august.Citește ultimele știri despre SCM Timișoara
Vizualizează pagina personală a jucătorului Dragoș Andrei Diculescu
Vizualizează pagina personală a jucătorului Cătălin Baciu
Vizualizează pagina personală a jucătorului Milos Komatina
Vizualizează pagina personală a jucătorului Nikola Pešaković
Vizualizează pagina personală a jucătorului Sherwood Brown
Vizualizează pagina personală a jucătorului Mihai Ursan
Vizualizează pagina personală a jucătorului Bogdan Penciu
Vizualizează pagina personală a jucătorului Cristian Mocrițchi
Vizualizează pagina personală a jucătorului Robert Schipor

Andreea Vlase / 24 June 2019 / 18:12


Galerie foto


gyke Mda
2 
Tritoiu cred că își face iluzii cu Diculescu. Nu văd ce motiv ar avea să rămână la Timișoara. A dovedit destule ca să arate că merită și trebuie să facă un pas în față. Va trebui să aleagă una din echipele de top 3, iar aici depinde de feeling ul lui. Deși mi l-aș dori la Sibiu și cred că ar fi o potrivire faină, sincer, în locul lui aș încerca un an la Cluj. La Oradea, cred ca minutele i-ar fi o idee mai limitate decât la celelalte două, dar Achim e foarte priceput în a împarți judicios timpul de joc. Vedem în câteva zile ce va alege.  
24 June 2019 19:34
0 
Singurul motiv pentru care ar ramane la Timisoara ar fi singuranta ca va juca si va primi si multe minute.
La echipele de top 3 ar fi cam greu pentru el sa vina si sa se impuna desi a demonstrat ca este capabil si e clar ca la Sibiu ar putea primi cele mai multe minute.
La Craiova exista deja un nucleu bun de jucatori tineri si majoritatea cred ca o sa isi prelungeasca contractele si ar fi greu sa primeasca multe minute si acolo.
Sincer nu m-ar mira sa ramana la Timisoara sau sa semneze cu cei de la Voluntari, unde probabil va avea un rol asemanator cu cel avut la Timisoara in acest sezon si unde se pare ca se vrea performanta si probabil vor avea o echipa mai bune decat Timisoara in sezonul viitor...
 
25 June 2019 01:16
76ers Pitesti
0 
Desi am vazut ca sunt foarte multe echipe interesate de serviciile lui nu am vazut pe acea lista echipa care ar avea cea mai mare nevoie de un jucator precum Dragos.. 
25 June 2019 01:28
gyke @76ers
1 
30 de minute pe meci într-o echipă mediocră nu valorează cât să spunem 18 minute într-o echipă de Top 3, care îți oferă concurență și progres. Iar dacă te gândești și la oportunitatea de a juca în Europa sau să te antreneze de exemplu Vujosevic, Timișoara nu are cum să fie o opțiune logică.  
25 June 2019 10:09
free62 free62
0 
Ei hai sa fim seriosi...si la Timisoara te antreneaza Dragan nu e ca si cum te-ar antrena vreun romanas de asta care foloseste tabla doar sa nu gesticuleze cu mainile goale. Plus ca mai mult ca sigur Dragan va face o echipa de shooteri buni in stilul lui caracteristic si asta cred ca il va ajuta si pe el bazandu-ma pe ce am vazut sezonul trecut ca ii place sa joace. 
25 June 2019 10:39
gyke 😁
3 
Ei hai să fim serioși... Și la Timișoara te antrenează Dragan vreo 10 etape, după care îl rezolvă Trițoiu și se trezește iarăși antrenat de Bota...  
25 June 2019 10:45
76ers gyke
1 
Pai si crezi ca are garantia ca va juca acele 15-20 de minute? E o decizie grea si pentru el...sa pleci de la o echipa unde esti un om important si apreciat pentru una la care exista deja un roman cam pe aceiasi pozitie, a venit si un antrenor cu pretentii mari si s-ar putea ca de la cele 15-20 de minute sa ajunga la 5 sau chiar sa ramana pe banca in unele meciuri...
Dintre echipele de top 3 doar Sibiul ar putea sa ii ofere o oarecare siguranta ca va juca si probabil isi va imparti minutele cu Tohatan iar in aceste conditii Dragoste probabil isi va face bagajele...
Sincer cea mai buna optiune pentru el, in optinia mea, ar fi Pitestiul, o echipa competitiva care are mare nevoie de un roman U23 si imi vine greu sa cred ca nu s-au interesat de el... 
25 June 2019 11:57
1 
Cred ca va alege in mod sigur Sibiu sau Oradea, tocmai pentru a prinde experienta in cupele europene. La Cluj sunt prea multe semne de intrebare, deocamdata.
La Sibiu cred ca va avea mai multe minute si libertate si va fi mai aproape de casa. Daca va avea o colaborare buna la lotul de U20 cu Fleseriu, s-ar putea sa-si doreasca sa evolueze sub comanda lui Dan.
Singurele avantaje pe care le-ar avea la Oradea sunt o sansa mai mare de a fi campion si posibil un plus financiar.
 
25 June 2019 20:29
0 
E clar ca o oferta de la Oradea ar cantari greu. E totusi echipa campiona, are continuitate pe banca si in lot, joaca in cupele europene. Ar imparti minutele cu Bobe iar in Europa eu stiu ca Watson nu e considerat roman.
 
26 June 2019 09:48
trancer Diculescu
0 
Deci la Oradea va juca:) 
26 June 2019 11:08
mikki daca ar semna Diculescu...
0 
....Fometescu, anul acesta ar fi mai mult pe banca... 
26 June 2019 11:45
0 
Eu nu am auzit de nici o oferta facuta de Oradea. Doar zvonurile de aici. Stiu doar ca Oradea pastreaza ca jucatori romani pe Bobe, Fometescu si Petrescu. Tibarna sigur nu, iar Gavrila probabil la fel. 
26 June 2019 11:46
mikki asa am citit si eu...
0 
de aceea cred ca e dificil ca la 3 romani under 23 (Bobe cu minute multe deja) sa le oferi cat de cat minute,(neluand in calcul pe Petrescu), avandu-l pe Watson roman si in plus sa-l ofertezi si pe Torok... 
26 June 2019 11:55
trancer @soso
0 
Scuze, a fost o încercare de gluma de-a mea. Mi-a plăcut cât de convingător ai fost și ce argumente ai avut în postul de dinaintea mea și nu m-am putut abține. 
26 June 2019 13:32

Este necesar să vă autentificaţi pentru a putea introduce comentarii.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. TOTALBASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului. După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Din aceeaşi categorie...
Daniel Husein „Dasaev”, cel care a înjunghiat baschetbaliștii americani de la Brăila, a fost plasat în arest la domiciliu
Interlopul brăilean a fost aproape să îi omoare pe baschetbaliștii Joseph McClain și Darrell Bowie 
Mirel Dragoste: „Simțeam că am nevoie de o schimbare și de o nouă provocare”
Fundașul se alătură celor de la SCM Timișoara după trei sezoane la BC CSU Sibiu 
Primele declarații ale noilor jucători de la U-BT Cluj Napoca
Ce au avut de spus Karlo Žganec şi Artis Ate 
Mirel Dragoste a ajuns la o înțelegere cu SCM Timișoara
Jucătorul de 24 ani se află la a cincea echipă din carieră 
Goran Gajovic a semnat cu BCM U Pitești - Exclusiv
Muntenegreanul a negociat și rămânerea la SCM U Craiova 
U-BT Cluj l-a adus pe fundașul Artis Ate (VIDEO)
Internaționalul leton vine de la VEF Riga 
Karlo Zganec este noul jucător al lui U-BT Cluj
Zganec este de patru ori campion al Croației, alături de Cedevita Zagreb 
Zona Transferurilor 2019 - Liga Națională de Baschet Masculin
Toate mutările făcute de echipele din România în această pauză competițională 
Milos Komatina, al treilea străin care se întoarce din echipa de anul trecut a celor de la SCM Timișoara
Muntenegreanul a fost confirmat de site-ul oficial al clubului bănățean pentru al 4-lea sezon consecutiv 
Dragoș Diculescu a suferit o entorsă în partida cu Finlanda de la Europeanul U20 – divizia B din Portugalia
Internaționalul român va rata restul turneului și cel mai probabil și meciurile naționalei mari din precalificările EuroBasket 2021 
bulcul Statistici
0 
Dupa mine, statistici neimpresionante sunt 6-9 puncte. Statistici de 4 si 5 puncte, cum au cei nou veniti sunt statistici slabe. Eu nu cred ca Dusko ar castiga campionatul cu un shooter care baga una de 2 si 2 libere pe meci. Poti foarte bine sa te concentrezi pe a-ti ajuta echipa si sa bagi 8-9 puncte intr-un meci, fara sa fie ziua ta, pe pozitiile lor. Problema, dupa presupunerea, e ca acestia au fost rezerve la echipele lor, da' nu m-am uitat la vreun meci sa vad. Vor fi niste surprize. Dar categoric cred ca vom vedea la toti restul strainilor care mai vin statistici mai bune. Abia astept sa vad ce pivoti aduc, si sper ca pe 2-4... macar inca un jucator ceva mai consistent. Astea ca astea, dar sa nu uitam ca cea mai mare individualitate din lnbm va juca la cluj in sezonul ce vine, deci eu zic sa nu va suparati chiar asa. Apoi vine Mosu' in august. Insist, eu nu cred ca se mai poate castiga nici in campionatul nostru cu toata lista de straini de nivelul asta. Ce sa mai zici ca n-a venit Curry sa fie la coada FIBei. 
click pt. Articol 20 July 2019 02:39
76ers da..
0 
Se pare ca a fost nevoie sa vina Dusko la Cluj ca sa le explice ca un campionat se castiga cu o echipa si nu cu individualitati.
Fanii clujenilor s-au cam speriat cand au vazut statisticile celor doi dar eu as spune ca este mult mai important ca acolo sa se formeze o echipa si nu un grup de indivizi unde fiecare trage pentru statistica personala 
click pt. Articol 19 July 2019 23:51
bulcul Antrenori
0 
Cred ca are mult de castgat si Silva, care, daca il duce capul, anul asta sta cu carnetelul si pixul si incearca sa invete cat mai mult de la dom'n antrenor. Nu stiu ce jucator spunea asta acum ceva vreme, ca din punctul lui de vedere ar trebui adusi antrenori sarbi care sa ii mai invete cate-o chestie, doua, pe ai nostri. Cu privire la Achim, sunt convins ca daca cumva nu prea se intareste lotul semnificativ in vara asta, si nu facem mare branza in Europa, va aduce niste intariri mai serioase la jumatatea campionatului, asa cum e obiceiul. 
click pt. Articol 19 July 2019 23:19
0 
Chiar dacă nu au niște statistici impresionante, cu siguranță cei doi au avalul antrenorului, ceea ce ar trebui sa fie o garanție. În plus ambii vin de la echipe puternice. Recunosc ca așteptăm mai mult poate pe cele doua poziții, în privința croatului chiar am niște rezerve, dar repet, trebuie mers pe mana antrenorului. În plus, nu poți avea o echipa 100% formata din jucători care bubuie în statistici, trebuie și oamenii liant in echipa, oamenii de sacrificiu, dar atât de utili jocului. As propune sa așteptăm următorii jucători și când e lotul format sa vedem ce iese. 
click pt. Articol 19 July 2019 21:58
mikki corect, subscriu..
0 
mai putin la .victorii fara dubii..victoriile sunt mai frumoase cand exista si oponenti pe masura sau meciuri incrancenate, dar cel mai bun castiga. si e bine ca macar teoretic fiecare sa aiba sansa sa, nu??? 
click pt. Articol 19 July 2019 21:04
PowerGuard Performanta
0 
Performanta se obtine cand esti cel mult la acelasi nivel valoric cu adversarul (pe hartie) iar tu castigi. Surpriza e cand esti mai slab decat adversarul dar castigi. A treia situatie e asesoft like, ai lot bun, arbitrii sclaveti te pupa in cwr pentru ciolanul aruncat discret, federatia te rezolva cu orice si la sfarsit manareala iti iese si castigi fara nici o glorie. Poate ca la CJ anul asta va fi a patra situatie, antrenor de exceptie, lot excelent si victorii fara dubii. Asta daca nu au alte planuri Achim si Fleseriu ;) 
click pt. Articol 19 July 2019 21:00
mikki de acord cu tine ..bulcul
0 
mi-ar placea sa-l vad jucand pe Aaron ce 2-3 si sa aducem inca unul 1-2 chiar 3, bun shooter, printre alte calitati. este doar o parere. dar, stie Achim ce face. 
click pt. Articol 19 July 2019 18:48
mikki da..
0 
suna bine cand vb de baschetbalisti care ne-au placut! 
click pt. Articol 19 July 2019 18:32
mikki ...sa fie baschet!
0 
si eu cred ca Broussard a fost transferul de baza si singurul de fapt. ca la Barnette va fi prelunigire daca va fi el, cum zice toata lumea. daca suna bine cand spui Zeno, Diaz, Laser, Dykes, Agafonov... 
click pt. Articol 19 July 2019 18:31
mikki daca UBT
0 
primea wildcardul pt Eurocup, fiti siguri ca altfel ar fi fost strategia. asa cred ca este cea normala. si stati ca mai urmeaza cel putin inca 3 straini. 
click pt. Articol 19 July 2019 18:20