Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dragoș Diculescu, prestație excelentă de la distanță în jocul trei al seriei cu SCM U Craiova

David Istrate

David Istrate
02.05.2019

Miercuri, 1 mai, SCM U Craiova a reușit să se impună pe terenul lui SCM Timișoara, scor 90-78, după un run de 14-2 în ultimele minute ale partidei. Datorită acestui rezultat, formația olteană trece la conducere în această serie a sferturilor de finală și devine principala favorită la calificarea în semifinale.

Jucătorii antrenați de Cristian Bota au reușit să facă un joc destul de bun, însă pe final, în urma unor coșuri primite foarte ușor, aceștia s-au demoralizat și nu au mai avut aceeași capacitate de concentrare. Cu toate acestea, au existat și câteva plusuri evidente după această înfrângere și unul dintre ele este evoluția lui Dragoș Diculescu.

Baschetbalistul de 19 ani al Timișoarei s-a aflat pe teren timp de 35 de minute și a adunat 16 puncte, 3 pase decisive, 2 recuperări, o intercepție și un capac. Punctele lui Diculescu au venit după cinci aruncări de trei puncte reușite (5/7 – 71%) și o aruncare liberă (1/2 – 50%). Astfel, sportivul ce a mai jucat și la CSA Steaua București și-a întrecut recordul personal de coșuri marcate din afara semicercului.

Observăm că Dragoș Diculescu continuă prestațiile excelente din acest sezon, unul în care a strâns medii de 5.3 puncte, 3.1 recuperări și 2.1 pase decisive.

Celălalt jucător din lotul lui Cristian Bota care a avut un meci foarte bun este Nikola Pesakovic. Baschetbalistul sârb a contabilizat 16 puncte, 5 pase decisive, 4 recuperări și 2 intercepții toate pentru un indice al eficienței de +19. Pesakovic a terminat cu procentaje de 67% de la linia de două puncte (2/3) și 50% de la linia de trei puncte (4/8).

SCM Timișoara este obligată să câștige vineri, 3 mai, confruntarea cu numărul patru pentru a mai avea o șansă la calificarea în semifinale. Partida este programată de la ora 18:00 și va fi transmisă în direct de Digisport.

*foto: Andreea Vlase/Total Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!