Stiri

Dragoș Diculescu s-a accidentat la finalul partidei României U20 împotriva Finlandei. Update

Eduard Popa

Eduard Popa
18.07.2019

România a suferit o nouă înfrângere la EuroBasket U20 – divizia B, care se joacă în aceste zile în Portugalia. Tricolorii mici au pierdut în fața Finlandei, scor 73-69. Vestea mai proastă pentru fanii baschetului din România este că cel mai în formă jucător al acestei selecționate, extrema Dragoș Diculescu, s-a accidentat în ultimele minute ale acestei partide.


UPDATE, ora 15:00 Din fericire, Dragoș Diculescu a suferit o entorsă. Cu toate acestea, el se va întoarce în țară să vadă în ce măsură i-au fost afectate ligamentele.

 

 


 

Cu 2:07 rămas de jucat din meci, Jesper Granlund a transformat două libere pentru finlandezi, cu care a dus scorul la 67-64. Dragoș Diculescu a luat mingea pentru repunere, dar în timp ce se uita după un coechipier avansat, a călcat strâmb cu piciorul stâng și s-a prăbușit de durere pe parchet. Acesta a fost ajutat să se ridice de către coechipierii săi. Momentul dramatic poate fi văzut mai jos, la 1:42:00.

La fel ca anul trecut, când a jucat la EuroBasket U20 – Divizia A, Dragoș Diculescu a fost din nou unul dintre cei mai buni tricolori. În cele patru partide, el a adunat 11,3 puncte, 7,8 recuperări și 2,5 pase decisive, cu +15 la eficiență. El este cel mai efficient jucător al României, al doilea cel mai bun marcator, cel mai bun recuperator și al doilea cel mai bun pasator din naționala noastră la competiția din Portugalia.

Diculescu a fost și revelația sezonului precedent din LNBM, acolo unde a jucat la SCM Timișoara, iar în această vară a făcut pasul către SCM U Craiova.  

După meci, Dragoș Diculescu a ajuns direct la spital. Din primele informații se pare că ar fi vorba de mai mult decât o simplă entorsă, ceea ce înseamnă că Dragoș va rata restul turneului și cel mai probabil partidele naționalei de seniori a României din precalificările EuroBasket 2021.

*foto: captură youtube

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!