Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Dragoslava Mikes, veterana acestei ediții a Ligii Naționale

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
10.10.2017

Dragoslava Mikes

Antrenorul campioanei ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe nu a putut conta pe trei jucătoare importante pentru meciul din etapa secundă cu FCC ICIM Arad. Este vorba de Webb, Părău și Dzankic. Fără acestea și cu prima partidă din EuroCup la patru zile distanță, Zoran Mikes a folosit-o în acest meci pe Dragoslava Mikes. Gazdele s-au impus cu 79-59. Soția antrenorului este veterana acestei ediții de campionat la 44 de ani.

Dragoslava Zakula, căsătorită Mikes, are în palmares un loc 5 cu naționala de senioare a Iugoslaviei în 2001. De-a lungul carierei a trecut pe la cluburi din spațiul ex-iugoslav, precum și la echipe din Polonia,  Israel, Cipru sau Ungaria. A jucat în competiții europene, inclusiv în Euroligă.

În meciul din etapa a doua din LNBF a jucat 10 minute și jumătate, contribuind cu 2 recuperări și 2 assist-uri. Soția antrenorului de la Sepsi nu a fost la prima apariție pentru alb-verzi. În sezonul trecut a intrat în două partide și a fost pe foaia de joc la alte câteva meciuri, când clubul căuta înlocuitoare pentru una dintre straniere. De asemenea, Dragoslava Mikes a evoluat pentru echipa secundă la turneul final al sateliților în 2016.

La cei 44 de ani împliniți este cea mai experimentată jucătoare care a intrat pe teren în această ediție a Ligii Naționale. O depășește cu câteva luni pe Monika Brosovszky Boriga (CS SCM Timișoara), care a revenit pe teren în iarnă, înainte să împlinească 43 de ani. ACS Sepsi SIC mai are în lot două veterane, de 37 de ani, Ancuța Stoenescu și Marina Kress. Tot din categoria jucătoare foarte experimentate care arată că încă mai au multe de oferit în baschet sunt Andra Mandache (CSM Satu Mare) și Brankica Hadzovic (FCC ICIM Arad), la 36 de ani. Larisa Toma ar fi intrat pe locul trei în această listă a veteranelor din Liga Națională, dar formația sa s-a retras din campionat și va juca în Liga 1.

Foto:  CROW SECURITY / Szigyártó Szabolcs

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!