Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dragoste și Paliciuc, evoluții bune în partida cu Dinamo

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
22.01.2017

Mirel Dragoste și Radu Paliciuc au fost doi dintre pilonii de bază ai lui CSU Sibiu în victoria izbutită, sâmbătă seara, în fața celor de la CS Dinamo București, scor 87-61. Primul a fost cel mai bun marcator al partidei, cu 17 puncte, iar al doilea a terminat în double-double, cu 15 puncte și 10 recuperări. Pentru ambii baschetbaliști, prestațiile din meciul cu Dinamo sunt cele mai bune de când evoluează pentru CSU Sibiu.

Dan Fleșeriu a avut de ales între a-l trimite titular pe Mirel Dragoste sau pe Radu Paliciuc, doi dintre românii cel mai des folosiți după Bogdan Popescu, unul dintre jucătorii de bază, dar indisponibil pentru partida cu Dinamo, după ce a suferit o accidentare. Antrenorul sibian l-a ales pe Radu Paliciuc, aflat la prima titularizare în acest sezon, și l-a ținut pe parchet aproape toată partida - 38:22 minute – timp în care sportivul român a reușit să se remarce mai ales prin desele pătrunderi, reușind să înscrie de mai multe ori cu panoul. Românul a prins încredere în forțele proprii și a încheiat partida cu 15 puncte, la care se adaugă 10 recuperări, două pase decisive și o intercepție, pentru un indice al eficienței de 15 unități.

 

Mirel Dragoste a intrat pe teren după jumătatea primului sfert, Dan Fleșeriu introducându-l în locul lui Kevin Hardy, care acumulase deja două greșeli personale. Fundașul lui CSU a jucat 27:50 minute și a reușit cea mai bună evoluție a sa din ultimele două sezoane în Liga Națională de Baschet Masculin. Mirel Dragoste a fost cel mai bun marcator al sibienilor, cu 17 puncte, (la egalitate cu Marcel Davis), 9 puncte venind în urma aruncărilor de la mare distanță. Tânărul baschetbalist și-a mai trecut în cont 4 recuperări, acumulând un indice al eficienței de 16 unități.

Cei doi au reușit cel mai bun meci al lor pentru CSU Sibiu, primind și cele mai multe minute de joc de până acum. Dan Fleșeriu a admis la finele meciului că evoluțiile celor doi jucători români din lotul său se îmbunătățesc pe măsură ce prind mai multe minute pe parchet, precizând, totodată, că vor avea un rol decisiv în Cupa României, acolo unde regula spune că trebuie să fie minim doi jucători români pe teren.

„Ei vor juca bine când vor primi minute mai multe. Vreau să ne calificăm odată în primii șase, ca să pot să le dau minute mai multe, ca ei să joace bine, iar eu să am încredere. Este așa un cerc în care ne tot învârtim. Dacă reușim să-i băgăm mai mult în teren și să scăpăm de presiunea asta a rezultatelor, atunci probabil că ei vor reuși să crească și vom putea să ne pregătim pentru Cupa României, unde ambii vor avea, probabil, rolul decisiv, dacă o să câștigăm sau nu”, a declarat Dan Fleșeriu.  

Victoria de sâmbătă a fost cea de-a 10-a pentru CSU Sibiu, care speră să își rezolve cât de curând calificarea în primele șase echipe. 

 

*foto: Ana-Maria Mătușoiu

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu csv :

    Felicitari baieti !!
    Paliciuc a mai avut aparitii foarte bune cand s-a apelat la el.
    Dragoste sper sa-i calce pe urme lui Mandache, seamana mult cu el.
    Cu siguranta ii vom vedea mai mult pe teren

    cu 7 ani în urmă (22.01.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!