Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dragoș Diculescu: „Ne-am învățat lecțiile și suntem foarte pregătiți și motivați să terminăm seria la Timișoara”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
01.05.2019

Seria dintre SCM Timișoara și SCM U Craiova, din primul tur de play-off al LNBM, se mută pe terenul bănățenilor petru jocurile 3 și 4 care se dispută astăzi și vineri. Dragoș Diculescu, principalul jucător U23 din lotul alb-violeților, crede că echipa este pregătită să încheie seria pe propriul teren, dar și dacă va fi nevoie să joace un meci 5 în deplasare. Tânărul român a vorbit și despre motivația suplimentară după despărțirea de căpitanul Octavian Popa Calotă.

Dragoș Diculescu, care a debutat în acest sezon la naționala de seniori, crede că o calificare în semifinala campionatului ar fi următorul pas înainte în cariera sa.

„E întotdeauna o mândrie și o plăcere să fiu selecționat la echipa națională datorită performanțelor bune reușite la echipa de club și cred că următorul pas înainte pentru cariera mea este o semifinală cu Timișoara. Pentru că ar face din acest sezon unul foarte reușit, deși l-am început mai greu, am avut niște înfrângeri la început. Cred că dacă reușim să ajungem în semifinale, de acolo pentru noi limita este cerul”, a declarat Dragoș Diculescu în cadrul conferinței de presă care a prefațat confruntările cu oltenii de la Sala Constantin Jude.

Cele două echipe și-au împărțit victoriile în primele două partide, disputate la Craiova. Bănățenii s-au impus cu 71-69 în jocul care a deschis seria din sferturi. Meciul doi le-a revenit oltenilor cu 88-72.

Știam echipa Craiovei, am mai jucat cu ei până acum, știam că o să ne cunoască tacticile, că o să încerce să ne blocheze armele cele mai bune, însă cred că în primul meci am reușit să executăm foarte bine planul tactic și am fost mai puternici mental. În al doilea joc, deși am început foarte, foarte bine, am ratat aruncări libere și ei, pe de altă parte, au reușit să marcheze niște aruncări mai grele la celălalt panou. Asta ne-a costat foarte mult din punct de vedere mental și ne-a fost mult mai greu să revenim apoi în meci. Dar cred că acum ne-am învățat lecțiile și suntem foarte pregătiți și motivați să terminăm seria la Timișoara”, a adăugat Diculescu.

Tânărul român crede că apărarea ar putea face diferența în favoarea echipei sale și așteaptă susținerea publicului pentru că crede că Timișoara merită o performanță mare.

„Cred că, mai exact, pentru noi apărarea poate face diferența. Dacă am reuși să le blocăm principalii marcatori, cred că o să reușim să-i oprim. Cu determinare, cu concentrare și să jucăm cu aceeași intensitate timp de 40 de minute, poate chiar mai mult, cine știe. Ne simțim pregătiți să terminăm seria în aceste două meciuri de la Timișoara, însă dacă este nevoie mergem cu toată încrederea și la Craiova. Însă obiectivul nostru ăsta ar fi, să terminăm seria aici, în fața propriilor suporteri. Le așteptăm susținerea pentru că cred că Timișoara merită o performanță mare ca accederea în semifinale”, a mai spus Dragoș Diculescu.

Și președintele secției de baschet de la SCM Timișoara, Ilie Trițoiu, face apel la public, pentru un duel cu o formație mai accesibilă, în viziunea sa, decât cele care i-au eliminat pe bănățeni în sferturi în precedentele două sezoane.

„Și eu aș vrea să fac apel la publicul timișorean, pentru că, spre deosebire de ultimele două sezoane în care în sferturile de finală am întâlnit Oradea și Steaua, două echipe foarte puternice, de data aceasta avem un adversar accesibil, ca să spun așa, de valoare egală nouă. Dacă vor veni lângă noi și vor crea o presiune specifică jocului și să susțină echipa, eu cred că împreună putem să facem pasul spre semifinale”, a spus și Ilie Trițoiu în cadrul conferinței de presă.

S-a abordat și subiectul despărțirii de Octavian Popa Calotă, fostul căpitan al timișorenilor. Dragoș Diculescu a vorbit despre un impact pozitiv, în ciuda evenimentului neplăcut, care a făcut grupul mai unit.

 „Normal că pentru noi a fost dificil când l-am văzut, în primul rând, pe Kevin accidentat. Nici noi n-am știut foarte exact cât va lipsi. Și într-un fel asta ne creează un impact pozitiv pentru că am încercat și cred că am reușit să strângem rândurile, să ne unim și mai mult ca grup. Și încercăm lucrul, din păcate neplăcut, care s-a întâmplat cu accidentarea lui să ne facă mai motivați și să mergem mai departe ca un grup și mai solid, și mai unit”.

Shooting guard-ul de 19 ani a jucat în 26 de meciuri din acest campionat pentru SCM Timișoara și are medii de 4,8 puncte, 3,1 recuperări și 2,1 pase decisive în 23:14 minute, cu 7,5 eficiență. Acesta era în lotul Stelei în sezonul trecut, echipa care i-a scos pe bănățeni în sferturi. Diculescu și-a crescut semnificativ minutele petrecute în teren în acest sezon, după ce în precedentul a jucat 5:14 minute pe meci în 14 partide.

Jocul 3 dintre SCM Timișoara și SCM U Craiova se dispută astăzi, de la ora 17:00 la Sala Constantin Jude, și va fi transmis pe Digi Sport 3. Meciul 4 va fi vineri, de la ora 18:00.

4 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    nu vi se pare ciudat
    cum la toate celelalte cluburi din LNBM inainte si dupa meciuri vorbesc unul-doi jucatori si antrenorul, numai la TM vb jucatorii si presedintele clubului? Eu nu retin vreo declaratie de la antrenorul Timisoarei.

    cu 4 ani în urmă (01.05.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      Caută pe TB declarația antrenorului Bota după ultimul meci din Top 6 împotriva Craiovei. Ține cont că a fost cenzurata și vei înțelege de ce Bota nu prea este lăsat să vorbească.

      cu 4 ani în urmă (01.05.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      http://totalbaschet.ro/articol/Cristian-Bota-acuze-dure-la-adresa-arbitrajului-%c8%99i-a-omologului-s%c4%83u-Todorov-dup%c4%83-meciul-cu-SCM-U-Craiova~66940

      cu 4 ani în urmă (01.05.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      mda
      interesant, merci pt reply ;)

      cu 4 ani în urmă (02.05.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!