Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Duel 100% timișorean pe prima scenă baschetbalistică din România

Dan Oancia

Dan Oancia
11.10.2014

BC Timba Timişoara şi BC Timişoara îşi vor disputa mâine derby-ul local din Liga Națională de Baschet Masculin. În partida socotită ca fiind pe terenul propriu al „urșilor”, BC Timișoara va încerca să se revanșeze față de prima etapă, când a pierdut tot în sala „Constantin Jude”  — unde se va disputa și întâlnirea de mâine — în fața Stelei București.

La fel ca și concitadina sa, Timba vine tot după o înfrângere, și tot sub acoperișul aceleiași săli de sport. Echipa antrenată de Bogdan Murărescu a cedat în fața celor de la BCM U Pitești cu scorul de 83-90. Dragan Petricevic nu va putea conta în partida de mâine pe Bogdan Popescu, baschetbalist care a fost selecționat în echipa Bucureștiului la FIBA 3X3 World Cup Tour.

Statistica este de partea „alb-violeților”. Ultimele patru confruntări dintre cele două echipe de pe malurile Begăi au fost câștigate de către BC Timișoara. Cea mai mare diferență de scor s-a înregistrat chiar în ultimul joc dintre cele două echipe, atunci când „leii” i-au învins pe „urși” cu scorul de 103-58. În turul campionatului trecut, echipa antrenată de Petricevic a câștigat cu 92-60. Cea mai mică diferență de scor între cele două echipe a fost în martie 2013, atunci când „leii” au învins la doar trei puncte, 91-88.

Dacă nu au avut succes până acum în noua ediție a campionatului, ambele echipe din Timișoara s-au calificat în schimb în faza sferturilor de finală ale Cupei României, Timba învingând-o pe „U” Cluj, iar BC Timișoara pe U BT Cluj-Napoca.

Confruntarea 100% timișoreană dintre BC Timba Timișoara și BC Timișoara va avea loc mâine, cu începere de la ora 18, în sala „Constantin Jude”.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!