Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dragoş Diculescu: „Steaua este echipa care m-a format, dar îmi doresc cu orice preț victoria”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
01.11.2018

CS SCM Timișoara primește sâmbătă, de la ora 19:30, vizita celor de la Steaua București. Alb-violeții nu au reușit încă să câștige un meci oficial în acest sezon, după patru înfrângeri în campionat. Pentru Dragoș Diculescu va fi un meci special sâmbătă, când întâlnește formația cu care a debutat în primul eșalon și de la care s-a alăturat „leilor” în această vară.

„Este un meci special pentru mine. Steaua este echipa care m-a format, dar îmi doresc cu orice preț victoria, căci avem patru meciuri pierdute. Chiar trebuie să rupem această serie negativă, iar partida cu Steaua este o oportunitate, în ciuda faptului că adversarii sunt jucători cu experiență, care au făcut rezultate bune, contrar problemelor avute. Cred că după săptămâna asta bună de antrenamente, putem face un rezultat pozitiv”, a declarat Dragoș Diculescu.

Fundașul de 19 ani este jucătorul tânăr de bază al bănățenilor în acest sezon, când echipele trebuie să folosească un jucător U23 în primele două sferturi. Acesta are 19:36 minute/meci în primele patru etape, cu medii de 4.5 puncte, 1.5 recuperări, 2 pase decisive și 7 eficiență medie. În sezonul anterior a strâns 14 meciuri în Liga Națională cu finalista CSM Steaua, cu medii de 5:14 minute, 1.4 puncte și 0.8 recuperări.

„Încă de la început am simțit că este cea mai bună mutare pentru mine. Înainte de a lua o decizie, am întrebat în dreapta și în stânga despre Timișoara, despre cum este totul aici, iar cuvintele pozitive pe care le-am auzit s-au confirmat. Sunt bucuros de alegerea făcută, de faptul că m-am integrat foarte repede și vreau cu timpul să demonstrez din ce în ce mai mult”, a adăugat tânărul jucător de la CS SCM Timișoara. Cătălin Baciu este celălalt jucător care a făcut pasul de la Steaua la SCM Timișoara în această vară.

Dragoș Diculescu a vorbit și despre convocarea la naționala de seniori pentru meciul cu Kosovo.

„Reprezintă  o onoare și o bucurie să fiu convocat. În plus, este o plăcere să văd că lotul se întinerește, că suntem la naționala de seniori tot mai mulți jucători cu care eu am crescut la juniori, la tineret... Sper să răsplătesc încrederea antrenorilor”, a mai spus Dragoș Diculescu.

Meciul dintre CS SCM Timișoara și Steaua București se joacă sâmbătă, 3 noiembrie, de la ora 19:30 la sala Constantin Jude. Dacă timișorenii au un bilanț de 4 înfrângeri până acum în campionat, steliștii au două victorii și o înfrângere.

*foto: BCM U FC Argeș Pitești

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!