Stiri

Drama continuă în Grecia

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
09.05.2019

Drama continuă în Grecia, acolo unde războiul dintre Olympiacos și Panathinaikos nu mai ia sfârșit. La începutul săptămânii era de așteptat ca Olympiacos să nu se prezinte la meciul cu Promitheas, după ce arbitrul Anastopoulos a fost delegat pentru joc. Un nou forfeit al lui Oly ducea automat la retrogradarea din prima ligă a Greciei.

Lucrurile au luat însă cu totul o altă turnură. Panagiotis Anastopoulos a fost înlocuit la cererea sa din brigada de arbitri pentru meciul dintre Olympiacos și Promitheas. Echipa din Pireu a ales astfel să joace acest meci și să evite retrogradarea din prima divizie a Greciei. Trupa lui David Blatt a și câștigat partida de pe teren propriu, scor 86-59.

Reacția a venit însă instant de la Panathinaikos, marea rivală a lui Olympiacos. Clubul din Atena a emis un comunicat de presă prin care anunță că își suspendă orice activitate în liga de baschet a Greciei și aduce acuze grave la adresa lui Olympiacos și a modului în care conducătorii clublui rival au acționat în ultimele luni, după semifinala din Cupa Greciei. Întreg comunicatul îl regăsiți AICI.

Panathinaikos trebuia să joace ieri, 8 mai, contra lui G.S Kymis, echipa la care este legitimat acum Vaidas Kariniauskas. Partida programată la OAKA nu a avut loc și urmează cu siguranță penalitați pentru PAO.

Războiul dintre Panathinaikos și Olympiacos a început la semfinala din Cupa Greciei, atunci când formația din Pireu nu a mai continuat jocul după pauză. Conducerea lui Oly a acuzat dur arbitrajul de la acel joc și anunța ca echipa lor nu se va prezenta la niciun alt meci arbitrat de Anastopoulos, Manos sau Panagiotu. Tot Olympiacos a luat în calcul retragerea din campionatul Greciei și afilierea din sezonul viitor în Liga Adriatică. Acum a venit rândul lui Panathinakos să nu se prezinte la un meci și dacă va continua este în pericol de retrogradare. Rămâne de văzut dacă oficialii lui PAO își vor menține decizia sau dacă vor mai apărea noi episoade între Olympiacos și Panathinaikos.

*foto: euroleague.net

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!